Ştefan Muşoiu, TSD: „USL a dublat absorbţia fondurilor europene“

Distribuie articolul:

 

Preşedintele tinerilor social democraţi ialomiţeni, Ştefan Muşoiu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, crede că ţara noastră se bucură de încrederea investitorilor şi de stabilitate economică. Acesta consideră că stabilitatea politică este asigurată de Guvernul USL şi prin aceasta se oferă perspective de creştere şi dezvoltare pentru România. Datorită acestui fapt, ţara noastră devine tot mai atractivă pentru investitori, într-o perioadă în care Guvernul Ponta continuă deblocarea fondurilor europene.

 „ România este tot mai atractivă pentru investitori. Doar în ultima lună, cel puţin patru mari investitori şi-au manifestat interesul pentru ţara noastră. Prestigioasa companie Daimler a anunţat că doreşte să investească sute de milioane de euro, lucru ce înseamnă crearea de noi locuri de munca, iar FMI estimează creşterea economicăî n 2013 la 1,6% din PIB, urmînd ca în 2014 aceasta să fie de 2%. Producţia industrială a avut o creştere de 6,4% în primele luni ale lui 2013, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012. Stabilitatea politică şi economică prin care trecem de cînd USL a venit la guvernare are efecte benefice în planul macro. Nu mai avem model de guvernare pe datorie, iar ponderea datoriei publice în PIB se reduce din acest an. Am redus arieratele, am înlăturat din găurile negre din economie, creştem eficienţa companiilor aflate înca în proprietatea statului. Susţinem şi IMM-urile, iar zilele trecute s-a dat startul unei noi etape a programului guvernamental Mihail Kogălniceanu. IMM-urile care au nevoie de finanţare pot aplica pentru obţinerea unui credit de pînă la 400.000 lei, cu dobîndă subvenţionată de stat şi cu garanţii de stat de pînă la 80%. Economia asigură astfel plata salariilor şi pensiilor, prin bugetul public“ explică Ştefan Muşoiu, liderul TSD Ialomiţa.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a vorbit şi despre efortul continuu al Guvernului de a debloca fondurile europene. „Ca urmare a măsurilor luate de Guvern, Comisia Europeană a decis reluarea plăţilor pe 4 din cele 5 axe presuspendate ale Programului Operaţional Regional, ceea ce înseamnă aproape 80% din fondurile alocate României prin acest program. Acesta a fost presuspendat la începutul lunii octombrie 2012, ca urmare a neregulilor descoperite din perioada 2009-2011. Am deblocat deja POSDRU şi POS Mediu, iar acum a venit rîndul POR. România va încasa peste 150 de milioane de euro, sumă pentru care au fost trimise deja Comisiei, luna trecută, documentele necesare pentru rambursare. De cînd a venit la guvernare, USL nu numai că a reuşit să dubleze practic rata de absorbţie, de la circa 7% în luna mai 2012 la peste 13% în prezent, dar a făcut acest lucru şi în timp ce multe programe erau în dicultate. Măsurile şi strategiile pe care le-am adoptat ne vor ajuta nu numai să mărim în continuare gradul de absorbţie, dar de la 1 ianuarie 2014 să fim mult mai bine pregătiţi pentru noul mecanism financiar multianual” a conchis Muşoiu.


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Ştefan Muşoiu, TSD: „USL a dublat absorbţia fondurilor europene“

  1. absorbtia fondurilor s-ar punea inzeci, insuti chiar, tot degeaba – pentru ca, matematic vorbind, zero inmultit cu orice numar, tot zero rezulta.

  2. UITE CINE VORBESTE: in urmă cu aproape un an, stefan muşoiu, atunci vicepreşedinte psd al Consiliului Judeţean Ialomiţa, a fost convocat de către Parchetul General pentru o serie de declaraţii în dosarul deschis ulterior acuzării sale de către Agenţia Naţională de Integritate de «incompatibilitate şi conflict de interese». El a fost însoţit de către avocatul Gabriela Petre. Asadar, potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate, făcut public în luna mai 2012, Ştefan Muşoiu se face vinovat de infracţiuni prevăzute de art. 253, indice 1, din Codul Penal, «prin semnarea de către soţia domnului Muşoiu Ştefan, în calitatea sa de asociat şi, respectiv, asociat şi administrator la SC SAM GPL SRL şi SC PROJECT CONSTRUCT SRL, a unui număr de 7 contracte, în valoare totală de 91190,80 lei, între SC SAM GPL SRL, SC PROJECT CONSTRUCT SRL şi MUZEUL NAŢIONAL AL AGRICULTURII SLOBOZIA şi SC DRUMURI şi PODURI IALOMIŢA SA (instituţii din subordinea Consiliului Judeţean Ialomiţa), consilierul judeţean muşoiu stefan participînd la şedinţele de aprobare a bugetului propriu al Judeţului Ialomiţa pentru anii 2009 şi 2010, inclusiv la şedinţa de aprobare a rectificării bugetului judeţului Ialomiţa pe anul 2008, unde în anexa nr. 1 la HCJ nr. 83/31.10.2008 se alocă expres MUZEULUI NAŢIONAL AL AGRICULTURII suma de 66700 lei, „pentru lucrări de amenajare“. Pe cale de consecinţă şi potrivit legii nr. 176/2010, privind integritatea în exercitarea funcţiilor si demnităţilor publice, stefan muşoiu ar fi trebuit să fie „decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi“ şi nu mai are dreptul de a ocupa o funcţie publică pentru o perioadă de trei ani». Inutil să precizez că acest lucru nu numai că nu s-a întîmplat, dar stefan muşoiu a fost reconfirmat în funcţie cu o zdrobitoare majoritate de voturi usl… Acesr bugetar, conducator auto de Mercedes, face doar campanie electorala, caci ialomitenii n-o duc deloc mai bine! Si nu probez decat prin faptul ca fondurile UE pentru fermierii cu dosare eligibile de acum un an, se lasa in continuare asteptate. Usl-as = mincinos, hot, puturos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *