Termen limită de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale

Distribuie articolul:

  Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați, că în Monitorul Oficial nr. 319 din 30 martie 2021 a fost publicat Ordinului președintelui ANAF nr. 435 din 25 martie 2021 privind aprobarea Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al Agenției Naționale de Administrare Fiscală .
Conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al ANAF se realizează începând cu data de 31 martie 2021, cu respectarea următoarelor termene:
a) până la data de 30 iunie 2021– contribuabilii mari;
b) până la data de 30 noiembrie 2021 – contribuabilii mijlocii și mici;
c) la data instalării aparatului – contribuabilii care achiziționează case de marcat începând cu data de 1 decembrie 2021.
Prin excepție, operatorii economici care utilizează case de marcat în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice au obligația completării și transmiterii unei declarații (electronic, format PDF, on-line), în formatul prevăzut în cadrul ordinului, până la aceleași termene. Acești operatori economici vor continua să comunice datele fiscale înregistrate de aparatele de marcat prin transmiterea lunară a formularului A4200 (electronic, format PDF, on-line).
        Ghidul cu privire la conectarea aparatelor de marcat la sistemul informatic, elaborat în vederea facilitării implementării procesului de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, pe care operatorii economici îl pot accesa de pe site-ul www.anaf.ro, în secțiunea Servicii online – Aparate de marcat electronice fiscale.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.