Tu ştii ce mai face primarul tău?! Azi, comuna Vlădeni

Distribuie articolul:

 

Lucian Corlău, şi-a petrecut ultimii 23 de ani în fruntea comunei Vlădeni, înrădăcinat mai ceva ca un stejar în solul Bărăganului. Cetăţenii l-au tot votat, fie în speranţa de mai bine, fie pentru că nu prea au avut de unde alege, aşa încât în anul 2013 îl găsim tot înfipt, pardon aşezat, în scaunul de edil. Nu putem să nu observăm asemănarea între acest domn şi Carol I, rege al României…Ei bine, un aşa primar nu putea să nu fie observat de Traian Băsescu, care în urmă cu câţiva ani i-a oferit lui Lucian Corlău medalia „Ordinul Serviciul Credincios în grad de cavaler”. Nu-i aşa că aţi rămas fără cuvinte?! Şi noi! Dar să lăsăm un pic deoparte povestea aceasta cu cavaleri şi regate, şi să discutăm despre faptele concrete ale edilului. Pe lista de investiţii din anul 2013, aprobată de Consiliul Local la sfârşitul lunii martie, regăsim „Construcţie canalizare menajeră cu staţie epurare comuna Vlădeni, judeţul Ialomiţa”, lucrare „în continuare”, care doar în acest an va înghiţi peste 1,5 miliarde lei vechi, după ce anul trecut au fost alocate alte 2,5 miliarde lei vechi, deşi costul total al proiectului nu trebuia să depăşească 3,3 miliarde lei vechi. Pentru obiectivele de investiţii noi, Consiliul Local a aprobat cheltuirea a 7,2 miliarde lei vechi, mare parte din bani, mai precis 6,51 miliarde lei vechi, fiind destinată transporturilor, şi anume pentru modernizarea şi amenajarea drumurilor, dar şi a trotuarelor. Restul banilor se vor duce către alte domenii, cum ar fi cel de sănătate (25.000 RON), şi cel de locuinţe, servicii şi dezvoltare publică (40.000 RON), dar şi pentru achiziţia unor terenuri arabile intravilane (40.000 RON), ş.a.m.d. Şi cum acestui „tărâm de legendă”, aşa precum este descris Vlădeni în opinia celor ce au făcut prezentarea comunei şi pe care am găsit-o pe site-ul instituţiei, merita un poem, Virgil Ţuican, fermecat de peisagistica locului, a scris : „ Există undeva la Dunăre / O ambarcaţiune /Cu nume drag mie, foarte scump/ Foarte drag, Vlădeni…”


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Tu ştii ce mai face primarul tău?! Azi, comuna Vlădeni

 1. Lucian Corlău, sigur, este unul dintre cei mai longevivi primari din ţara asta, cu pretenţii la secretariatul general al Consiliului Judeţean, mai ales că „terminase” Dreptu’. Tot reales din timpuri imemoriale pentru unii, din timpul domniei tovarăşei secretar Czerwinschi, dom’ primar făcea cărţile şi pentru alte primării, cum ar fi Făcăeni.
  Dacă nu mă’nşel, la un moment dat era chiar şeful primarilor de comune din România. O mai fi, nu ştiu şi nici nu contează. Dacă lumea-l alege, ştie ea ce face. Sau nu?! Important este că jurnalistul a descoperit că primarul se
  ocupă de „drumuri stradale” şi „… v-a înghiţi … „. Bravos!

  1. pentru SORIN şi alţii…
   Ştiu că nu admiteţi că poate fi o scuză, dar de-am avea şi noi tot atâta timp să pritocim la fiecare articol, FIŢI CONVINS că n-ar mai apărea atâtea greşeli! Cine crede că astfel de greşeli se petrec din cauză că n-avem şcoală, nu-i decât un om rău care n-a intrat ni-cio-da-tă într-o redacţie ca să vadă cât de alertă este activitatea noastră! Cine crede că e uşor pentru trei oameni să acopere atâtea domenii, să meargă în atâtea locuri, la atâtea conferinţe, simpozioane, dezbateri, adunări de tot felul, înseamnă că habar nu are ce presupune munca asta în care după ce te-a bătut soarele în cap sau te-a plouat ori te-a viscoli, imediat ce te-ai întors în redacţie trebuie să te-apuci să scrii „la foc automat” pentru ca să aibă oameni ca dvs ce citi în timp cât mai scurt de la producerea evenimentului x, y, z…Eu acum am venit de pe teren…sunt nemâncată, mă doare stomacul şi mi-e sete de mor…cu toate acestea înainte chiar de a scrie o ştire sau chiar un articol, uite că trebuie să răspund celor care, odihniţi, stau şi „ne freacă ridichia” de zici că noi le suntem cei mai aprigi duşmani…Aşa mi-e o silă …Şi mă mir de ce dracului sunt atât de cretină să-mi mai pese…

 2. e interesant cum pe site-ul primariei Amara nu exista nici o hotarare de C.L. din anul 2010…desi fac pariu ca se platesc bani garla cu intretinere site, internet(ca sa frece fatucile alea feisbucu),webhosting etc. Si cred ca premeditat nu se afiseaza nimic. Ca sa nu vada lumea carcotasa ce vraji a mai facut nea Moraru cu clica lui de pesedei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *