Spitalul Slobozia a ajutat spitalele din Feteşti şi Ţăndărei

Distribuie articolul:

„Până la această dată, au fost testate un număr de 40 cadre medicale din cadrul spitalului care au luat contact direct sau indirect cu persoane infectate sau suspecte de noul coronavirus (…) În semn de solidaritate cu celelalte spitale din județul nostru, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a donat spitalelor din Fetești și Țăndărei echipamente medicale de protecție (măști, viziere, combinezoane) pentru a trece cu bine de această perioadă …” se precizează – triumfător! – într-o postare pe pagina de socializare a unităţii spitaliceşti.

Zilele trecute, cu aceeaşi mândrie, conducerea Spitalului de Urgenţă din Slobozia anunţa, tot pe pagina de socializare a unităţii medicale, că de la începutul săptămânii („Patimilor”), Spitalul Județean de Urgență Slobozia dispune pentru secțiile ATI și UPU de câte un Tunel Dezinfectant cu triplă acțiune: Pulverizare, UV și covor umed TU-DZ. (…) Acestea sunt echipamente achiziționate din sponsorizări”
Știind că spitalul din municipiul FETEȘTI a fost transformat în spital „suport” pentru COVID – 19, ni s-a părut firesc să tragem un semnal de alarmă către PREFECTURA Ialomița şi, nu în ultimul rând, către DSP Ialomița, nutrind speranţa că se vor preocupa, astfel încât un astfel de echipament (Tunel Dezinfectant cu triplă acțiune: Pulverizare, UV și covor umed TU-DZ) să fie asigurat și pentru această unitate spitalicească. Mai ales acum după ce-am înţeles chiar de la directorul Patrichi că a regândit organizarea activităţii spitalului din Feteşti, astfel încât să poată îndeplini condiţiile impuse de noua sarcină ce a fost trasată acestei unităţi medicale, de către Ministerul Sănătăţii, şi-anume aceea de a fi spital „suport” pentru COVID – 19. „ …Dărâmăm şi reconstruim! Spitalul este o construcţie tip monobloc. Ca să putem asigura nişte circuite pentru pacienţi infectaţi, dar şi tot ce înseamnă celălalt flux medical, inclusiv administrare, logistică, circuitul asistentelor şi chiar bucătărie, a trebuit să facem recompartimentare. Am dărâmat mult, vă spun cu toată sinceritatea! Altfel, nu se întâmplau lucrurile bune care s-au întâmplat. (…) Ceilalţi pacienţi sunt şi ei în spital, intră pe circuite separate, e alt personal. (…) Am reuşit, aşa cu resurse sărăcăcioase, fără nici un fel de sprijin, în afară de cel al comunităţii locale şi al Primăriei, am reuşit, totuşi, să administrăm zeci de pacienţi COVID – 19. (…) Noi am solicitat Ministerului Sănătăţii, şi M.S. a cerut DSP Ialomiţam să ne asigure medicaţia. Să vă explic. Din punct de vedere legal, această medicaţie este specifică (pe schema „Matei Balş”) trecută în Ordinul publicat în Monitorul Oficial care specifică care care este schema de tratament. Deci altă medicaţie nu putea fi accesată decât până la 31 martie, pe Programe Naţionale, şi decât  de către Spitalele de Urgenţă care aveau Programele. De exemplu, retroviralele sunt folosite pentru tratamentul HIV. Şi-atunci, spitalul Feteşti nefiind înscris pe Program Naţional, nu putea, legal, să solicite această medicaţie!  Pe 31 martie a apărut Ordinul ( n.r. prin care spitalul Feteşti devine „suport” pentru COVID), iar pe 31 seara am avut primul pacient! Nimeni nu mi-a acordat nici un fel de răgaz să reorganizez spitalul! Noroc că noi am anticipat aceste lucruri şi ne-am pregătit din timp! (…) Deci, nu am avut acces la această medicaţie, dar am avut noroc cu sprijinul doamnei director Mariana Iancu, cea care prin transfer mi-a asigurat, în două rânduri, medicaţie, undeva pe data de 5 – 7 aprilie. Nu ştiu ce-am fi făcut fără sprijinul acesta!      (…) Acum, UNIFARM a preluat, suntem şi noi în baza lor de date…”


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *