Vin contrafacut o fi ajuns şi-n Ialomiţa

Distribuie articolul:

 

* Dacă nu cumva şi pe-aici se prepară astfel de licoare bahică…Faptul că instituţii ca IPJ Ialomiţa, DSV Ialomiţa, DSP Ialomiţa, OPC Ialomiţa şi, nu în ultimul rând, Fiscul din Ialomiţa nu par a fi controlat „pe ici, pe colo…” nu înseamnă că astfel de fărădelegi nu se petrec şi-n judeţul nostru!      

Potrivit unui comunicat IGPR remis sâmbătă Agerpres, în depozitul societăţii comerciale, au fost depistaţi 25.375 de litri de vin, roşu şi alb, de diferite sortimente. Din verificările efectuate s-a stabilit că, aceste produse vinicole conţin alcool etilic în proporţie de 9%, de altă natură decât cel provenit din fermentarea naturală a strugurilor sau a mustului de struguri, apă exogenă precum şi alte substanţe chimice pentru colorare şi gust. În urma verificărilor efectuate a reieşit că societatea respectivă ar fi produs, în cursul anului 2013, peste 1.250.000 de litri de vin de diferite sortimente care ar fi fost contrafăcut, şi pe care l-ar fi comercializat la agenţi economici din peste 16 judeţe.
Întreaga cantitate de vin a fost indisponibilizată, urmând ca specialiştii din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să procedeze la denaturarea acesteia. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la peste 800.000 de lei. În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, infracţiunilor prevăzute de Codul Fiscal referitoare la producţia, depozitarea, marcarea şi comercializarea băuturilor alcoolice şi infracţiunilor specifice Legii viei şi vinului în sistemul comunitar. De asemenea, s-a constatat că în interiorul antrepozitului fiscal autorizat pentru producţia de vin, funcţiona şi o societate comercială care deţinea pe stoc importante cantităţi de glucoză şi glicerină, ingrediente ce pot fi utilizate pentru contrafacerea vinului. Cercetările vor fi extinse şi cu privire la funcţionarea în cadrul unui antrepozit fiscal a unui agent economic neautorizat. Poliţiştii vor efectua propuneri către autoritatea specializată din cadrul Ministerului Finanţelor, pentru suspendarea şi ridicarea autorizaţiei de antrepozit fiscal a societăţii comerciale. Verificările au fost efectuate de ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor şi ofiţeri din cadrul I.P.J. Galaţi, împreună cu specialişti din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în perioada 1-3 august.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *