Crucea Roşie solicită ajutorul ialomiţenilor

Distribuie articolul:

Crucea Roşie Română lansează un apel de strângere de fonduri pentru cetăţenii din Ucraina care fug din calea războiului – „Umanitatea nu are graniţe”

Conform HG 557 din 2016, Crucea Roșie Română, este o organizație umanitară cu rol de sprijin secundar în asigurarea cazării persoanelor evacuate sau refugiate, asigurarea apei potabile și hranei pentru persoanele afectate sau evacuate, asigurarea și distribuirea ajutoarelor, organizarea primirii și distribuției ajutoarelor umanitare de urgență.

În completarea acestor activități, Crucea Roșie Română oferă sprijin uman si logistic în spatiile de cazare puse la dispoziție de autoritățile statului, în punctele de triaj, acordă prim ajutor de bază, suport psihosocial și serviciu de restabilire a legăturilor de familie.

Crucea Roşie Română îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea rapidă a situaţiei din Ucraina ce are consecinţe devastatoare asupra populaţiei civile. Sute de mii de oameni care locuiesc aproape de zona de contact se confrunta în mod regulat cu lipsa accesului la alimente, apă şi electricitate. Aceasta este realitatea lor zilnică de aproape opt ani de violenţă continuă care acum îi determină să fugă din calea războiului. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni care şi-au părăsit ţara, Crucea Roşie Română lansează apelul umanitar „Umanitatea nu are graniţe”. Donaţiile pot fi făcute prin intermediul paginii de internet a Crucii Roşii Române: www.crucearosie.ro sau direct în conturile campaniei deschise la BRD Agenţia Piaţa Romană:

RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)

RO12BRDE410SV31714694100  (Euro)

RO88BRDE410SV36413794100 (USD)

”În această perioadă de tensiune şi nelinişte, prioritatea noastră este să alocăm resurse pentru a ajuta populația civila care va ajunge pe teritoriul României. Oamenii prinşi în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniţi şi protejaţi. Crucea Roşie Română, conform mandatului său, este în colaborare permanentă cu autorităţile naţionale şi locale şi oferă sprijin logistic, uman şi material pentru a consolida răspunsul, atât cât va fi nevoie. Este momentul să ne implicăm şi să fim solidari cu poporul ucrainean”, a declarat Ioan – Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *