Cât a colectat Fiscul de la ialomiţeni în primele 8 luni ale anului în curs

Distribuie articolul:

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a realizat, în perioada ianuarie – august 2021, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 751,28 milioane lei, cu 161,85 milioane lei mai mult decât s-au colectat cu aceeași perioada a anului 2020.

E mult, e puţin?

Când vedem sumele, nu ştim dacă să ni se pară a fi impresionante. Sigur că atunci când citim suma, fix aşa cum ne-a fost transmisă, adică evidenţiată prin comparaţie cu anul trecut, am putea să ni se pară o mare realizare. Din păcate, din cauză că AJFP Ialomiţa este doar un „apendice” al „Organului” denumit generic ANAF, subordonată Ministerului Finanţelor Publice, primim informaţii care, inevitabil, determină o serie de întrebări.

Cum, însă, ca să ne ofere răspunsuri elaborate/laborioase, şefii de la Ialomiţa trebuie să ceară voie şefilor de la Ploieşti, de cele mai multe ori ne lăsăm păgubaşi, ştiind din start că e foarte greu de desţelenit „încrengăturile” din mediul privat, în raport cu „Organul” de control, oricare ar fi el! Aşa că preluăm informaţia şi o publicăm fix aşa cum ne-a fost remisă la redacţia ziarului:                
Structurată pe bugete, situaţia veniturilor colectate se prezintă astfel:
bugetul de stat a înregistrat o sumă colectată în valoare de 254,92 milioane lei.
– la bugetul asigurărilor sociale de stat s-au colectat 343,76 milioane lei;
– la bugetul asigurărilor pentru şomaj, sumele colectate au fost în cuantum de 9,46 milioane lei;
– la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, suma încasată s-a ridicat la valoarea de 143,14 milioane lei;

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.