Spitalul din Slobozia se reorganizează fără voia sa

Distribuie articolul:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia se vede nevoit să se reorganizeze pentru a putea interna cât mai mulţi pacienţi afectaţi de noul coronavirus, prin ordin avizat de ministrul de Interne. Începând din 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, autorităţile naţionale au decis să suspende internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente care nu reprezintă urgență, în toate spitalele din România. În termen de 48 de ore, toți pacienții care nu reprezintă urgențe urmează să fie externaţi, aceeași măsură urmează să se ia şi pentru pacienţii care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private. Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private. În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Trebuie menţionat că toate aceste măsuri sunt luate pentru pregătirea instituţiilor pentru măsurile aferente „fazei a patra”, măsuri care urmează să fie luate la nivel guvernamental în momentul în care pe teritoriul româniei se vor confirma peste 1.000 de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *