ADR Sud Muntenia îşi face „Norma” cu încă un proiect de care Slobozia (nu) are nevoie

Distribuie articolul:

* 04.12.2019 este data limită până la care Primăria Slobozia trebuia să transmită documentele obligatorii prevăzute în „Ghidul solicitantului”, hârtii în baza cărora ADR Sud Muntenia va da bani primarului Mocioniu pentru a implementa proiectul „Reabilitare căi de rulare ale transportului public în municipiul Slobozia”.

Despre această investiţie, ziarul Ştirea v-a informat în mai multe articole de presă. Astăzi, alăturăm acelor informaţii şi pe cele referitoare la recent-desfăşurata şedinţă a Consiliului Local, în care primarul Adrian Mocioniu a prezentat un Referat prin care le cere consilierilor aprobarea cererii de finanţare şi a cheltuielilor aferente obiectivului de investiţii mai sus-amintit. Având în vedere că proiectul a trecut de etapa privind depunerea documentaţiei tehnico-financiare şi că se află în etapa de precontractare, putem să vă prezentăm suma pe care Primăriua o va cheltui. Suma prevăzută în Raportul prezentat de primarul Mocioniu este de fix 28.171.340,42 lei. În lei vechi, asta înseamnă peste 280 de MILIARDE. Da, aţi citit bine, această ADR si STOICA„căruţă de bani” stă să fie cheltuită pentru ca locuitorii municipiului Slobozia să poată călători confortabil cu autobuzele Primăriei.

Un prim-proiect eşuat…

Nu, investiţia denumită „Groapa lui Stoica” nu s-a finalizat! Sigur că „de gura Lumii”, mare parte dintre lucră(tu)rile puse la cale de fostul primar Alexandru Stoica, au fost ticluite, aranjate de acei „băieţii deştepţi” din Primăria Slobozia, cei care au şi semnat tot felul de documente, care mai de care mai pline de semne de întrebare privitoare, mai ales la un aşa-numit Studiu de impact care ar fi piata revolutiei 1dat sau nu sorţi de izbândă în analiza oportunităţii implementării unui asemenea proiect. Aşa după cum se poate observa de către oricare locuitor al municipiului, lucrările din Piaţa Revoluţiei bat pasul pe loc. Cum se numeşte asta? Eşec, ar spune cetăţenii, dacă i-ar şi întreba cineva! Dar nu-i întreabă nimeni. Aşa cum nu i-a întrebat nimeni nici când aceiaşi „băieţi deştepţi” din Primăria Slobozia, împreună cu „băieţii deştepţi” din cadrul ADR Sud Muntenia au pus la cale acest proiect vizând această mult prea scumpă modernizare a transportului în comun. Cine crede că s-a făcut o analiză a Musoiu ADRnumărului de călători pe care-i deserveşte această investiţie? Că doar nu reprezentanţii ADR Sud Muntenia, cei care, la o adică sunt „acoperiţi în acte”.

Un alt vizibil eşec, dar care…

E-adevărat că unii dintre cei ce-au aflat de implicarea, contra-cost, a acestui ONG în „tot ce mişcă” în judeţul Ialomiţa, se întreabă cum de niciunul dintre „băieţii deştepţi” de la ADR Sud Muntenia n-a răspuns pentru eşecul înregistrat la proiectul „Reabilitare Piaţa Revoluţiei”, proiect cunoscut mai degrabă sub denumirea de  „Groapa lui Stoica”? Celor care se întreabă de ce ADR Sud Muntenia nu poartă nici o vină pentru că unele proiecte au fost derulate, vădit oneros, realmente defectuos, cu purcoi de bani din bugetul alocat de UE pentru anumite activităţi, le recomandăm să revadă dosarul în care directorul Liviu Muşat a fost cercetat penal, alături de Silvian Ciupercă – Musoiu DOAMNAfostul preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa, pentru infracţiunea de a nu fi controlat corespunzător derularea unui/unor proiect(e)…!

Nu deschidem azi Cutia Pandorei în care stă pitit aranjamentul realizat la proiectul „FUN HOUSE – împreună creştem mai frumoşi”, aranjament pus la cale de SC Project Construct – firma condusă de doamna Sneatinscki Alice – soţia celui care la vremea implementării proiectului era ditamai vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, actualmente fiind ditamai deputatul Ştefan Muşoiu. Şi nu detaliem, deoarece nu deţinem, încă, toate datele privind vânzarea imobilului pe care respetiva firmă l-a vândut, bineînţeles, după ce s-a încheiat perioada prevăzută în Contractul de finanţare cu purcoiul de bani daţi din fonduri UE. Totuşi, vă reamintim datele problemei https://www.ziarulstirea.ro/deputatul-musoiu-a-vandut-cladirea-construita-cu-fonduri-nerambursabile-de-la-u-e/ Ca să vă faceţi o impresie despre felul oarecum defectuos în care sunt întocmite documentaţiile ar trebui să citiţi, ca noi, sute de pagini. Apoi, cu mintea plină de cifre, nume şi idei, să încercaţi să coroboraţi informaţiile noi, cu cele vechi. Căci, numai aşa veţi putea să vedeţi şi erorile… Care erori, pot întârzia aprobarea unui proiect, astfel ajungându-se în cazuri cum este acesta în care în data de 27 noiembrie se votează o documentaţie ce are drept termen limită de depunere data de 04 decembrie. Reţineţi că la mijlocul perioadei suTRANSPORT erorint şi zilele libere de week-end, cu tot ce înseamnă pregătirile de 1 Decembrie!

Erori ce nu pot fi  „simple scăpări”

Cum spuneam în subtitlu, în Referatul întocmit de cei de la „Serviciul Programe şi Strategii de Dezvoltare Locală”, referat înregistrat cu nr. 101367/27.11.2019 scrie că trebuie corectare erorile sesizate în etapele de verificare ale proiectului. Şi ele nu-s puţine deloc! Şi una dintre erori poate fi chiar emblematică. Căci, nu poţi trece din greşeală în loc de 24 de luni, 12 luni, când vine vorba despre perioada de implementare a proiectului, nu? Sunt sute de pagini, aşa cum v-am mai spus, care au fost ticluite astfel încât, la o adică, fiecare să se poată sustrage vinovăţiei de a nu fi fost implementate aşa cum s-a prezentat ideea la momentul solicitării banilor! Şi fiindcă banii nu sunt nici ai lui Liviu Muşat cel care lasă impresia că-i „mare dregător” al banilor de la Uniunea Europeană, dar nici ai primarului Mocioniu, sigur că e de mirare că se repetă o finanţare care „din faţă” pare a fi nesustenabilă, inoportună, başca „bate la ochi” ca valoare cheltuită pe ce? Iată o întrebare pe ale cărei răspunsuri, noi deja lucrăm…! Nu de alta, dar prea sunt „piperate” unele cheltuieli, iar noi când simţim că ne „pişcă” pe limbă, nu pregetăm să vorbim şi să scriem în presă!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *