Atenţie, cad faţadele blocurilor!

Distribuie articolul:

A-nceput la prânz să cadă, câte-un… ? / Acum a stat (…). Cam aşa ar putea să sune ştirea de astăzi, apărută în Slobozia. Totul s-a petrecut în jurul prânzului, atunci când o bucată semnificativă din faţada blocului U16, blocul situat vis-à-vis de Spitalul Judeţean de Urgenţă, s-a desprins de pe suprafaţa imobilului. În urma acestui incident, două autoturisme au fost grav avariate, unul dintre d7k_9924acestea având plafonul turtit destul de serios, iar celelalte din aceeaşi parcare au suferit zgărieturi la nivelul caroseriilor, vopseaua fiindu-le zgâriată. În urma acestui incident, un locatar al imobilului a anunţat autorităţile şi la faţa locului s-a deplasat un echipaj al Poliţiei Locale Slobozia. Aceştia au delimitat zona afectată, care în continuare prezintă un real pericol pentru toţi locatarii blocurilor vecine, precum şi pentru cei care tranzitează zona respectivă. După ce au delimitat această zonă cu bandă reflectorizantă din dotare, aceştia au luat legătura cu dispeceratul şi au anunţat toţi proprietarii autoturismelor parcate să le mute până ce situaţia va permite parcarea acestora în siguranţă. Totodată, agenţii de poliţie au anunţat şi furnizorii de energie electrică şi gaze naturale, ca urmare a secţionărilor cablurilor de curent care au fost rupte de acele bucăţi de tencuială desprinsă de pe imobilul afectat, din zona etajului şapte. Echipele de intervenţie ale furnizorilor s-au deplasat la faţa locului, momentan luând toate măsurile pentru a preveni apariţia victimelor din rândul populaţiei, urmând ca în cel mai scurt timp, cablurile să fie refăcute iar furnizarea serviciilor să revină la normal. Întrebat fiind, unul dintre agenţii Poliţiei Locale a precizat că tencuiala respectivă nu este ca urmare a aşa numitei “placări” de către locatar, şi în opinia lui, cei care au autoturismele avariate, nu pot decât să se adreseze firmelor de asigurare, care o să îi despăgubească, sau nu, în funcţie de clauzele din contract. De asemenea, unul dintre locatari a precizat că va încerca să ia legătura cu alte instituţii ale statului, cum ar fi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, în speranţa că aceştia vor dispune unui echipaj de pompieri, demolarea întregii faţade “buclucaşe”, cu ajutorul unei autospeciale din dotare, acesta crezând că odată desprinsă o porţiune din respectiva tencuială, aceasta în cele din urmă va cădea complet, şi incidentul de astăzi soldat fără victime ar putea fi mult mai grav, dacă “povestea” se va repeta.

Victor Ghinea

[slideshow_deploy id=’44824′]


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Atenţie, cad faţadele blocurilor!

  1. Tencuiala a cazut de la etajul 9 si nu de la etajul 7, asa cum este precizat in articol. Cred ca primaria ar trebui sa fie implicata mai mult in renovarea fatadelor blocurilor, pentru ca astfel de evenimente sa fie cat mai putine. Tot de actualitate sunt si copacii uscati, care vor produce aceleasi pagube. Numai in zona stiu eu 2, care se afla chiar in mijlocul parcarii. Sesizati primaria!

    1. Sesizaţi-o dumneavoastră, doamna Cristina! Nu este treaba jurnaliştilor să facă mai mult decât fac, deja, fără ca dumneavoastră să plătiţi. Să vă mai întreb când aţi cumpărat un ziar, astfel ajutând presa să existe fără să se „vândă” celor care conduc destinele localităţii, judeţului, ţării??? Citiţi-vă postarea şi vedeţi CUM vă adresaţi jurnalişţtilor! Nu suntem angajaţii dvs, doamnă dragă!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *