ANSVSA controlează şi amendează, dar judeţul Ialomiţa – iarăşi! – nu…figurează!

Distribuie articolul:

Printr-un comunicat de presă, Agenţia Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) transmite consumatorilor că „În luna mai a acestui an, Direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a Municipiului Bucureşti au continuat activităţile de control în unităţile din industria agroalimentară.
Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, controlul dăunătorilor, condiţiile de igienă şi cele de funcţionare ale unităţii.
S-au efectuat 7.695 de controale în unităţi care-şi desfăşoară activitatea în următoarele domenii de activitate: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare şi a celor alcoolice, a altor produse alimentare, precum şi unităţi de depozitare pentru produse alimentare, seminţe, legume şi fructe (…) Cu prilejul acestor controale în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control pe anul 2014, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

        Judeţul Ialomiţa, iarăşi nu-i prezent! 

În acelaşi comunicat se precizează şi că „În urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de neconformităţi (…) Neregulile constatate au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 107 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 169.700 de lei şi prin aplicarea a 77 de avertismente. Sancţiunile au fost aplicate astfel…”.  Şi sunt trecute în revistă toate judeţele în care au fost aplicate amenzi. Ca de-atâtea alte ori, în lista cu făptuitori nu figurează şi unităţi din Ialomiţa. Cum ne este greu să credem că aici, în judeţul preponderent agro-alimentar, agenţii economici nu „calcă strâmb” în domeniul alimentaţiei publice, mai ales, fireşte că ne întrebăm dacă şefii de la Bucureşti sunt mulţumiţi de activitatea directorului Puia? Mihai Puia! Director peste DSV Ialomiţa, de nefiresc de mulţi ani, Puia „n-a rupt gura târgului” niciodată, chit că mulţi cetăţeni văd ce se petrece în făbricuţele de pâine, de lapte, brânză, micile abatoare de carne. Faptul că DSV Ialomiţa! Convins fiind că nici şefii lui nu-s mai „breji”, deoarece pe site-ul ANSVSA, la rubrica Rapoarte activitate ale DSVSA de la nivel judeţean, de prin 2009 nu mai figurează „raportări măreţe”, directorul Puia nu catadicseşte nici măcar să trimită către presă niscaiva Comunicate prin care să informeze populaţia despre câte toate trebuie informată pentru ca starea de sănătate a cetăţenilor să nu înregistreze un aşa uriaş pas înspre îmbolnăvire!

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *