Ştrandul din Slobozia – liber de contract?

Distribuie articolul:

M3321M-0047• Asta, dacă nu cumva, după această „arătare a pisicii”, contractul va fi renegociat reciproc-avantajos !

În urmă cu 7 ani SC INTER GROUP SRL lua în administrare Ştrandul care, până atunci, fusese administrat de către Primărie, prin DADP şi Urban. Firma se recomandă a fi binecunoscută prin faptul că a realizat o reţea de distribuţie regională în 8 judeţe din sud-estul României cu aproape o mie de centre de vânzare GPL (butelii de aragaz), pentru a se apropia cat mai mult de clienţi, dar şi că a realizat tot felul de lucrări, printre care chiar şi cea de „termoizolaţie sediu primăria Slobozia”.
După 7 (şapte) ani de funcţionare după gândirea domnului Nichita – directorul SC Inter Group, unitatea de agrement este predată Consiliului Local al municipiului Slobozia
Nemulţumit de redevenţa plătită pentru Ştrandul în care funcţionau – „ca un tot” – bazinele de înot, plaja, barul şi terasa, prin adresa cu nr. 605 emisă în data de 08.12.2014, de către firma care a concesionat toate acestea, primarul Stoica a fost înştiinţat că SC INTER GROUP SRL doreşte rezilierea contractului nr. 2883 încheiat în 23.01.2007. Printre motivele invocate, cuantumul redevenţei pare să-l fi nemulţumit cel mai mult pe patronul Nichita, cel care precizează că „ Preţul concesiunii, conform art. 4 din contract a fost stabilit la 23.689 lei/an, iar în art.4.2. se stipulează că acest preţ va fi indexat anual în funcţie de rata medie anuală a inflaţiei publicată de Institutul Naţional de Statistică (…) Prin Hotărâri succesive ale PAG 12 poza 2Consiliului Local, valoarea redevenţei datorate a fost modificată contrar prevederilor contractului şi stabilită pentru anul 2014 la 42.501 lei, cu 10.000 lei mai mult decât valoarea pe care ar fi trebuit să o achite…”.
Fiindcă nu sunt sigură că aceşti bani au şi fost viraţi în conturile Primăriei sau, dimpotrivă, ei au făcut obiectul compensărilor cu sumele cheltuite de SC INTER GROUP SRL, chipurile, întru îmbunătăţirea calităţii serviciilor prestate către clienţii-cetăţeni ai municipiului Slobozia, care l-au votat atât pe fostul, cât şi pe actualul primar, nu mă voi apuca să cârcotesc vizavi de încasările mari ce se presupun a-l fi făcut fericit vreme de 7 ani pe patron. Am să spun doar că ar fi bine dacă primarul şi onor consilierii locali ar ţine cont şi de faptul că locuitorii în acea zonă au pretenţia ca, indiferent cine va veni să cârmuiască această locaţie, să nu mai perturbe liniştea publică lăsând să cânte orchestra până spre dimineaţă pe o terasă care, în nici o ţară civilizată nu ar funcţiona decât, cel mult, cât e soarele sus pe cer!
(I.G.)


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *