Ialomiţa urmează să primească aproximativ 60 milioane de euro prin Fondul de coeziune

Distribuie articolul:

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de aproape 370 de milioane euro din Fondul de coeziune pentru a îmbunătăţi furnizarea de apă potabilă sigură precum şi colectarea şi tratarea apelor reziduale.

Fondul de coeziune este destinat statelor membre al căror venit naţional brut (VNB) pe cap de locuitor este mai mic de 90% din media UE, printre care se numără şi România. Acesta vizează reducerea disparităţilor economice, sociale şi promovarea dezvoltării durabile.

Conform iniţiatorilor, proiectul va îmbunătăţi şi va extinde infrastructura de alimentare cu apă și de canalizare în șase județe din România: Constanța, Călărași, Dâmbovița, Ialomița și părți din județul Ilfov și Brașov.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Acest proiect, care completează investițiile anterioare ale UE vizând modernizarea infrastructurilor de alimentare cu apă și de evacuare a apelor reziduale din România, va asigura accesul continuu la apă potabilă sigură și va reduce poluarea râurilor și a apelor subterane, în conformitate cu obiectivele Comisiei din cadrul Pactului verde”.

Prin acest proiect se vor reduce poluanții din apa potabilă și riscurile aferente pentru sănătate, se va stimula biodiversitatea și dezvoltarea activităților industriale, comerciale și recreative. Se preconizează că proiectul va crea 156 de locuri de muncă permanente și va deveni operațional începând din iulie 2023.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *