Suntem de ruşinea U.E, cu WC-urile în fundul curţii…!

Distribuie articolul:

Statisticile arată că anul trecut, aproximativ 2,0% dintre cetăţenii Uniunii Europene locuiau într-o locuință fără propria toaletă in interior. Şi că acest procent demonstrează o scădere de 1,7 puncte procentuale comparativ cu anul 2010, atunci când 3,7% dintre europeni foloseau toaleta din fundul curţii.

Din păcate, în România, una din patru locuinţe nu are o toaletă în interior pentru utilizarea exclusivă a gospodăriei (24,2%). Ceea ce face România să fie „moţ” în fruntea celor mai amărâte ţări, şi din acest punct de vedere. După România, la distanţă destul de mare, Bulgaria înregistrează doar 13,7%, Lituania (10,0%), Letonia (8,7%), Estonia (4,7%) și Ungaria (3,1%).

Să vă mai spunem că există şi ţări de Top, în care TOATE locuinţele au ÎN INTERIOR toalete (WC-uri şi apă curentă), precum Suedia, Luxemburg, Malta, Țările de Jos. Slovenia şi Germania se apropie şi ele vertiginos de ZERO, anul trecut înregistrând 0,1 respectiv 0,2 %.

„Nici la partea de toalete publice nu stăm foarte bine, chiar dacă numărul toaletelor publice existente în Bucureşti a crescut cu 155%  în anul 2020 faţă de anul 2018 totuşi acestea sunt insuficiente (…)  Toaletele publice într-o capitală europeană sunt insuficiente atât pentru cei care locuiesc aici cât şi pentru cei care tranzitează capitala. Normalitate pentru multe ţări europene însă nu şi pentru România. Accesul la toalete publice ar trebui să fie prioritar pentru autorităţi şi să acorde mai multa atenţie acestor servicii. Fiind o capitală europeană tranzitată de mulţi turişti, aceştia trebuie să aibă aceleaşi beneficii ca în proprile ţări.” se arată într-un mesaj transmis de Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *