Declaraţia de avere, la vedere ! Astăzi, Elena Pacală

Distribuie articolul:

 Director executiv al Direcţiei judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Ialomiţa, doamna Elena Pacală a fost cea căreia în urmă cu patru ani i se lipise … să zicem mâna, de scaunul şi funcţia pe care le ocupa şi la acea vreme. Somată fiind să părăsească locul de muncă din care a fost demisă (şi înlocuită cu altcineva, desigur) doamna Pacală s-a opus vehement neţinând cont de faptul că este directoare a unei instituţii publice şi nu a vreunui S.R.L, ceea ce înseamnă că poate fi demisă oricând. Gurile rele spun chiar că s-ar fi comportat precum un copil căruia îi furi jucăria şi care plânge, fals, cu lacrimi (ne)curate. Dar se pare că totuşi a reuşit să sensibilizeze conducerea Consiliului Judeţean Ialomiţa, astfel că astăzi o găsim încă în funcţia de director executiv a DJCPCN Ialomiţa. Ca să vă faceţi o idee despre posibilele motive pentru care această doamnă a reacţionat inadecvat în momentul demiterii, vă detaliem declaraţia dumneaei de avere. În mai puţin de doi ani, respectiv între anii 2000 şi 2002, şi-a cumpărat un teren agricol cu o suprafaţă de un hectar în Slobozia, un teren intravilan în localitatea Amara, dar şi un apartament în oraşul Slobozia având o suprafaţă de 100 mp. Dacă imobilele deţinute de doamna Pacală nu v-au convins că demiterea nu era o alternativă de acceptat pentru dumneaei, poate conturile bancare vă vor schimba părerea. Ei bine, acest director de instituţie publică, deţine două conturi de economii, în valoare totală de 3,5 miliarde lei vechi, nefiind precizat anul în care cele două conturi au fost deschise. Toate aceste imobile şi active bancare, au fost cumpărare, respectiv întreţinute, dintr-un salariu lunar de numai 21,7 milioane lei vechi, aşa cum reiese din declaraţia doamnei Pacală, depusă în anul 2012. După aritmetica noastră, ar părea că timp de 12,5 ani, doamna director nu s-a atins de salariul de la această instituţie, întreţinându-se doar din veniturile anuale de 900 RON, provenite din drepturi de autor. Toate bunurile declarate, poartă semnătura Elena Pacală, doamna fiind încă domnişoară, neavând un soţ care să contribuie la bugetul prezentat de noi. În declaraţia de avere nu am regăsit autoturismul de fiţe pe care îl conduce respectiva. Să fie oare împrumutat? Ne gândim că nu este totuşi o opţiune pentru un aşa director executiv al unei instituţii publice. Înainte să îi plângeţi de milă bietei femei singure, care pune bani deoparte pentru zile negre şi care nu cheltuie bani nici măcar pentru o maşină, vă spunem că dumneaei mai este acţionară la diverse firme, deţinând chiar şi funcţia de preşedinte al CIC LABOUR, unul dintre O.N.G.-urile ce par abonate la nişte programe de instruire în diverse domenii. O.N.G care, evident, îşi desfăşoară majoritatea acţiunilor la Centrul Cultural „Ionel Perlea”, acolo unde, ştim cu toţii, îşi are sediul şi această DCCPCNI condusă de aceeaşi Elena Pacală. Nu-i aşa că şi vouă vă miroase la fel ca apa din Slobozia, toată povestea asta?

 


Distribuie articolul:

4 thoughts on “Declaraţia de avere, la vedere ! Astăzi, Elena Pacală

  1. Oare asa cum arata si in poza, o fi si in realitate. Adica o MURATURA. Din cate am fost informat cica asa ar fi. De ce oare?
    Zic io….

  2. Eu nu ma mir si nu ma intreb de unde are madam Pacala atata avere. Ca are!
    E simplu. Daca la serviciu nu face absolut nimic si chiar trece pe acolo doar din cand in cand cateva minute, are timp sa se ocupe de afaceri. Deci ea este preocupata numai de afaceri. Sta pe scaunul de sef la cultura de vreo 16 ani si nu a facut treaba nici macar pentru o luna de zile. Si o sa vedeti ca la cat e de smechera si de tupeista poate sa iasa chiar si la pensie din functia asta pe care a uzurpat-o.
    P.S. Sa stiti ca nu am chiar nimic impotriva sa si publicati parerea mea, cuvant cu cuvant.

  3. Imi pare ca exista astfel de persoane, cu nume parca predestinat ironiei Păcală, persoane fara nici cea mai mica pregatire si cu o inteligenta la pamant, care conduc instituții si ocupa funcții importante. Rusine cetățenilor ca nu iau atitudine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *