UPDATE / Percheziţii la Feteşti şi Slobozia

Distribuie articolul:

În urma celor 11 percheziţii efectuate, ieri, pe raza municipiilor Feteşti şi Slobozia, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale, 3 persoane au fost reţinute de poliţişti. Este vorba despre viceprimarul municipiului Feteşti, domnul Gheorghe Mitache, Valeriu Dinu – directorul Şcolii Generale Nr. 6 din localitate şi patronul Marian Pricop.

La data de 21 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, au efectuat 11 percheziţii, pe raza municipiilor Slobozia şi Feteşti, la persoane bănuite de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat peste 18.000 de lei şi mai multe documente, pentru probarea activităţii infracţionale.
De asemenea, 10 persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni, au fost conduse, pentru audieri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa. În urma probatoriului administrat, poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore 3 persoane, urmând ARESTATIca astăzi, 22 mai a.c., să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, cu propunere de arestare preventivă.
Reamintim faptul că, percheziţiile s-au efectuat la sediile unor instituţii publice locale, al unei societăţi comerciale şi la domiciliile mai multor persoane. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 – 2012, reprezentanţii unei instituţii publice locale ar fi atribuit unor societăţi comerciale, contracte de construcţii la unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Feteşti, fără respectarea procedurilor legale.
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 100.000 de lei. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.