Viceprimarul se plânge că fost avertizat: „Vedeţi că vă bate Dumnezeu ”

Distribuie articolul:

 

Vă mai aduceţi aminte cum, în urmă cu câteva luni, viceprimarii municipiului Slobozia (venerabilul Valentin Băcanu şi stimabilul Cezar Zamfir) au pus la cale o Dezbatere Publică vizând problema câinilor maidanezi, dar şi a câinilor cu stăpân, întâlnire la care, din păcate, dar şi din pricina greşelilor în organizarea acţiunii nu s-au prezentat decât vreo câţiva cetăţeni ce se pretind a fi iubitori de animale? Vă mai amintiţi filmuleţul postat pe site-ul ziarului Ştirea (arhiva vă stă la dispoziţie, trebuie doar să tastaţi www.ziarulstirea.ro), în care aproape că li se văd „colţii” cetăţenilor care, în încercarea de a apăra drepturi animalelor, călcau în picioare drepturile oamenilor, aceştia trebuind, după mintea iubitorilor de animale, să se obişnuiască a avea în preajma blocurilor, pe toate străzile, în parcuri, în faţa magazinelor şi, mai ales, a şcolilor, haite de câini maidanezi? Ei bine, dincolo de răutatea celor ce se pretind a fi iubitori de animale, dar se dovedesc a fi nefiresc de răi faţă de oamenii care nu înţeleg de ce-ar trebui să trăim printre haite de câini, ca participant efectiv şi afectiv la această am reţinut atunci că Primăria municipiului Slobozia aşteaptă ajutor din partea tuturor acelor ONG-uri care, cică, au ca prim obiectiv apărarea drepturilor câinilor (fac această precizare cu privire la specie, deoarece ei, iubitorii de animale, par să iubească doar câinii, din moment ce pe celelalte le consumă), autorităţile fiind în continuare dispuse chiar să cheltuiască niscaiva fonduri publice.

       Vicele ne gândeşte – şi el – de rău…      

Din păcate, la cel puţin 3 luni distanţă în timp, întrebat fiind ce ajutor a primit din partea iubitorilor de animale, întru soluţionarea acutelor probleme legate de prezenţa pe spaţiul public atât a maidanezilor cât şi a câinilor cu stăpâni (dar, din păcate, care deranjează la fel de mult ca maidanezii), la întrebările noastre viceprimarul Valentin Băcanu a răspuns:

          Domnule viceprimar, care mai e situaţia câinilor maidanezi? Ce-aţi mai întreprins de la momentul desfăşurării acelui simulacru de dezbatere publică pe această temă?

          Doamna Ghinea, eu am dat sarcină oamenilor de la DADP să prindă, în vederea castrării şi sterilizării, cel puţin 50 de câini pe săptămână. În condiţiile astea eu consider că putem să ţinem în frâu fenomenul ăsta!

          Şi credeţi că dacă-s castraţi nu mai muşcă, nu mai perturbă liniştea nopţilor, deranjând somnul cetăţenilor, nu-i mai pot ataca pe copiii ieşiţi la joacă sau mergând către şcoli?

          V-am spus, noi îi vom castra, steriliza, vom lua măsurile pe care legea ni le permite. Am primit nişte oferte, nu ştiu dacă au legătură cu articolul dvs., eu vreau să cred că n-au nici o legătură cu intervenţia dvs. …

          Despre ce vorbiţi?

          Am primit nişte Oferte cum c-ar fi, au pus la dispoziţia şi la Ţăndărei şi au încheiat un Contract, prin care vin şi-ţi ia câinii şi-i ţin la adăpost, vreo 300 şi ceva de câini, contra-cost, o grămadă de bani…

          Cine să-i ţină?

          O societate…nici nu ştiu cum se numeşte…

          Societate comercială sau ONG?

          Staţi să mă uit, că am aici oferta …, deci este vorba despre  B & G  TOTAL EXPRES SRL, Mogoşoaia (…) Vreau să cred că nu are legătură cu articolul dvs.

          Şi-n ce sens ar putea să aibă legătură cu mine?

          Păi, nu…adică… să nu mă forţeze să fac nişte chestii …Eu cred că dacă ar fi cub 50 de câini pe săptămână…

          Domnule Băcanu, haideţi să ne înţelegem! Eu nu umblu nici cu fofârlica, nici pe după vişin şi nici pe by-pass. Sunt trei metode care nu-mi plac, aşa că nu mă jigniţi, vă rog!

          Foarte bine. Eu sper să mă sprijiniţi, adică…             

        Alţii gândesc rău (şi) despre el…

Văzând că a „dat cu bâta-n baltă” viceprimarul a încercat „să dreagă busuiocul”…Ba, abil, s-a arătat încrezător în faptul că aş putea „trâmbiţa” ce ameninţat a fost dumnealui…Aşa c-a zis:

      Doamna Ghinea, am primit pe data de 24 un e-mail, vreau să vi-l trimit şi dvs., ca să vedeţi…Vă amintiţi că atunci când am avut acea dezbatere am spus foarte clar că Primăria pune la dispoziţie un teren pentru ca iubitorii de animale să organizeze – în ONG-uri sau cum vor ei1 – dacă iubesc animalele. Noi terenul îl avem, acolo, în spate la Sere! Nu a venit nici un ONG să zică: dă-mi domnule mie că vreau să fac un adăpost pentru animale ca să putem să le salvăm, ca să nu mai stea pe străzi şi nici dvs., primăria, să nu le eutanasiaţi …Deci n-a venit nici unul din cei care erau cu gura mare atunci. Vă trimit ceea ce mi-a transmis şi mie unul dintre cetăţeni

Dacă mă veţi întreba de ce, totuşi, am ales să-i fac hatârul domnului Băcanu şi să-i public acest e-mail care pare să-l fi bulversat, am să recunosc sincer că mi-a plăcut ideea de-a arăta lumii cât de „castraţi” par a fi în exprimare cei care, altfel, nu contenesc să „latre” pre(a) lung în faţa jurnaliştilor care au curajul chiar să râdă nu numai de preocupările lor de-a dreptul ridicole, ci – mai ales! – de lipsa lor de preocupare întru munca atât de necesară unui trai decent, dacă nu îndestulat ca al meu şi-al celor care n-avem timp să plimbăm căţelul, tocmai fiindcă muncim nu numai pentru noi, ci şi ca să plătim impozite din care să-şi ia pensia „pe caz de boală” (câteodată chiar o boală închipuită de-un medic corupt !) sau salariul „de mizerie” şi aceia care-şi plimbă câinii …

 IONICA GHINEA  


Distribuie articolul:

4 thoughts on “Viceprimarul se plânge că fost avertizat: „Vedeţi că vă bate Dumnezeu ”

  1. Leprele de consilieri locali usl din Bucuresti au votat pentru referendumul lui oprescu-ex psd. Ce i-a impiedicat sa voteze asa ceva pana acum? Stiti ca oprescu, cel sprijinit politic de usl, este la al doilea mandat? Daca nu se incepe urmarirea penala impotriva acestui individ, care vrea prin referendum sa fuga de raspundere, inseamna ca RO se duce de tot de rapa! Cat despre bacanu-psd, acum chiar ca suntem lamuriti in ceea ce priveste nivelul intelectual al individului.MIntirea in fel si chip a slobozenilor a dus, in final, la alegerea acestui individ ca viceprimar. Intelegeti consecintele, voi cei ce ati votat usl in iunie 2012? Totusi, de ce nu se aplica Legea 227/2002? A prins DADP din subordinea directa a lui stoica-psd si bacanu-psd cate 50 de caini comunitari pe saptamana? Daca nu, ,,politicienii” astia au luat luat vreo masura, sau asteapta vreo victima, ca la Bucuresti!?!

  2. @Iulian Petrescu: mai este criza in Europa, cum a fost cea inceputa in 2008, odata cu mandatul lui Boc? Hai, ca esti ,,dastept”, raspunde?

  3. dupa ce au ucis 14 oamenii si au sfasiat peste 2 milioane mafia cutomaniaca face noi si noi victime.si romanii stau ca vitele sa fie muscati de maidanezi,ei si familiile lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *