Staţiunea AMARA – gazda Competiţiei Naţionale de descarcerare şi prim-ajutor

Distribuie articolul:

În perioada 09-11 iunie 2023, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu“ al județului Ialomița va organiza în orașul Amara, cu sprijinul insituțiilor locale și județene, Competiția națională de descarcerare și de acordare a primului ajutor medical calificat- Faza a-II-a-zonă. Concursul reunește la start, șapte echipaje din șase inspectorate județene Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman, precum și unul din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență.

Echipajele vor fi supuse, pe parcursul a două zile, la două probe, precum ,,Descarcerarea din vehicule’’ și ,,Acordarea primului ajutor calificat’’ prin care își vor testa deprinderile practice prin abordarea diferitelor scenarii de accidente.

Timpul de reacție al echipajelor de descarcerare în situații de urgență face diferența dintre viață și moarte. Astfel, aceste competiții au un rol important pentru îmbunătățirea capacității de reacție și intervenție a pompierilor, testarea experienței, spiritul de echipă, coordonarea, dar și identificarea și schimbul de bune practici în privința strategiilor de reducere a numărului de victime, în urma accidentelor rutiere.

Competiția se va desfășura în parcarea situată între hotelurile Evergreen și Lebăda-Amara, după următorul program:

Sâmbătă, 10 iunie, ora 9:00- festivitatea de deschidere a competiției și desfășurarea probelor de concurs;

Duminică, 11 iunie, ora 9:00- desfășurarea probelor de concurs și festivitatea de premiere.

Scenariile celor două probe, descarcerarea din vehicule și de acordare a primului ajutor calificat, elaborate de către un colectiv de profesioniști, vă vor ține cu sufletul la gură, totul fiind pregătit în cel mai mic detaliu.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *