Tratament cu plasmă pentru pacienții COVID-19 la Spitalul Slobozia

Distribuie articolul:

De 9 luni de zile, de când şi românii se luptă cu coronavirusul SARS-CoV 2- ziarul Ştirea încearcă a aduce în prim-plan nevoie de a fi discutate şi alte posibilităţi de a ţine boala COVID departe de sistemul de Sănătate care este deficitar. Iată de ce, când auzim că nu numai purtarea măştii şi spălatul pe mâini sunt „Măsurile” dătătoare de speranţă, ne grăbim să titrăm. Şi, azi, vă spunem că onor conducerea Spitalului ne-a comunicat că în curând, Secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia va începe să trateze pacienții gravi infectați SARS-CoV-2 cu plasmă de la donatori vindecați.

Managerul Interimar al unității spitalicești, domnul Liviu Patrichi, a adresat Ministerului Sănătății și Comisiei de Anestezie și Terapie Intensivă o cerere de includere în Programul și în Studiul de eficiență al tratamentului monitorizat pentru pacienții critici COVID-19 cu plasmă de la donatori vindecați. Solicitarea a fost aprobată de către cele două foruri.

Astfel, pacienții aflați în stare gravă vor putea beneficia de această terapie în cadrul Secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Slobozia, având în vedere capacitatea și dotările spitalului care permit desfășurarea programului. Spitalul se angajează la respectarea protocolului de studiu și la raportarea datelor din fișa de studiu către responsabilul zonal din specialitatea ATI, Societății Române de ATI și Comisiei de ATI din cadrul Ministerului Sănătății.

Urmează, în perioada următoare, implementarea proiectului. Pacienții COVID-19 vindecați vor fi invitați, în spirit de solidaritate și de susținere în această perioadă dificilă, să doneze pentru bolnavii a căror stare de sănătate sau chiar viață le sunt în impas din cauza virusului.

Spitalul va reveni cu detalii în ceea ce privește metodologia de donare.

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *