ANAF dă termen limită pentru conectarea caselor de marcat

Distribuie articolul:

* Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomita reamintește operatorilor economici utilizatori de aparate de marcat electronice fiscale încadraţi în categoria contribuabililor mici şi mijlocii că au mai rămas trei săptămâni până la termenul limită de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al ANAF conform prevederilor stabilite prin OpANAF nr. 435/2021.
COMUNICAT DE PRESĂ

Precizăm că, în situația în care utilizați aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice, aveți obligația completării declarației pe propria răspundere prevăzută în Anexa 2 la ordin, care se transmite organului fiscal exclusiv online prin completarea formularului F4110, până la data de 30.11.2021.
Declarația (F4110) se completează cu ajutorul programului de asistență pus la dispoziție pe site-ul ANAF în secțiunea Servicii online – Descărcare Declarații şi se depune în format PDF, cu fişier XML ataşat, semnat electronic, prin mijloace de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Nerespectarea obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a aparatelor de marcat electronice fiscale, în vederea transmiterii de date fiscale, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 8.000 lei şi 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 10, lit. f), coroborate cu prevederile art. 11, al lit. j) din OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificările şi completările ulterioare.
Detalii suplimentare pot fi obținute prin consultarea „Ghidului cu privire la conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, disponibil pe site-ul ANAF la urmãtorul link:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/GHID_CONECTARE_AMEF_31032021.pdf, prin Formularul Unic de contact, telefonic, apelând Call Center-ul de asistență al ANAF sau la structurile de asistențã pentru contribuabili din cadrul unitãților fiscale teritoriale.”

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *