Record de articole pirotehnice confiscate de IPJ Ialomiţa

Distribuie articolul:

Dintr-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, aflăm că poliţiştii din Ialomița au efectuat 3 percheziţii domiciliare în municipiul Slobozia și orașul Amara, la locuințele unor persoane bănuite de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

La data de 8 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoasec, cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale, Serviciului Criminalistic și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitatățile Slobozia și Amara, la persoane bănuite de operațiuni fără drept cu articole pirotehnice.

Din cercetări a reieşit că, persoanele în cauză ar fi achiziționat articole pirotehnice interzise la deținere, în scopul recomercializării acestora în perioada sărbătorilor de iarnă.

Până în prezent, polițiștii au găsit la două dintre adrese 4.500 de kilograme de articole pirotehnice, ce au fost ridicate în vederea confiscării.

Se continuă cercetarile sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecaria Slobozia, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

În perioada imediat următoare, poliţiştii vor intensifica controalele privind deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *