Vulpile, NU maidanezii sunt în grija lui Puia!

Distribuie articolul:

Când pe adresa redacţiei ziarului Ştirea a sosit un Comunicat de presă şi, citindu-l, mi-am dat seama că, în fapt, aveam de-a face cu două pagini de informaţii luate cu copy paste din Legi şi Normative, nicidecum cu informaţii care să ofere detalii şi despre ceea i-ar putea interesa şi cei ce fac parte din alte categorii socio-profesionale, în afară de medicii veterinari, mi-am zis că mai bine să-l atenţionez pe directorul Puia despre toate acestea. Aşa că l-am apelat telefonic şi l-am rugat să ne spună şi altceva despre „campania de vaccinare orală a vulpilor prin distribuţie aeriană”, acţiune după care, cică, în cursul lunii octombrie – noiembrie urmează să se realizeze şi „aplicarea manuală de momeli vaccinale la vizuină”.

Bunăoară, să ne spună unde anume urmează a fi aruncate din avion acele momeli vaccinale, care-i orarul distribuirii acestora, ce anume vaccinuri compun acele momeli şi dacă acestea pun sau nu în pericol alte vietăţi care ar putea consuma acele momeli special administrate – prin aruncare din viteza avionului, sper c-aţi reţinut! – şi chiar cât a costat nu numai momelile şi transportul cu avionul, ci toată gama de produse, în care intră şi aşa-numitele „materiale informative, afişe de informare şi afişe de atenţionare” care, cică, ar urma să ajungă în toate localităţile judeţului. Cum, cel puţin o dată pe an, i-am tot atras atenţia (şi prefectului, oricare ar fi fost el!) că există o lege care-l obligă să desfăşoare conferinţe de presă, în care jurnaliştii să-i poată adresa întrebări directe fără a fi nevoiţi să-şi cheltuiască banii pe minute în şir de convorbiri telefonice de care, cu tupeu, Puia ar vrea să se folosească pentru a face pe vedeta şi a-şi prezenta oficialul lui punct de vedere – desigur, luându-o de calendele greceşti! – de parcă era chitit a-mi face în ciudă, directorul s-a pornit a-mi prezenta, doct, ceea ce, dacă m-ar fi interesat, aş fi putut citi dând un search pe Google.            

Cum pe mine mă interesa prea puţin – spre deloc, aş putea spune! – să-i popularizez acestui bugetar ceea ce el ar fi trebuit să popularizeze folosind medicii veterinari plătiţi regeşte din bani publici, sigur că am insistat şi l-am tot întrebat ba de una, ba de alta…Şi din vorbă în vorbă, lăsând la o parte întrebarea legată de acuzarea de corupţie a subalternului lui, l-am întrebat cine se ocupă de câini. Aşa am aflat că, în fapt, maidanezii nu sunt în sarcina DSV ci în sarcina expresă a Primăriilor. El, directorul DSV, dimpreună cu medicii veterinar, cică se pre(a)ocupă doar de câinii de prin curţile oamenilor. Care câini, cică, se vaccinează, iarăşi, abia în toamnă. C-aşa, cică, se vaccinează, începând cu luna octombrie a fiecărui an. Şi cum, ofuscat nevoie mare, directorul a ţinut să precizeze că anul trecut mi-a şi răspuns, în scris, la nişte întrebări, iar eu mi-am adus aminte că, la acea dată, mi s-a părut enormă cheltuiala cu activitatea desfăşurată de către medicii veterinari, convinsă fiind că în fiecare an se „toacă” impresionante sume de bani publici pentru aşa-zisa vaccinare, sterilizare, promit ca în data de 1 octombrie a acestui an să-mi fac temele şi să vă spun cine şi ce anume a făcut şi, mai ales, cât a costat (in)activitatea DSV condusă de bugetarul Puia, directorul care ce altceva ar putea comunica presei c-a făcut, în afară de astfel de acţiuni dictate de la Centru? Că doar nu aveţi pretenţia să aflaţi ce abatoare a controlat, ce fabrici de lapte a luat la puricat, ce preparate a supus analizelor spre a afla dacă nu cumva se introduc pe piaţă produse contrafăcute care atentează la sănătatea publică a consumatorilor, nu? Faptul că acest director ( la fel ca şi cel al Finanţelor publice, de exemplu!) rezistă de-atâţia ani, ar da de bănuit şi-unuia mai puţin informat despre toate câte se petrec pe tărâmul supravegheat din punct de vedere al siguranţei alimentelor, doar în măsura în care le este lor necesară, a celor care efectuează controalele alea despre care, pe la colţuri, oamenii vorbesc deloc favorabil, fapt dovedit zilele acestea de chiar dosarul penal în care este cercetat un salariat al DSV Ialomiţa.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *