ACL – a „spart gheaţa” şi-aici, în Ialomiţa!

Distribuie articolul:

partideDoamna Luminiţa Barcari, din partea PD-L Ialomiţa şi domnul Ioan Martin, din partea PNL Ialomiţa au ieşit miercuri, 13 august 2014, în faţa presei locale pentru a comunica faptul că şi în Ialomiţa s-a produs „minunea” întruchipând unirea în cuget şi-n simţiri a celor două partide. Nu cred că mai este cazul să vă reamintesc că aceasta nici nu este prima „lipeală”, PNL şi PD(L) având antecedente în ceea ce priveşte „strângerea rândurilor” întru nimicirea inamicului care, cică, este PSD. Cum nu cred că mai este cazul să vă spun că, nu demult, PNL a făcut alianţă chiar cu PSD, adică taman cu inamicul de-acum.
Revenim la subiectul aflat la ordinea zilei, şi vă spunem că în mod inspirat sau doar din întâmplare, de lângă domnul Martin, cel care este preşedintele PNL – Organizaţia Ialomiţa, penalul Marinică Cazacu a lipsit, în locul lui participând vicepreşedintele PD-L, respectiv doamna Barcari.
În deschiderea conferinţei de presă, ne-a fost adus la cunoştinţă faptul că odată cu statornicirea ACL, s-a constituit chiar şi Biroul noii structuri politico-organizatorice, din Birou făcând parte 3 membri marcanţi ai PNL şi, desigur, tot trei membri şi din partea PDL. A fost momentul în care celor doi li s-a cerut să ne fie prezentate numele celor care, în viitorul foarte apropiat vor conduce „ostilităţile” inerente într-o campanie electorală, aşa cum este cea de care ne mai despart doar trei luni, ştiut fiind faptul că alegerile prezidenţiale au loc în data de 02 noiembrie a acestui an. Aşa se face că am aflat că mai-marii ACL fi-vor: Din partea PNL : Constantin Sava – primarul municipiului Urziceni, Catrinoiu – primarul municipiului Feteşti şi Nuţi Roşu – primăriţa comunei Făcăeni. Din partea PD-L: Drăguşin – primarul comunei Bucu; Gheorghe Stelică – primarul comunei Ciulniţa şi doamna Barcari – consilier judeţean. Mai trebuie să vă atrag eu atenţia asupra faptului că această listă cu membri denotă slaba „rezervă de cadre” a PDL? Mai trebuie să vă spun eu că, practic, PD-L nu a demonstrat că face opoziţie PSD, partidul care, de 24 de ani dictează în judeţul Ialomiţa? Credeţi că mai trebuie să vă spun eu că este cel puţin imoral ceea ce face ACL, ştiut fiind că între două campanii electorale, practic, nici PNL, şi cu-atât mai puţin PDL, nu „mişcă-n front”, de parcă zici că „face jocul” PSD? Faptul că, la atare părere liber exprimată în faţa dumneaei, doamna Luminiţa Barcari a vrut să „îndulcească amarul” şi a glăsuit astfel: „ Eu îmi asum lipsa de comunicare şi faptul că dumneavoastră n-aţi considerat că noi am făcut Opoziţie 100%. O să transmit şi colegilor mei acest lucru…”, nu ne încântă, fie şi numai din cauză că astfel de promisiuni ni s-au tot servit, şi cu alte ocazii. Sigur, acum că fiecare dintre cele două partide care formează ACL trebuie să strângă un număr de semnături (vreo 11.500 ) pentru candidatul impus „de la Centru”, normal că liderii au – iarăşi! – nevoie ca presa să le popularizeze moacele celor care se înscriu în cursa pentru Cotroceni. Numai că, ştiut fiind că de 24 de ani, aici, în Ialomiţa, Opoziţia a stat în nădejdea că mulţi jurnalişti vor debarcarea PSD, fapt pentru care vor scoate la lumină matrapazlâcurile, doar–doar or vedea alegătorii că PSD trebuie înlocuit, nu ştiu dacă şi de data aceasta jurnaliştii mai vor să le facă treaba politicienilor din PNL şi PDL. Spun asta având în vedere rugămintea celor doi lideri, de a le fi alături în lupta lor împotriva PSD, partidul care, din păcate, pare a fi doar „după caz” duşmanul de clasă al liberalilor…
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

17 thoughts on “ACL – a „spart gheaţa” şi-aici, în Ialomiţa!

 1. ACL-e două partide care nutresc speranța că vor înclina balanța în favoarea lor, se înșală amarnic. Absenteismul la vot, este determinat în primul rând de lipsa OPȚIUNII ADEVĂRATE, CREDIBILE, care să-ți creeze în tine un sentiment de UTILITATE RECIPROCĂ. Eu înțeleg ce oferă ACL-e partide, sau la ce ne îndeamnă, și îmi permit să spun, că întrevăd și rezultatul. O alianță făcută fortuit, pe principiul „N’avem încotro”, nu are cum să fie SOLIDĂ, DE EFECT, indiferent cât de puternic este cel care DUCE TRENA. În peisajul local, bănuiești, sau presupui, cam care vor fi mișcările. Sictirul este prea mare. Poate din cauza căldurii, sau, mai corect spus, din cauza lipsei dorinței de implicare în A FACE CEVA! Nu cred în șansa ACL-or două partenere. Între ele nu a fost niciodată un dialog constructiv. Daca era, erau împreună de mult și cu rezultate. Dar, într-o perioadă în care, trebuie să ai CEVA în tine ca să poți recunoaște că și alcineva ARE DREPTATE, este greu să pui la un numitor comun mai multe opinii, reguli, principii. Nu are cine să facă asta, și poate, nu sunt dispuși să accepte așa ceva. Într-un județ în care, eu personal văd aceeași culoare de 5 cincinale, nu văd CINE, CÂND, și CUM, să mai schimbe ceva. Când toți se VOR și se văd SUS, este greu să crezi, că acceptă ideea de a ajuta pe alcineva să ajungă ACoLo. Azi, e greu să recunoști că altul e mai bun decât tine. Apare totuși o întrebare: să mergem în ACL loc, sau nu? E de gîndit!

 2. @Nelu Chiriţă. Vezi că, aşa-zisa scriere subtilă, poate naşte confuzii, total în defavoarea ta. Adică:formulare de genul”ACL-e două partide” pot naşte întrebarea dacă nu cumva ai deficienţe privitoare la acordul gramatical, chiar dacă tu ai vrut să te referi la Acele două partide. În rest … ACLimatizare!!!

 3. @ Nelu Chiriță Dacă guvernul Ponta e picat pe la sfârșitul lui septembrie…și Blaga cu trepanatul de Oprea organizează alegerile…câștigă Iohannis….altfel….la ce carte dorește satana de Băsescu să joace..iese Ponta și stă satannna liniștit, că nu-l saltă nimeni:))Mie nu mi place nicio variantă, pt că toți vând Țara și protejează hoții ce-o prăduiră până acum.Chiar și tu..mănânci căcat, Nelu Chiriță:(( Că te exprimi despre ăștia din poză, ca făcând parte din alianța ta:))Dar ..așa e..Sictirul e Mare:)) hai sictir în plm,măi chirițoaio:)

 4. )))))))))Să fii iubită,că citită ești:))Și promit că n-o să-i mai zic satană lui Băsescu…jur pe roșul-portocaliu văzut de Chiriță:))

 5. @Ştirea. Ionica, lasă oamenii să-şi exprime năduful. Năduful n-ai cum să-l exprimi printr-un limbaj academic, elevat. @Dănuţ s-a exprimat, nu de puţine ori, mult mai „colorat” decât acum. „Căcat” este foarte des utilizat de poetul nostru Mircea Dinescu, în companii mult mai selecte cea a unuia precum Nelu Chiriţă, şi la posturi de televiziune cu o audienţă mare, chiar naţională. Aşa că lasă-l pe postac să se manifeste, chiar dacă saitul este al tău, aşa cum recunoaştem toţi. Se apropie campania electorală legală şi o să auzi şi o să vezi acuze şi compoziţii mult mai grave şi mai abjecte decât cele d’ale noastre. Pa!

  1. Ştii tu ce a scris şi cum a scris în postările alea pe care NU i le-am afişat, măi Sorin? Postarea mea ca atenţionare CHIAR a fost necesară, să ştii!

 6. Doamna din fotografie, este de fapt o traseista.Aceasta a jonglat cu functiile politice dupa pardidul de la putere.Are antecedente in familie.Tatal domniei sale , Barbu , fost activist P.C.R. cred ca a instruit-o.Stimata Barcari , aveti tupeu !

 7. @ de la TARA. Nu le ai, şefu’! Că madam Barcari a fost sau nu traseistă, se prea poate, numai că eşti într-o mare eroare: dacă tatăl său a fost activist P.C.R., n-avea cum să fie TRASEIST ci, în cel mai rău caz, NAVETIST!Aşa că vezi ce-nseamnă „antecedente”.

 8. Cititi atent.Am spus traseista .Madam Barcari , despre domnia sa vorbesc.Nu are coloana vertebrala.Jongleaza cu toate partidele aflate la putere.Stiu despre ce vorbesc.

 9. @de la TARA. Sigur că ştii despre ce vorbeşti, numai că eu m-am referit la ce ai postat, ca logică. Trimiterea la tatăl său, ca antecedent, este greşită şi tocmai din acest punct de vedere am vrut să-ţi atrag atenţia.
  Pe timpul comuniştilor, n-aveai cum să fii traseist, fiind partidul unic.
  Aviditatea de putere este cu totul altceva.

 10. Are și pdl o floare, pe Luminița Barcari…și v-ați găsit s-o stropiți!!Păi de Cazacu ce să mai zici..țărane..nu e floare penală Ca Cazacu:))Mai zici că ești și de la țară, dar umbli cu insinuări de securist împuțit, pedelistule de la țară:))

 11. Din structura de conducere a pdl Ialomița , sigur este!! Bine…cuconet mai e..Pocora la pnl…și la psd ”e stoluri”de păsărici prefesoare ciorditoare sau corditoare…unele cucoane-n devenire:)))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.