AJFP Ialomiţa anunţă facilităţi la plata impozitului pe profit

Distribuie articolul:

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că prin Ordonanța de Urgență nr. 153/2020 s-au reglementat reduceri ale  impozitului pe profit,  pe veniturile microintreprinderilor și impozitului specific, care se aplică în perioada 2021- 2025, astfel:

  1. a) 2%, în cazul în care capitalul propriu contabil, prezentat în situaţiile financiare anuale, în anul pentru care datorează impozitul, este pozitiv. Pentru contribuabilii care, potrivit prevederilor legale, au obligaţia constituirii capitalului social, capitalul propriu contabil trebuie să îndeplinească concomitent şi condiţia de a fi la nivelul unei valori cel puţin egale cu jumătate din capitalul social subscris;
  2. b) dacă înregistrează o creştere anuală a capitalului propriu ajustat al anului pentru care datorează impozitul faţă de capitalul propriu ajustat înregistrat în anul precedent şi îndeplineşte concomitent condiţia prevăzută la lit. a). Astfel reducerile au valori cuprinse între 5% pentru un interval de creștere anuală a capitalului propriu ajustat până la 5%, inclusiv, și 10% pentru un interval de creștere anuală a capitalului propriu ajustat de peste 25%.
  3. c) 3%, dacă înregistrează o creştere peste nivelul prevăzut al capitalului propriu ajustat al anului pentru care datorează impozitul faţă de capitalul propriu ajustat înregistrat în anul 2020 şi dacă îndeplineşte concomitent condiţia prevăzută la lit. a). Menționăm că prevederile se aplică începând cu anul 2022, respectiv începând cu anul fiscal modificat care începe în anul 2022, iar procentul minim de creştere a capitalului propriu ajustat este de 5%, ajungând în anul 2025 la procentul minim de creştere a capitalului propriu ajustat de 20%.

Menționăm că aplicarea procentelor de reducere se aplică:

  1. a) pentru plătitorii de impozit pe profit
  2. b) pentru plătitorii de impozit pe veniturile microîntreprinderilor
  3. c) pentru microîntreprinderile care devin plătitoare de impozit pe profit în anul pentru care se aplică reducerea
  4. d) pentru plătitorii de impozit specific unor activităţi.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *