Accidentul cu fratele primarului din Ciulniţa apare pe Facebook, nu şi la Poliţie

Distribuie articolul:

„De când si-a deschis Primāria Ciulniţa firmā de descarcerare, mă ?! Fratele Primarului a făcut accident la intrare în Ciulniţa în apropierea podului de cale feratā, ieri în jurul orei 16-16:30 ! La câteva minute, la locul faptei s-au deplasat lucrātorii primăriei cu utilaje şi maşini care mai de care. Din informaţiile pe care le am, şoferul, fratele primarului, ar fi fost in stare de ebrietate şi fără permis, fiindu-i deja suspendat din cauza altor abateri mai vechi. Poliţia ştie despre acest accident ?! Ce căuta toată Primăria la locul acidentului ?! Cine a muşamalizat cazul ?!”

Postarea aceasta, receptată de pe facebook, a fost motiv pentru ca mai mulţi cetăţeni să sune la redacţia ziarului Ştirea pentru a ne determina să avem oarece atitudine faţă de cele pretins-săvârşite acolo, la Ciulniţa, cu largul concurs al primarului Stelică. Numărul mare de apeluri, ne-a dat şi nouă motiv să aflăm din surse oficiale, cine, ce şi cum?

Aşa că am cerut doamnei Ludmila Dascălu – purtător de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţului  Ialomiţa – să ne lămurească. După ce a căutat, preţ de câteva minute, ca să afle informaţii legate de caz, despre care nu ştia, fapt pentru care nici nu a comunicat aşa cum obişnuia, postând pe site-ul IPJ Ialomiţa, doamna Dascălu ne-a comunicat: „Lucrurile stau în felul următor: Noi nu am fost sesizaţi despre acest accident. El nu a fost sesizat prin 112 şi nici o persoană nu s-a prezentat la spital. Spitalul, dacă sunt accidente/victime, ne anunţă imediat, căci este încheiat un Protocol, în acest sens. (…) Eu am vorbit cu colegii mei, după ce am văzut acea postare despre care m-aţi informat. Domnul inspector-şef a demarat verificări. A dispus să meargă cineva la Ciulniţa, ca să vadă dacă se confirmă lucrurile acestea, întrucât noi acum am luat la cunoştinţă. Poate fi vorba şi de un fake news, poate să se fi soldat accidentul cu o înţelegere pe cale amiabilă. Dacă are CASCO, cei implicaţi în accident nu sunt obligaţi să ne anunţe, dacă nu sunt victime…Repet, în momentul de faţă, au luat la cunoştinţă şi colegii de la Poliţia Rutieră, şi cei de la Secţia de care aparţine comuna Ciulniţa. (…) Deci, s-au demarat verificări!”

Aşa stând lucrurile, ne bucurăm că accidentul reclamat nu s-a soldat cu victime. Asta, însă, nu înseamnă că posibila/probabila implicare a primarului Stelică, nu este condamnabilă, măcar din punct de vedere moral. În cazul în care, implicarea lui se şi confirmă, desigur! Nu ştim cine ar trebui să cerceteze dacă primarul Gheorghe Stelică a folosit oameni şi utilaje pentru presupusa descarcerare. Ştim, însă, că potrivit unei vorbe din popor „nu iese fum, fără foc”…  

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *