ANCHETĂ penală pentru cazul decesului din cauza GRIPEI la Spitalul din Slobozia

Distribuie articolul:

Poliţia şi Procuratura au intrat pe fir, o anchetă aflându-se în plină desfăşurare!

Era în data de 13 ianuarie 2019. Acuzând, cică, simptomatologie de „viroză respiratorie, subfebrilitate temperatura fiind de 37,8ºC şi simtomatologie genito-urinară. Investigaţiile clinice şi paraclinice efectuate cât timp a stat femeia în UPU, confirmând acest diagnostic, pacienta a fost externată „cu recomandări de investigaţii paraclinice în sfera genitală şi reţetă medicală”. Ajunsă acasă, femeia nu s-a simţit bine, fapt pentru care, a doua zi, s-a prezentat din nou la UPU. Şi de-această dată, tot cu maşina proprie. În comunicatul de presă, febra era ceva mai mică, doar 37,6 ºC. Deşi, cel mai probabil, le-a spus celor de la UPU că şi ieri a fost la control, cei de la UPU nu au considerat necesar să o interneze. Din acelaşi comunicat de presă aflăm că bolnava „ pleacă cu recomadări de continuare a tratamentului şi efectuarea investigaţiilor recomandarte la prima prezentare”. Aşadar, femeia a fost nevoită să plece, pentru a doua oară, acasă. A treia zi, simţindu-se rău, biata femeie n-a mai plecat cu maşina proprie către UPU, ci au solicitat Ambulanţa. Doar că, aşa cum se tot întâmplă, din păcate, Ambulanţa n-a sosit şi cu medic. Mai este nevoie să spunem noi că dacă acolo, la ea acasă, şi/sau pe drumul către UPU, un medic i-ar fi acordat primul ajutor, poate că femeia MARIANA SPITALaflată în floarea vârstei nu s-ar fi stins ca o lumânare?       

 A se mai reţine că suspiciunea de gripă, aşa după cum o comunică Mariana Iancu – managerul spitalului, a fost pusă „în baza unui test rapid efectuat în Laboratorul Clinic al Spitalului Judeţean Slobozia, pe probele biologice recoltate cu ocazia autopsiei medico-legale, urmând ca diagnosticul de certitudine sp fie stabilit de Institutul Candacuzino”. Cu alte cuvinte, medicii de la UPU n-au pus diagnosticul de gripă, ci unul de …specialitate! Şi specialistul care a pus Spital manager 1diagnosticul cine a fost?    

În ce Secţie ar fi trebuit internată pacienta, măcar la a doua prezentare la UPU? Şi cine a fost de Gardă ca medic specialist pe acea Secţie? Şi domnia-sa de ce nu a internat-o, în condiţiile în care se ştie că spitalul chiar „nu şi-a îndeplinit planul” la internări decontate de către Casa de Sănătate? Iată numai câteva întrebări la care sunt chemaţi să răspundă toţi cei ce sunt reclamaţi că au lăsat biata femeie să moară! Ancheta (penală, probabil pentru culpă medicală, malpraxis!) ce s-a declanşat la Spitalul Judeţean Slobozia, dă dreptul celor acuzaţi, să nu comenteze cazul revoltător al unei femei în vârstă de numai 45 de ani care a decedat din cauza GRIPEI. Care va fi parcursul dosarului, dar şi dacă structura internă denumită Colegiul Medicilor va institui o regulă prin care internarea să fie uzuală în astfel de cazuri, o să urmărim şi vă vom comunica, desigur! Până atunci, zicem că nu strică să învăţaţi să insistaţi şi chiar să pretindeţi să fiţi internaţi…!

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *