Soluţia pentru problema irigaţiilor: încă o amânare!

Distribuie articolul:

* Sesiunea de depunere a cererilor de finanţare pe componenta infrastructura de irigaţii, se prelungeşte până la data de 18 decembrie 2015, a anunţat marţi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Valoarea totală nerambursabilă a fondurilor disponibile pentru această sesiune este de 218 milioane euro.
Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, termenul iniţial pentru închiderea sesiunii era 30 octombrie 2015, ora 16.00. Prelungirea termenului de primire a cererilor de finanţare s-a decis ca urmare a numărului mare al solicitărilor primite în acest sens din partea potenţialilor beneficiari precum şi având în vedere motivaţia faptului că întocmirea proiectelor finanţate prin submăsura 4.3 este complexă şi de durată, obţinerea avizelor necesită un timp îndelungat”, se menţionează în comunicat.
AFIR precizează că pragul de calitate lunar pentru proiectele care vor fi depuse în intervalul 1 noiembrie 2015 – 18 decembrie 2015 este de 20 de puncte.
Aproximativ 4.000 de proiecte au fost depuse, până în prezent, pe măsurile de finanţare deschise în noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală /PNDR/ 2014-2020, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale /MADR/, George Turtoi.
Fondurile totale alocate României prin acest program se ridică la 9,363 miliarde de euro, din care peste 8 miliarde de euro reprezintă fondurile europene atribuite ţării, iar 1,347 miliarde de euro reprezintă contribuţia naţională.
Noul Program destinat dezvoltării agriculturii cuprinde 15 măsuri de finanţare, iar creşterea productivităţii agroalimentare şi integrarea producţiei naţionale în lanţuri alimentare reprezintă cele două obiective majore urmărite în noul PNDR.


Distribuie articolul:

One thought on “Soluţia pentru problema irigaţiilor: încă o amânare!

 1. Judecand dupa numarul de moaste si icoane si copii de icoane facatoare de minuni, cred ca nu avem nevoie de sistem de irigatii. Face nenea vincentiu bogatanu o campanie de slujbe precum cele din Moldova si ne vom plange de inundatii precum cele din Moldova.
  Incerc sa redau o discutie intre primarul bomba si vincentiu bogatanul.
  – Domnule primar, am trecut ieri pe langa groapa din fata consiliului, pe la ora 11, si nu lucra nimeni. Ce se intampla? De ce nu lucreaza lumea?
  – Pai sa vedeti preasfintia voastra (n.r. preabogatia voastra) a fost sarbatoare.
  – Trebuia sa vi la mine. Le dadeam dezlegare.
  dupa ce au mai mancat felurite bucate alese nemaiauzite si nemaivazute de pupatorii de icoane&ciolane…
  – Sa ne rugam la dumnezeu (n.r. ‘mniezau) sa ne dea ploaia sa mearga agricultua…
  – Prea sfintia voastra, haideti sa mai asteptam putin cu ploaia ca sa terminam si noi cu groapa…

  daca avem linie directa la doamne doamne ce rost are sa aruncam banii pe irigatii? donam banii la biserica si suntem asigurati sau facem deja asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *