Topul celor mai profitabile farmacii ialomiţene

Distribuie articolul:

* Aproape 630 de MILIARDE de lei vechi s-au decontat pentru medicamentele înghiţite anul trecut, Casa de Sănătate neţinând evidenţa contabilă şi pentru ce s-a vândut fără reţete compensate!

Că, mai ales în domeniul medicamentelor, omenirea se confruntă cu cea mai îmbogăţită mafie (unii zic că e chiar mai îmbogăţită decât cea a drogurilor ilegale), ştie toată lumea! Ce nu ştie chiar toată lumea este adevărata dimensiune a maldărului de bani pe care fiecare farmacie îl încasează, an după an, atât de la CJAS, cât şi din portofelele celor care nu cumpără cu reţetă a cărei valoare financiară urmează a fi decontată, ulterior, de la bugetul statului. Mergând prin judeţ şi văzând Farmaciile, dotările – imobiliare, mai ales! – aparţinând firmelor care desfăşoară activitate în acest domeniu, dar şi acareturile „pă persoană fizică” acumulate, în doar câţiva ani, de către cei ce deţin Farmacii, am fost curioasă să aflu cam cât încasează fiecare, an de an…
Conform informaţiilor oferite de către conducerea CJAS, în Ialomiţa sunt 61 de societăţi comerciale ce deţin Farmacii. Fiecare din cele 61 de firme care deţin Farmacii ce deservesc bolnavii de prin comunele, oraşele şi municipiile judeţului au încheiat Contract-cadru semnat cu Casa de Sănătate, pentru a furniza medicamente, atât de genul „cu şi fără contribuţie personală”, cât şi medicamente pentru aşa-numitele „programe de sănătate” , despre care vom vorbi, negreşit, în curând.
Sun 61 de firme care, în fapt, gestionează un număr mult mai mare de Farmacii, căci unele firme au deschise în mai multe localităţi, farmacii adaoscâte-o astfel de „drogherie”. Multe dintre denumirile Societăţilor Comerciale/firmelor/Farmaciilor mie-mi par destul de necunoscute, excepţie făcând, desigur, cele care funcţionează (şi) în Slobozia. Şi dacă denumirea nici nu poate să ne spună prea multe, atunci poate banii încasaţi de la CJAS să le dea ceva mai multă „greutate” în faţa cetăţenilor, zic! La ademenitoarea „greutate” financiar-contabilă, mă refer, desigur!
Aşa că, fără nici un alt comentariu care ar putea fi catalogat atât de către farmaciştii-patroni, cât şi de către cetăţenii-consumatori, expunem – în ordinea mărimii sumelor – doar cât a încasat anul trecut fiecare dintre cei ce vând medicamente:
1. Farmacia DIANA – peste 76 MILIARDE lei vechi;
2. Farmacia SENSIBLU – peste 66 MILIARDE lei vechi;
3. Farmacia NATALIA – peste 52 MILIARDE lei vechi;
4. Farmacia NEGRILĂ – peste 43 MILIARDE lei vechi;
5. Farmacia INDIGO – peste 39 MILIARDE lei vechi;
6. Farmacia FARMALIV – peste 30 MILIARDE lei vechi;
7. Farmacia LELIA – peste 27 MILIARDE lei vechi;
8. Farmacia SANTOS – peste 24 MILIARDE lei vechi;
9. Farmacia CATENA – peste 22 MILIARDE lei vechi;
10. Farmacia HELP NET – peste 19 MILIARDE lei vechi;
Cum spuneam, toate cele 61 de farmacii au încasat bani, dar acestea 10 au încasat „grosul” banilor repartizaţi prin Casa Judeţeană de Sănătate Ialomiţa. Doar că, restul de farmacii până la 61 de poziţii, multe au încasat de-alde 3 – 6 MILIARDE, şi doar vreo câteva au încasat 10 – 12 MILIARDE lei vechi. Ceea ce, nu-i deloc puţin, doar că e mai puţin decât au încasat cei „nouă şi cu sergentul 10” .
Despre cât de grea sau de uşoară este această afacere, în condiţiile în care, prin CJAS, iată că Statul le asigură „front de lucru” , rămâne să discutăm într-un alt articol, fie şi numai din cauză că sănătatea noastă a devenit o marfă în mâinile unora.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *