Viceprimarul Cezar Zamfir a fost declarat persona non-grata în cadrul Primăriei Slobozia

Distribuie articolul:

În urmă cu doar două săptămâni, în cadrul unei conferințe de presă, Gigi Manea (PDL), Mădălin Teculescu (PDL), Radu Paros (PER) și Cezar Zamfir (PNL) au anunțat intenția celor trei partide politice de a-și uni forțele, urmând tendința politicii naționale. După anunțarea celui mai important obiectiv al noii alianțe, acela de a-l demite pe Valentin Băcanu (PSD) din funcția de primar, în cadrul aceleiași conferințe, s-a iscat un adevărat război între membrii PNL, ajungându-se chiar până la amenințări și injurii. Ioan Martin, președintele Organizației Ialomița a PNL, a declarat ulterior conferinței că , cele trei puncte de vedere, mă refer aici la domnul Mihai Emilian, Cezar Zamfir și Constantin Sava, au fost puncte de vedere personale, orgolii personale. Niciunul nu a fost mandatat de partid nici să meargă acolo și nici să facă o declarație publică în numele partidului. Sava este destul de egoist, acesta este stilul lui. Are el așa o dorință interioară, este euforic, crede că el este cel mai mare și cel mai tare, dar când nu mai are susținere se dărâmă în interior(…)Cezar Zamfir s-a dus acolo condus doar de viziunea lui, nu la nivel de partid. Cezar a avut o inițiativă personală, Emilian a fost președintele municipal al PNL și, probabil, avea să-i plătească vreo poliță lui Cezar, iar Sava trebuie să plătească polițe tuturor…sau, probabil, urmărește poziția mea. Până la congresul național PNL noi nu ne pronunțăm asupra unei alianțe, fuziuni etc, la nivel de județ.”

După ce în presă au apărut informațiile legate de planul noii „drepte” de a-l demite pe Valentin Băcanu, membrii PSD ai Consiliului Local au luat măsuri drastice convocând o ședință extraordinară. În cea mai mare grabă, vineri, 6 iunie 2014, Consiliul Local Slobozia s-a reunit într-o ședință având ca unic scop votarea demiterii viceprimarului Cezar Zamfir. După votarea demiterii acestuia din funcția de viceprimar, unii membri PSD ai Consiliului Local au ținut să își intimideze adversarii politici prin câteva discursuri:

Emil Constantinescu : „Aș vrea să transmit presei din Ialomița că, pentru noi, nu este o plăcere, am fost obligați să facem această ședință, am fost determinați de foștii nostri colegi de alianță, fapt pentru care le transmitem că cei inconsecvenți în atitudine și care își depășesc atribuțiunile care în interiorul formațiunilor politice, vor păți ceea ce se întâmplă astăzi.”

Ștefan Sava : „Toată lumea știe că alianța a fost ruptă (…) Atunci când ai încheiat un pact, trebuie să duci mandatul până la cap, iar dacă nu o faci trebuie să suporți consecințele. Vorbim de bun-simț, așa că, de acum încolo, când se rupe o alianță, cel care o părăsește trebuie să își dea demisia pentru ca noi să nu mai fim puși într-o astfel de situație.”

Alexandru Stoica În ceea ce îl privește pe fostul viceprimar Zamfir pot spune că a coagulat Dreapta, a cimentat-o până a sfărâmat-o. Mai grav este că ne-a adus niște acuzații, și-a adus defapt niște autoacuzații. Înafara acestor acuzații, a mai adus și jigniri la adresa tuturor membrilor Consiliului Local. Povestea el cum că a dorit să revitalizeze direcțiile, comisiile și să le pună la dispoziția cetățeanului…nu este întreg la cap! A avut Direcții, servicii pe care le-a coordonat, cine l-a împiedicat să le pună la dispoziția cetățeanului? Putea să scoată în stradă Direcțiile, Poliția locală, SPAS, Direcția de Cultură. La Sărbătorile Sloboziei, pe care trebuia să le coordoneze direct, el făcea scenarii apocaliptice să acapareze Consiliul Local și câte și mai câte. Eu am înțeles din discuții că n-ar fi avut girul partidului din care face parte, dar nu mă interesează, e treaba lui. Acest fapt i-a întârjit pe toți și i-a jignit pe toți, chiar și pe cetățeni și atunci am procedat în consecință. Nu putem lucra cu un om care este inconsecvent.”

Deși noua „dreaptă” a boicotat ședința prin neprezentare, membrii PSD au reușit, cu un număr de 11 voturi, demiterea viceprimarului Cezar Zamfir. După ședința extraordinară a Consiliului Local l-am întrebat pe președintele PNL Ialomița, Ioan Martin, ce părere are despre demiterea viceprimarului, acesta declarând că „urmează să vedem dacă domnul Zamfir va ataca în instanță decizia Consiliului Local pentru că se pare că demiterea nu este tocmai legală. Pentru demitere, se presupune că ei trebuiau să demonstreze existența unui viciu în activitatea viceprimarului. Există o lege în Legea Statului Alesului Local care spune că pentru demiterea viceprimarului trebuie să fie demonstrat, cu probe, că acesta a adus prejudicii de ordin financiar UAT-ului din care face parte. Nu se poate să iei o astfel de hotărâre pentru că un viceprimar a făcut o declarație politică. Nu prea merge așa cum au făcut ei, să amesteci politicul cu administrativul.”

Cristina Ghinea


Distribuie articolul:

One thought on “Viceprimarul Cezar Zamfir a fost declarat persona non-grata în cadrul Primăriei Slobozia

  1. O vorba romaneasca spune: „Cand intri in troaca…te mananca porcii” si se pare ca a devenit universal valabila…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.