Serviciul Paşapoarte Ialomiţa – oglinda plecărilor din ţară

Distribuie articolul:

* Pleacă românii din ţară. Şi, mulţi, nu pleacă la plimbare, ci ca să muncească. Mulţi, pleacă gândindu-se că nu se vor mai întoarce acasă decât în vacanţă. România a rămas deja fără mare parte din forţa de muncă necesară economiei. Firmele resimt cel mai acut această lipsă a „meseriaşilor”. Dar, guvernanţii par a nu se îngrijora prea tare, Sistemul BIROCRATIC putând lesne să facă, peste noapte, din salariaţii care „plimbă nişte hârtii de colo-colo”, mari specialişti într-ale …scrierii cererilor necesare angajării adevăraţilor specialişti care să întocmească „documentaţia” pentru accesarea Fondurilor alocate, fie de la Guvern, fie, cel mai adesea, de la UE.         

Potrivit datelor statistice, ale Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Ialomița, în perioada august-septembrie 2022 au fost soluționate 5.221 cereri de eliberare a pașaportului, respectiv 3.082 cereri în luna august și 2.139 cereri în luna septembrie. Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, numărul cererilor a crescut, în perioada august-septembrie 2021 fiind soluționate 4.217 solicitări de eliberare a pașaportului. „Precizăm faptul că, începând cu data de 20 iunie 2022 și până la data de 15 august 2022, serviciul nostru a sprijinit activitatea Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte București cu privire la soluționarea cererilor de eliberare a pașapoartelor electronice, în număr de 50 cereri/zi (aproximativ 2000 de cereri), număr care nu se regăsește în totalul de cereri soluționate, menționat“ a precizat comisarul șef Luminița Crăciun, șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Ialomița.

În perioada analizată a fost dispusă suspendarea executării dreptului la libera circulație în străinătate pentru 53 de persoane. De asemenea, 86 de cetățeni români și-au stabilit domiciliul în străinătate, iar 32 de cetățeni români și-au restabilit domiciliul în România din străinătate. Potrivit acelorași date, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Ialomița a sancționat contravențional 108 persoane, valoarea totală a amenzilor fiind de 5.300 lei. „De menționat este faptul că, la nivel național, în luna septembrie a anului 2022 numărul de cereri de eliberare a pașapoartelor a ajuns la 2 milioane, ceea ce înseamnă că peste 10% din populația țării a solicitat emiterea unui pașaport“ a declarat comisarul șef Luminița Crăciun, șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Simple Ialomița.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *