Veşti bune pentru şoferi: plata amenzilor în conturi speciale

Distribuie articolul:

Parlamentul a adoptat în data de 3 noiembrie proiectul prin care se propune simplificarea procedurii de plată a amenzilor rutiere. Şoferii vor vira banii în conturi speciale deschise pentru acest scop, fără a mai fi necesară trimiterea confirmării plăţii către unităţile de poliţie pe raza căreia s-a înregistrat contravenţia rutieră sau către agenţii constatatori din Poliţie.

Proiectul de lege elaborate de UDMR a fost adoptat de Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, lege care simplifică procedura achitării amenzilor contravenţionale, creând un avantaj semnificativ atât pentru şoferi, cât şi pentru autorităţile locale, conform unui comunicat de presă al UDMR.

„Legea adoptată astăzi permite conducătorilor să achite amenzile contravenţionale într-un cont unic, deschis în scopul încasării acestor amenzi, astfel nefiind necesară trimiterea confirmării plăţii către agenţi constatatori din cadrul organelor de poliţie. De asemenea, autorităţile locale sunt scutite de perceperea penalităţilor” – au declarat deputaţi ai grupului parlamentar UDMR, după încheierea votului final.

Iniţiatorul propunerii legislative a explicat că autorităţile locale au avut dificultăţi în recuperarea amenzilor, iar la alocările bugetare, a scăzut semnificativ sprijinul financiar de la bugetul de stat din cauza acestor amenzi neîncasate. Prin această propunere legislativă iniţiatorii spun că s-a găsit o soluţie la această problemă şi s-a simplificat procedura achitării amenzilor contravenţionale. Legea adoptată azi va intra în vigoare după ce va fi promulgată de Preşedintele Iohannis şi publicată în Monitorul Oficial. Propunerea legislativă a fost adoptată cu 307 de voturi „pentru”, iar un deputat s-a abţinut.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *