Vai de moţiunea de cenzură

Distribuie articolul:

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a ajuns în sfârşit să fie depusă în Parlamentul României. După mai bine de o lună de când a fost poştită de la un partid la altul şi dusă din gură în gură de fiecare lider de partid care nu este (încă) la ciolan, moţiunea abuzată de toţi nebunii politicii româneşti, a ajuns la destinaţie, nu jerpelită ci pudrată şi fardată special pentru electorat. Cu 237 de semnături mai şterse sau mai apăsate, parlamentarii PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale dar şi câteva semnături din partea unor parlamentari PSD precum senatorul ialomiţean Mihai Găină, proaspăt trecut pe lista PSD a „dezertorilor”. O altă posibilă semnătură din cele 4 aparţinând parlamentarilor PSD, umblă vorba că ar aparţine chiar deputatului Andrei Pop, care atunci când barca PSD-istă a început să intre la apă, s-a lepădat de toate funcţiile date de Partid grație fostului cărător de mapă al lui Liviu Dragnea, adică Marian Neacşu pe când conducea organizaţia PSD Ialomiţa. Excepţie făcând funcţia de deputat de Ialomiţa, care aduce caşcaval şi poate asigura perpetuarea speciei în Parlament, desigur. Că doar instinctul de supravieţuire are şi el limitele sale şi până la alegerile parlamentare cetăţenii dar şi liderii de partide  au tendința să uite cu sau fără voia lor, înlesnind candidaturi de toate felurile. Dar despre asta într-un alt material dedicat exclusiv parlamentarilor ialomiţeni.

Obiceiurile vechi mor greu

„Domnul Iordache, cu care am lucrat mulţi ani, are numai idei proaste în ultima perioadă şi pentru PSD, şi pentru Parlament, făcuse un plan, probabil cu doamna Dăncilă, care habar nu are cum funcţionează Parlamentul, că undeva în noaptea asta, la 12 noaptea, să ne strângem noaptea ca hoţii să vorbim despre moţiune că pun ei nu ştiu când – sâmbătă…” a declarat Ponta în faţa camerelor de luat vederi din faţa Parlamentului. Cu alte cuvinte V. Ponta ne reafirmă faptul că golanii pe care el i-a propulsat în funcţii precum Florin Iordache, au numai idei idioate şi felul ăsta banditesc de a face lucrurile este adânc îngropat în ADN-ul lor. Serios? După 20 de ani în care ai făcut parte din structurile Partidului Social-Democrat ţi-ai dat seama de asta? Cam mult ţi-a luat…

Gargara clasică şi promisiuni cu iz electoral…

„Această moţiune de cenzură porneşte de la o realitate incontestabilă. Demiterea Guvernului Dăncilă reprezintă o condiţie esenţială pentru intrarea României în normalitate. Această moţiune ne oferă şansa să reconstruim România din temelii (…) Votul dumneavoastră pentru moţiunea de cenzură este un vot esenţial pentru a reda speranţa românilor de pretutindeni că România se poate întoarce la normalitatea mult aşteptată (…) Putem să anticipăm încă de acum faptul că soluţia benefică pentru România înseamnă un guvern suplu, european, cu 15 ministere, format dintr-o echipă de oameni competenţi, care au demonstrat profesionalism, integritate şi responsabilitate în întreaga lor carieră (…) vom putea reaşeza România pe drumul ei firesc: prin investiţii publice majore, prin utilizarea fondurilor europene, printr-o creştere economică solidă bazată pe producţie şi exporturi, prin servicii publice de cea mai bună calitate”, se mai arată în textul moţiunii de cenzură publicat de G4Media.

Provenienţa celor 237 de semnături

PNL – 95 semnături; USR – 40 semnături; UDMR – 30 semnături; PRO România – 28 semnături; ALDE – 20 semnături; PMP – 17 semnături; Minorităţi – 2 semnături; PSD – 4 semnături; Independenţi – 1 semnătură. TOTAL: 237 semnături.

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *