Traian Băsescu, fermierul subvenţionat!?

Distribuie articolul:

Producătorii agricoli vor beneficia, în 2014, de subvenţii de la bugetul de stat de aproape 2,12 miliarde de lei, banii fiind orientaţi către sprijinirea sectorului zootehnic, dar şi pentru plăţile complementare din sectorul vegetal, potrivit raportului privind situaţia macroeconomică în perioada 2014-2017, publicat pe site-ul Ministerul Finanţelor Publice (MFP).
Pentru sprijinirea crescătorilor de animale va fi alocată anul viitor o sumă de 1,52 miliarde de lei, iar pentru plăţile naţionale directe din sectorul vegetal, circa 663,2 milioane de lei, ceea ce reprezintă 21 de euro/hectar.
De asemenea, aproximativ 485 de milioane de lei vor fi destinate ajutorului de stat pentru motorina folosită în agricultură. În bugetul MADR din 2014 mai este inclusă şi suma de 1,45 milioane de lei pentru acţiuni de ecologizare.

Ştiind că, de curând, actualul preşedinte al României (cel care după încheierea mandatului, cică se va retrage din flancul întâi, ca să fie fermier) a achiziţionat 300 de hectare de teren agricol, undeva în judeţul Călăraşi, dar şi aflând că Traian Băsescu intenţionează să-şi mărească suprafaţa agricolă şi, desigur, să achiziţioneze şi maşini-utilaje agricole consumatoare de motorină, înmulţiţi fie şi numai ăia 21 de euro cu 350 şi veţi obţine suma minimă de care ar putea (?!) beneficia latifundiarul, adică moşierul Traian Băsescu!

 


Distribuie articolul:

6 thoughts on “Traian Băsescu, fermierul subvenţionat!?

 1. Pe acest nemernic nu-l mai satură nici dracu. Soţia lui, Maria, n-a muncit în viaţa ei, el a fost bugetar, cu salarii relativ normale; atunci de unde mama dracului are atâtea milioane de dolari, euro, şi alte valute prin fel de fel de conturi numai de el şi neamul lui ştiute?! Ce dracu păzesc serviciile şi instituţiile abilitate în a eradica asemenea fapte penale?! Ce mare sculă de notar o fi şi fie-sa, Ioana, de-şi permite casă de peste un milion de euro, aproape 300 ha teren arabil, un credit bancar de un milion de euro?! Ce venituri
  poate avea această „stea” a notarilor din ţara asta, de-şi poate permite aşa ceva, ca să nu mai vorbim de maşina de câteva zeci de mii de euro?! Ea nu mănâncă, nu se-mbracă, nu plăteşte facturi de întreţinere pentru mastodontul de casă de peste 400mp şi câte alte cheltuieli?! De unde bani să achite şase mii de euro, lunar, rate la bancă?! Cât de escroc şi imoral poţi fi şi cât tupeu îţi trebuie, să apari la amvonul prezidenţial şi să declari că mai vrei vreo 200 de hectare, pentru a fi profitabil în vederea unui leasing pentru utilaje agricole?! Cât tupeu îţi trebuie să recomanzi o plângere la Parchet?! La care parchet?! La ăla de fag, de stejar, de plastic?! Pentru o chestie cu mult mai neînsemnată, preşedintele Germaniei a demisionat, asemenea preşedintelui Israelului. Acest mafiot însemnat când va primi ce i se cuvine?! Oare va plăti vreodată împreună cu gaşca lui de infractori dovediţi?! Şi, pentru a evita comentarii de tip „ba p’a mă-ti”, să nu creadă cineva că n-aş dori ca aceleaşi măsuri drastice să se ia împotriva tuturor hoţilor, escrocilor şi a tuturor nemernicilor care populează politica României. Mai nou am auzit că un dement a încheiat un contract cu o firmă germană care are un offshore în Cipru, prin care dă drept de folosire în exclusivitate, culmea, respectând legislaţia britanică, a pavilionului României arborat pe nave. Acest nemernic a fost numit de liberalul penal Fenechiu, iar noul director, după ce a descoperit şi divulgat actul criminal, a fost revocat din funcţie, de acelaşi liberal penal, care-l numise nu cu mult timp în urmă. În ce ţară trăim?! Şi ne mai mirăm că ne-au „încălecat” hoardele ţigăneşti.

 2. LEGILE LUI BASE
  Iarna nu-i ca vara, nici preşedintele României nu-i Ivan Vladimirovici Miciurin, ca nu s-a scolit la Moscova.

  * Valoarea unui credit CEC este direct proporţională cu numărul celor care nu pot să-l obţină.

  * Nimic nu este mai util ca o comisie parlamentară, în afară de cazmaua fără coadă, care e cu totul altceva.

  * ”Ha, ha, ha” înseamnă aproximativ 300 hectare.

  COROLARUL lui Ponta: * Arde-l pe ţăran!

  PARADOXUL lui Antonescu: * Cine se culcă devreme se deşteaptă foarte târziu.

  DESCOPERIREA lui Voiculescu: * Cel ce lucrează o viaţă acoperit riscă să nu bage de seamă ce lucrează.

  TEOREMA memoriei, după Papici: * Până reţine DNA, uită publicul.

  AXIOMA presei: * Când trei antene îţi indică acelaşi lucru, realitatea e exact pe dos.

  Intelegi, bre SORIN? Oricum, este mai mult decat evident ca usl-asii sunt hoti, mincinosi si prosti, domnule, prosti!

 3. Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, va plăti o rată mai mică cu 3.800 de lei la creditul de 4,6 milioane de lei pe care l-a luat recent de la CEC Bank, potrivit calculelor făcute de Ziarul Financiar.

  Iniţial, rata lunară a creditului contractat la începutul lui septembrie a fost de circa 30.300 de lei, echivalentul a 6.800 de euro, dar a scăzut la 26.500 de lei (5.968 euro) în octombrie, după ajustarea indicelui Robor la 3 luni, indice în funcţie de care este calculată rata în contractul respectiv.

  Rata de 26.500 de lei, echivalentul a 17 salarii medii, include principalul, dobânda şi un comision de administrare de 1.200 de lei, potrivit calculelor efectuate de ZF pe baza datelor din contractul de credit.

  „Rata dobânzii este variabilă şi se modifică periodic în funcţie de variaţia indicelui de referinţă la data de întâi a fiecărui trimestru“, scrie în contractul de credit.

  Indicele Robor la 3 luni ajunsese la 3,3% pe an la începutul lunii octombrie, cu 1,3 puncte procentuale sub nivelul din luna iulie, care fusese luat în calcul la încheierea contractului de credit. Dobânda nominală a creditului a devenit astfel 5,2% pe an.

  Creditul are o marjă fixă de 1,9% peste indicatorul de referinţă, ceea ce înseamnă că dobânda nominală este de 5,2% pe an în prezent.

  Dobânda anuală efecivă (care exprimă costul total al împrumutului) este de aproape 5,8% pe an, având în vedere că banca încasează lunar şi un comision de administrare de aproximativ 1.200 de lei.

  Formula de calcul din contractul încheiat de CEC Bank cu Ioana Băsescu este inedită, în condiţiile în care banca are în oferta standard adresată persoanelor fizice două tipuri de credite destinate achiziţiei de teren: una cu marjă de 2,9% peste Robor la 3 luni şi una cu marjă de 1,9% peste Robor la 6 luni, care are o valoare cu 0,5 puncte procentuale peste scadenţa de trei luni. Diferenţa de o jumătate de punct procentual ar însemna practic un plus de 1.400 de lei la rata lunară.

  De la usl-asi ai invatat ceva, domnu’ SORIN?

 4. @ Mike. Dacă am învăţat ceva în viaţa asta, am învăţat de la părinţi şi dascăli valoroşi, măi … calculatorule! Încă nu s-a născut vreun dobitoc de politician sau postac de la care să am ceva de învăţat, măi … calculatorule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *