UPU a Spitalului Slobozia alungă pacienţii…

Distribuie articolul:

* Din păcate, Unitatea de Primiri Urgenţe pare să fie doar locul în care vii, vezi, pleci şi alegi să nu mai vii şi-altădată!

Când titrăm despre neajunsurile cadrelor medicale, acestora li se pare că noi ne facem doar meseria, noi neavând de ce ne face un titlu de glorie din atitudinea civică, şi nici de ce pretinde că ar trebui să ne mulţumească aceia pe care-i susţinem în demersurile lor. Când titrăm despre (in)activitatea lor, unele dintre cadrele medicale vizate, nu contenesc a ne critica în cercul lor restrâns ce lor li se pare „nemuritor”, iar nouă ni se pare doar „rece” …

Duminică, 24 mai, 2015. Zi care nici pentru jurnalişti nu-i liberă! Telefonul mobil sună. Răspund. La celălalt capăt al firului, binecunoscutul patron Culina se precipită vocal spunându-mi că a UPU Sloboziaajuns la UPU aparţinând Spitalului Slobozia şi, după ce-a văzut ce se întâmplă acolo, dar – mai ales! – după ce şi-a dat seama că va trebui să aştepte, umil, până ce să-i vină…rândul, a decis că în acest răstimp poate ajunge la Bucureşti, cel mai probabil, la un cabinet particular. De ce m-a mai sunat? Trăgând nădejde că eu o să am oarece atitudine faţă de cei care prestează, spunea dumnealui, cel puţin DEFICITAR activitatea în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe. Problema lui? Una ce ţine de sănătate, dar care, cică, nu i-a fost rezolvată fiindcă în ecuaţia cu cel puţin trei necunoscute se pune la socoteală şi PROBLEMA deficitarei organizări a muncii de… acolo, din cadrul UPU Slobozia. Căci, cum spuneam, după ce a stat nebăgat în seamă o oră, timp în care a şi văzut cum se poartă cadrele medicale cu pacienţii, cel care varsă ceva sume de bani în bugetul statului şi, implicit, în FONDUL de Sănătate, s-a sictirit şi a decis să meargă la Bucureşti.
Că la UPU e mai mereu aglomerat, fapt pentru care cadrele medicale îşi şi pot găsi pretins-pertinenta scuză în această aglomeraţie, reclamând că sunt puţini şi nu fac faţă, v-am mai spus, aşa că şi ştiţi! Ce nu prea ştiţi este că pentru extinderea acestei UPU s-au cheltuit bani, nu glumă! Dacă este să ne luăm după ceea ce scrie în documentaţia oficial afişată, am UPU proiectareînţelege că e vorba despre vreo 14 MILIARDE de lei vechi. Nu, în această sumă nu intră şi dotarea cu cele de trebuinţă pentru a scoate din ghearele Morţii, cetăţenii deveniţi pacienţi! În această sumă intră doar clădirea anexă, în suprafaţă de vreo 400 mp, una în care, din păcate, nu pare a fi suficient spaţiu pentru a crea condiţii optime de aşteptare şi, nu în ultimul rând, de dialog cu aparţinătorii. Începută în 2009, modernizarea prin extindere a ceea ce era locul de primire a urgenţelor, s-a dorit a fi acel salt calitativ de care avea nevoie Spitalul din Slobozia pentru a fi unul de talie judeţeană. Din păcate, la aproape 6 ani distanţă în timp, această UPU încă are mari probleme de organizare a locului de muncă! Pacienţii sunt de multe ori nemulţumiţi, dar, de frică nu îndrăznesc a crâcni în faţa cadrelor medicale. Căci, spun ei, dacă „te iau la ochi, de e să te interneze, când ajungi pe Secţie stai cu frica-n sân să nu cumva să nu se uite la tine, să nu te mai bage-n seamă. Şi dacă n-ai nici ce să le strecori în buzunarul halatului, te şi chinui ca un animal. (…) De ce pare că le este lehamite de muncă, de pacienţi, mă întrebaţi? Nu-i din cauza salariilor care, cică, sunt mici! Poate chiar asta o fi tactica, să facă în aşa fel încât să aibă mai puţin de muncă şi să nu aibă de furcă, nici cu pacienţii, nici cu aparţinători ai acestora, mai ştii?” . Cam asta mi-a fost dat să aud când, rugată de patronul Culina, am descins undercover în proximitatea UPU, în speranţa că ceea ce s-a întâmplat azi este un caz izolat şi nu excepţia care confirmă regula…Despre câţi bani înseamnă cheltuielile acestei UPU, din care cât înseamnă cheltuieli salariale, negreşit trebuie să ne interesăm, fie şi numai pentru că unora li se pare că nu-s deloc cheltuieli modice pentru ce slab organizată muncă prestează cadrele medicale care, repet, au impresia că numai ele muncesc de se spetesc!
(I.G.)


Distribuie articolul:

17 thoughts on “UPU a Spitalului Slobozia alungă pacienţii…

 1. Buna ziua, doamna Ionica!
  Am fost de garda ieri, dar sunt inca aici, in UPU.
  Dupa cum stiti, sunt purtatoarea de cuvant cea noua a Spitalului Slobozia.
  Ma asteptam sa ma contactati si pe mine inainte de a scrie…
  Domnul Culina nu a stat Decat 5 minute in triaj, timp in care a vociferat ca de ce i se pun intrebari si de ce i se face foaie ”pentru atata lucru”, ca intai trebuie sa-l vada medicul, asa considera dumnealui. In timpul asta i se facea triajul altei paciente, care poate confirma ca nu s-a asteptat mult, dar domnul Culina se considera un privilegiat, asa ca a injurat urat si a plecat. Daca doriti, va astept (pentru ca Nu ati fost sigur azi aici!) si o las pe pacienta martora sa va spuna. Culmea este ca azi nu a fost chiar asa de aglomerat, niciun pacient nu a asteptat mai mult de 10 minute. Imi pare sincer rau ca ati preferat sa procedati asa. La UPU nu se intra pe pile si pretentii, ci pe Urgenta. O zi buna va doresc!

  1. Iar eu, în articolul POSTAT pe site-ul http://www.ziarulstirea.ro spuneam că e chestie de organizare. Dacă citeaţi cu atenţie aveaţi să înţelegeţi că vizam spaţiul de aşteptare şi comportamentul cadrelor medicale, nu neapărat timpul. Şi dacă v-aş fi sunat ce mi-aţi fi spus, doamna doctor? Povestea aia cu o cetăţeancă dispusă să garanteze că pacientul Culina a fost pretenţios? Că subalterna/colega dumneavoastră şi-a făcut bine treaba pe ziua de azi, în timp ce dumneavoastră NU eraţi acolo?

   1. Hotul, striga hotii
    Aceasta, criminala
    Mirela nitu
    Sia, batut joc de mine, o
    Iarna, intrega, venid ,cu
    Probleme, grave la, upu de
    Edocrine…erea sa mor
    Nu, ma informat, cu privire la, boala si sa merg mai, departe
    Ca, iei iau, banii degeaba
    Din, banii romanilor…si
    Nu, au competente de, specialitate….isi bate
    Joc, de batranii din
    Sate si comunii, care
    Vin, cu probleme, grave la
    Urgenta, asteapta, cate 7- ore
    Pana, intra la un, consult
    Voii, merge, cu camere, ascunse, sa dovedesc, romanilor, incompetenta, ucide!!

 2. V-am transmis si numele pacientei martor, cu numarul de telefon, nu il public aici din motive usor de inteles.
  P.S.: App., domnul Culina dorea privilegii pentru ca ”maine, culmea, mai plec si afara!”.

  1. Şi de unde ideea că un om dacă e patron n-are voie să aibă pretenţii, ca nu cumva să ziceţi dumneavoastră, cadrele medicale, că e privilegiat? Eu SUNT CONVINSĂ că atunci când vă doare ceva, dacă n-aţi fi medici, mulţi aţi fi mai rău ca noi, ăştia nemulţumiţi de atitudinea multora dintre cadrele medicale

 3. Bag seama ca acest patron este sponsorul ziarului dvs ,pentru ca daca ii verificati la casa de sanatate nu are nici contributiile platite la timp, cu ce este acest Patron mai presus de oricare cetatean de rind care isi plateste contributiile lunar si stie sa astepte si la upu civilizat , nu ii mai tineti in brate pe acesti hotii ! Doamna ziarista

 4. Se vede ce urgenta a fost problema de a plecat asa repede… Probabil bombanind ca pe vremea partidului era mai bine, patronul Culina ar fi vrut un covor ROSU.

 5. Felicitari doamna Nitu pentru noua functie. Poate ne spuneti si noua, astora mai prosti, cum de personalul din UPU are spor de 90% la salariu DOAR pentru ca lucreaza la UPU. Si cum directorul medical al institutiei angajat la UPU primeste sporul de UPU la salariul de director nu la cel de medic conform constatarilor curtii de conturi. Si tot in calitate de purtator de cuvant proaspat al spitalului va rugam sa ne precizati ce notificari au fost trimise medicilor si care medici au „beneficiat” de aceste notificari legate de returnarea unor „sume necuvenite”. Va multumim. Ps. Managerul doctora sapira nu era in upu la acea ora? De obicei doarme dupa una din perdele!

 6. Doamna Ghinea, va compatimesc! Astia tin minte si sunt si razbunatori pe deasupra! Asa ca pentru orice acuza, au o „lista neagra” pe care o actualizeaza in timp real! Au patit-o si altii!

 7. Bună ziua, Doamna Ionica !
  Buna ziua, Mirela!

  As vrea sa inteleg pentru cine ati scris acest articol . In primul rand , din slabele mele cunostinte jurnalistice stiu ca un artcilo/reportaj trebuie sa se adreseze tuturor. Lexicul utilizat in acest articol limiteaza receptarea integrala si fara denaturari a mesajului jurnalistic .
  Suntem multumiti , de altfel,pentru ca articolul acesta este inteles doar de persoanele care au putina scoala si nu va iau in serios .
  Felicitari pentru cunoștințele de limba romana acumulate si sunt convinsa ca nu le ati etalat pe toate . Poate ar trebui sa va”mutati” la rubrica adresata culturii . V -ar aranja mai bine .
  Cat despre UPU Slobozia si despre prezenta Doamnei Doctor Mirela Nitu, nu inteleg de ce aveti pretentia ca aceasta sa se mute in spital pentru a fi prezenta 24de ore din 24 de ore.
  In Romania, in orice spital veti merge veti gasi pacienti in sala de asteptare .
  De ce nu expineti mai degraba care sunt functiile UPU ?!
  Dar normal ! Dintr o oarecare frustrare personala considerati ca doctorii acestia au salarii NU mici . Presupunand ca asa este, nu uitati, Doamna Ionica, ei nu asteapta acolo sa se intample ceva sa mai scrie o reteta si sa mai citeasca dintr un ziar local. Buni sau mai putini buni sunt acolo pentru cetățeni.
  Si nici dumneavoastră, Doamna Ionica nu sunteți scutita de a avea nevoie de serviciile lor medicale . Ei au insa un juramant facut sa trateze, sa salveze si sa nu faca diferentieri intre pacienti, Fata de meseria d-voastră, careia i -as spune mai degraba „job” . Pacat ca toti cei care doar scriu intr un ziar se pot numi jurnalisti.
  As mai avea o lacuna. Cei care editeaza rubrica de anunturi ce sunt?!
  Cu deosebita consideratie, D-na Ionica, asteptam cu interes urmatoarele articole cu influenta personala si nu numai .
  O saptamaba usoara, tuturor!

  1. Doamna Luiza Popescu, jignirile dau dimensiunea putirinţei dumneavoastră, nu credeţi?
   Vă aprob, totuşi, postarea ca să vă „răcoriţi” deoarece constat că aveţi nevoie, şi nu pentru că AM OBLIGAŢIA ca pe site-ul MEU să vi se ofere spaţiu pentru a posta elucubraţii! Aşadar, constat că dumneavoasră credeţi că aveţi voie să vorbiţi în nume personal, apărând o persoană, o breaslă din care, cel mai probabil, faceţi parte. Căci, doar nu aveţi pretenţia că vorbiţi în numele cetăţenilor. Care, cetăţeni, cei mai mulţi NU AU CUM să fie de acord cu dumneavoastră, să vă fie clar! Şi-asta, deoarece dumneavoastră, mai mult ca sigur, nu păţiţi ce păţesc ei prin cabinetele medicale din Policlinici, prin UPU şi, în general, prin spitale! Dumneavoastră nu, pentru că sunteţi „din breaslă”, iar eu nu, deoarece merg la cabine particulare. Tocmai ce-am primit vestea că mi-a murit o prietenă. Şi când şi ştiu „din culise” ce „protocoale” deficitare sunt în UNELE din spitalele din România, nu pot doamnă să mă simt cu conştiinţa încărcată pentru că am atras atenţia asupra unor deficienţe ce, la o adică, nici nu am spus că ţin de competenţele lor medicale, ci ŢIN DE ORGANIZARE!!! P.S. Vă rog să nu-mi daţi răspuns la această postare, căci nu-s masochistă să vă mai aprob, repet, elucubraţii!

 8. Ne stie toata Romania ca pe un cal breaz :” Abatorul de la Slobozia” ,dupa cum ne-au catalogat primii doctorii din Bucuresti, unde ajungem mai mereu dupa ce s-au facut experimente pe noi aici. Se stie ca numai cine are o relatie mai stransa cu Al-De-Sus scapa din Spitalul Judetean. Dupa ce a izbucnit scandalul cu renumita Cristiana, doctorita care trafica sange in timp de familii disperate plangeau la capatul muribunzilor, s-a pus batista pe tambal caci altfel tot spitalul trebuia „restructurat” din temelii. Nu va puneti intrebarea de ce evita medicii sa se angajeze desi este deficit de personal? La pediatrie nu mai are cine sa faca garzi , se pare ca se va inchide sectia. Sa te fereasca Dumnezeu sa ai nevoie la UPU …mai au programul cu prioritati afisat care ar trebui sa le asigure cafelele asezonate cu barfe linistite? Daca nu faceti fata la presiune si stress domnilor de la UPU lasati pe altii. Desi nimeni nu va veni. Fiindca la ora asta lumea caracterizeaza Spitalul Judetean in cateva cuvinte: proasta organizare, incompetenta, spaga, chiul,pile, mizerie, scandal, promiscuitate,indisciplina, lehamite, moarte.

 9. Buna ziua!
  In spitalul județean slobozia este o mare iresponsabilitate…începând de la cel mai mare pana la cel de jos….Ar trebuii sa facă un registru al pacienților si lăsați sa își spună părerea despre atitudinea asistentelor care,daca nu le bagi nimic in buzunare nici nu te baga in seama si felul cum îți vorbesc

 10. Probabil UPU se crede stat in stat. Citesc mai sus ca au spor MARE la salariu. Am fost odata cu mama acolo. Imi doream sa plec cat mai repede cu putinta. Nu asteptarea m-a inspaimantat ci atmosfera si mai ales atitudinea personalului. Aroganta, indiferenta, atitudine de gheata in a-i aborda si a le vorbi bolnavilor. Asa numitul personal medical de la UPU interoga pacientii ca pe infractori, iar barfa se facea cu glas tare, nestingherita. Misiunea UPU a fost conceputa sa fie exclusiv in slujba RAPIDA a bolnavului, cu blandete, promptitudine, decizii profesioniste. In nici un caz cu abordari dispretuitoare, arogante pentru un avantaj exclusiv pecuniar (spor la salariu). Mai usor cu auto-laudele, chiar daca marturisiti cu mandrie nedisimulata ca sunteti si „purtator de cuvant”. Sunteti categoria de medici platiti BINE pentru a oferi servicii medicale prompte si de calitate.

 11. De cate ori ajung la upu -slobozia, realitatea mi se scurge pe sub usa infernului.
  S-au dus vremurile cand la urgenta erai imediat consultat de un medic specialist, care, cu responsabilitate si profesionalism te scotea din „urgenta” si iti hotara calea de vindecare.
  Pentru speranta indesi bani in buzunarele personalului…si totusi astepti ore intregi pana apare specialisul …daca nu, traiasca abilitatea unui asistent mai omenos. E de ras, dar am facut un puseu de tensiune cand femeia de serviciu fiind solicitata sa puna plosca unui batran imobilizat in patul de urgenta, a tipat trantind forajul de pamnt, ca…” a venit aici sa se cace?”. Mi-e greu sa mai continui. Poate numai cu…” si caii se impusca, nu-i asa?”

 12. Din cand in cand,toti, speram sa fie cat mai rar , ajungem in vizita la UPU …. Ultima data cand am fost eu pe acolo, cu o urticarie urata ,cu palmele invinetite si cu niste mancarimi ingrizitoare … mi s-a luat o tensiune si un puls si mi s-a spus sa plec acasa sa mananc orez … am ajuns cu masina personala la Constanta la clinica de dermato a spitalului judetean unde nu era medic de garda insa asistenta sefa m-a primit ,a sunat dr. acasa i-a descris simptomele mele ,am primit o perfuzie si in juma de ora mi-am revenit … s-a inchinat cand a auzit ca nu mi-au facut nimic la noi in oras …
  Ne ducem la spital nu de placere, speram sa gasim oameni pregatiti moral si sufleteste sa faca fata fiecaruia din noi :unii artagosi ,altii speriati, cu probleme reale sau inchipuite … da pregatirea de specialitate poate fi excelenta insa in privinta modului in care trebuie tratat omul prea putine cadre medicale au pretatirea necesara … si stam si comentam pe net … as vrea sa putem schimba ceva !!!

  1. Soarta a făcut ca în ultimii opt ani să ajung la UPU cu unchi, mătuși, soacră….și zău că nu am ce le reproșa…chiar dacă rudele au murit în acest interval de timp. Dar la toate vizitele la UPU am văzut destui bețivi.. inconștienți, ciori venite cu toată șatra…și destui aparținători veniți cu mamița ( ce devorase tortul, sucul ..după grătare și sarmale la ziua nepoților) în crize biliare sau d alea cu glicemii, urlând la personalul medical. Nu, io am încredere în UPU..acum câteva zile am fost cu o rudă acolo..și zău că am fost impresionat și mulțumit de cum se lucrează…și văd că evoluția e pozitivă,începând cu solicitarea telefonică…ba și cu starea ambulanțelor și personalul și aparatura ce-am văzut-o p-acolo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *