Slobozia. După 10 ani, lucră(tu)rile de reabilitare a Pieţei Revoluţiei necesită alţi bani…

Distribuie articolul:

URÂ(ŢI)TA Piaţă a Revoluţiei necesită alt Studiu de Fezabilitate şi, desigur, încă un timp de aşteptare…

Vinovaţii s-au pierdut în negura Istoriei administrativ-politice. Faptul că „Organele de control” nu au găsit de cuviinţă să găsească vinovaţi, se datorează, în primul rând, lipsei de acţiune a liberalilor, atât pe vremea când erau în Opoziţie, cât şi-acum când sunt la Putere. Dar, cum, azi, la Putere sunt şi unii şi alţii, adică şi PNL, dar şi PSD, cu-atât mai puţin există speranţe în ceea ce priveşte aflarea şi pedepsirea vinovaţilor!

Aşa se face că primarul Dragoş Soare a pus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local, un alt Proiect vizând această investiţie care pare că nu se mai termină.

Din cele 56 de pagini (cât are recent-întocmitul SF), pe care le-am citit cu mare atenţie, am reţinut că se doreşte o „cosmetizare” a urâţeniei pe care, deja, o expune Piaţa Revoluţiei, prin ceea ce s-a construit până acum.

Ca să nu ziceţi că mi s-a părut mie sau că n-am priceput eu „cum devine chestia”, vă invit să citiţi accesând/tastând https://municipiulslobozia.ro/wp-content/uploads/documente/2022/consiliul-local/sedinte/28.07.2022/13.pdf

Firma EURO AIM CONSULTING SRL „a adus frumos din condei” (şi rotring), în încercarea de a prezenta cât mai idilic ceea ce o să fie acolo. Numai că, cei ce văd şi dincolo de aparenţe chiar înţeleg că, la o adică, toate „scândurile” alea făcut din lemn, fie el şi „de esenţă tare” nu au cum să suporte vicisitudinile….

Sigur că timpul ne va demonstra dacă am avut dreptate sau nu. Până atunci, să mai reţineţi că TOTAL CHELTUIELI înseamnă 45.495.305 lei. RON, da. Ceea ce, în lei vechi înseamnă peste 450 de MILIARDE.

Valoarea totală a ceea ce înseamnă REST DE PLATĂ se cifrează la 20.380.600 lei. Ceea ce, în lei vechi, înseamnă peste 200 de MILIARDE. 

Ca în cazul tuturor investiţiilor în care beneficiare sunt instituţiile statului, în fapt, lucrările (materiale, utilitaţă, mâna de lucru) înseamnă considerabil mai puţin, deoarece o sumedenie de TAXE iau drumul birocraţilor de prin alte instituţii ale Statului, sinecurişti care „pun ştampila”, aşa cum e cazul ISC, casa de Casa Socială a Constructorilor, şi-alte asemenea golăneşti entităţi care pretind TAXE şi COMISIOANE. Care, taxe şi comisioane sunt încasate PROCENTUAL din valoare, nu raportată la cât face, în lei, prestaţia lor! Când încep lucrările, nu ştim, încă. Dar, din SF am înţeles că durează 9 (nouă) luni. Ce va fi acolo, vom vedea. Ca şi-n cei 10 ani, vă spunem că există suspiciuni rezonabile cu privire la CALITATEA materialelor. Ca să nu mai vorbim despre ESTETICĂ. Numai un orb ar putea spune că e frumos cum arată pavelele alea pe care călcaţi acum, nu credeţi? Şi luminilea alea „chicioase”, şi…şi…!            

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *