Victor Moraru face „cotă parte” din bani pentru firma Consiliului Judeţean Ialomiţa

Distribuie articolul:

* SC Drumuri şi Poduri a fost înfiinţată printr-o Hotărâre a Consiliului Judeţean Ialomiţa în luna Mai a anului 1998. De-atunci, această firmă „îşi face veacul” în ograda al cărei gospodar, acum, este Victor Moraru! Cum se prezintă starea drumurilor judeţene la această dată din calendar? Răspunsul îl are fiecare dintre cei ce parcurg cu maşinile pe Drumuri Judeţene. Avem şi noi, desigur, răspunsuri şi, mai ales, imagini video şi foto!

Şi mai avem informaţia potrivit căreia, prin grija domnului Morau, cei responsabili din Direcţia de Achiziţii şi Patrimoniu a CJI au decis să dea firmei suma de 562.870 lei, adică „un bagatel” de numai (?) 5,6 MILIARDE lei vechi. Chipurile, pentru „ Lucrări de întreţinere şi reparaţii drumuri judeţene”. Suma este fără TVA, aşa cum se obişnuieşte în cele mai multe cazuri. Sigur că suma nu este, nici pe departe, aşa de mare precum ne-am obişnuit să vedem atunci când citim documentaţii pentru infrastructura de drumuri, fie ele comunale, judeţene sau naţionale aflate însă pe teritoriul judeţului Ialomiţa. Mare însă este tupeul celor care, la o adică, n-ar putea să ne prezinte „cartografierea  plombărilor” care, în fapt, se dovedeşte a nu fi decât o „peticire” a gropilor ce apar în carosabil tocmai din cauza faptului că anterioarele plombări s-au făcut fără realizarea aşa-numitelor „stardarde de calitate”. De ce au decis Victor Moraru şi Gheorghe Proca – directorul peste sectorul Achiziţiilor din cadrul CJI că „ofertantul câştigăror” e bine să fie o „Asociere SC Infrastructură Drumuri şi Poduri S.A (lider) şi SC Drumuri şi Poduri S.A (asociat), rămâne să afle consilierii Opoziţiei, dacă vor cere lămuriri în cadrul viitoarei şedinţe a CJI. Căci, chiar dacă banii au fost daţi ca urmare a unei „negocieri fără publicaţie prealabilă a unui anunţ”, dat fiindcă vorbim despre un Acord – cadru, poate n-ar strica să se lămurească asupra sumelor cheltuite, an de an cu această firmă care, altfel, pare că „dă pe dinafară” de-atâtea lucrări…Chit că, în repetate rânduri, filmările cu starea drumurilor judeţene au făcut să „le sară muştarul” celor care sunt nevoiţi să circule pe DJ care tranzitează multe dintre localităţile judeţului… Cea mai recentă exemplificare o puteţi viziona pe pagina de facebook a deputatului Drumuri Judetene SEDIUGheorghe Tinel  https://www.facebook.com/TinelGheorghe/videos/

Buget mare, salarii mari, pretenţii „cât cuprinde”!  

De ce ocupă această firmă ditamai clădirea (situată peste drum de Ştrandul municipal), câţi din cei 75 de salariaţi muncesc „pe teren”, şi câţi în birouri, sigur că vrem să aflăm! De ce nu şi-a propus niciodată această firmă să acceseze Fonduri Europene pentru a-şi moderniza Baza tehnico-materială, nu mai vrem să aflăm, fie şi numai din cauza faptului că orice întrebare legată de acest subiect ştim că este una de-a dreptul retorică, ştiut fiind faptul că banii UE sunt verificaţi, în moraru pix„hora mare” intrând şi alţii, nu numai „băieţii deştepţi” din Consiliul Judeţean Ialomiţa.

Ce ştim, totuşi, la această dată din calendar, despre firma CJI?

Păi, ştim că în baza aşa-numitei „Notă de fundamentare” cu nr. 481 din 12.04.2019, consilierii judeţeni au votat aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al SC „Drumuri şi Poduri S.A.” – societate comercială aflată în directa lor supraveghere politico-administrativă. Sigur că firma „de casă” a CJI este condusă de un Consiliu de Administraţie! Pe cei ce formează, în acest mandat, acest C.A,  vi-i vom prezenta „în toată splendoarea lor”,  financiar-profesională, mai ales! Dar nu azi. Azi, vă precizăm  că B.V.Ch pentru anul acesta se ridică la peste 24.800.000 lei, ceea ce în lei vechi înseamnă aproape 250 de MILIARDE. Ce drumuri face, modernizează sau, măcar, repară prin aşa-numitele „plombări” această firmă, numai preşedintele Victor Moraru poate să ştie! Şi, desigur, mai ştiu şi cei din C.A., respectiv domnul Tivadaru Mircea, domnul Cană Gheorghe, domnul Stan Cristi Adrian şi, desigur, Bănică Ion – directorul economic, adică omul care diriguieşte banii… Noi nu ştim, dar ne facem mea culpa şi promitem să solicităm răspunsuri la întrebări. Şi întrebări avem multe, unele izvorând din chiar informaţiile pe care SC Drumuri şi Poduri le-a pus în mapele consilierilor judeţeni ca „factori de decizie” în ceea ce priveşte aprobarea Bugetului. Ştim, însă, şi suntem convinşi că mulţi dintre „aleşi” nici măcar n-au „frunzărit” hârtiile alea pline de cifre şi „realizări măreţe”, în care scrie negru pe alb: Componenţa cheltuielilor cu privire la remunerarea administratorilor este formată dintr-o parte fixă în valoare de 4,8 mii lei/an fiecare DJ IL membru” . Să nu credeţi că vreunul dintre consilierii judeţeni s-a arătat indignat, nu atât din cauza sumelor încasate, iată, de către administratori, cât din cauză că membrii C.A. nu răspund pentru calitatea Drumurilor Judeţene, calitate ce se vede cu ochiul liber ca fiind, cel puţin, precară, deficitară. Ca să nu zicem că asfaltul (dar şi piatra spartă, şi celelalte componente!) ar trebui analizate, nu numai din punct de vedere al calităţii, cât şi al cantităţii…! La capitolul investiţii date fiind condiţiile în care ne-am desfăşurat activitatea în anul anterior, având în vedere numărul tot mai mare de lucrări contractate în unele din judeţele limitrofe, este necesară achiziţionarea a două autobasculante 8×4 pentru transportul materialelor şi a două autoturisme Dacia Logan necesare pentru transportul personalului care se deplasează pe lucrările respective...”. Cine se îndoieşte că firma subordonată Consiliului Judeţean ialomiţa nu va avea pretenţia că de la bugetul CJI ar trebui să fie suportată în plată achiziţionarea „necesarului” mai-sus amintit? Noi, cei care ştim de câte ori a băgat preşedintele CJI mâna-n visteria statului şi a plătit ca …„de la naşul mare, să tăiască!”, pentru toate câte, chipurile, au fost necesare pentru redresarea activităţii SC Drumuri şi Poduri, încă ne mai îndoim de acurateţea transparenţei vizând cheltuielile cu materia primă, materialele, utilajele, etc!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

One thought on “Victor Moraru face „cotă parte” din bani pentru firma Consiliului Judeţean Ialomiţa

  1. Credeti ca puteau acesa fonduri europene cu gauroiul lasat?! De ce nu-i intrebati pe oameni daca au vazut vreun leu pentru salarii din partea CJI fara munca depusa, asa de pomana de la CJI! Apoi starea drumurilor dupa parerea mea nu se datoreaza actualei conducerii………..asa de mult are grija conducerea CJI ca au castigat licitatii in alte judete………….Pupati pe Valcan si Ciuperca ca au dat bani unei firme care va da sau ii faceti publicitate. Apoi, bine a facut CJI, sa repare, dracului odata drumurile hartanite de o…. o sa stiti si dumnevoastra, daca mai cautati! De exemplu despre reparatia drumului spre Reviga……si mai lasa-ti-l pe tinel ..oricum nu o sa faca el mare branza. Au mai fost ca el cu gura mare si apoi praful.Si in final se pune intrebarea: vor consilieri drumurii reparate si ca lumea in judet? Dupa manifestarea lor plenara, parca NU!Si nu confundati drumurile cu DADP.Din cate stiu nu este finantata deloc din bugetul judetean, este o societate care se descurca, cum se descurca si celelante ….adica muncesc si produc…dar nu este finatata sa faca drumuri in judet…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *