Se fac pregătiri pentru alt sezon estival. „Alţi bani, altă distracţie”…la Amara!

Distribuie articolul:

* Amara. Staţiunea balneoclimaterică Amara. Staţiunea care, cică, dă o anume însemnătate oraşului Amara…Cel puţin, aşa susţin autorităţile locale!  

Ca în fiecare an,Guvernul României a aprobat o hotărâre privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear. Hotărârea nr. 51/ 29.01.2014 publicată în Monitorul Oficial al României, nr. 84 din 03.02.2014 aduce la cunoştinţa celor interesaţi că „acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament, solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri asigurate în unităţi de tratament din proprietatea CNPP, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi în limita sumelor alocate pentru această prestaţie prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat”. Astfel, se precizează în respectiva H.G., vor fi asigurate maximum 59.641 locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii. Cei care cred că Guvernul României nu are grija propriei instituţii prin care sunt  asigurate biletele, mai întâi şi-ntâi „în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice”, trebuie să înţeleagă că nu degeaba se spune că Statul este bună „mumă” pentru unii, şi adevărată „ciumă” pentru alţii…

Hotelul „Ialomiţa” are CNP…

C.N.P. Casa Naţională de Pensii, adică! CNP este instituţia statului. Prin urmare, guvernanţilor, adică ăia care, cică, reprezintă statul, li se pare cât se poate de firească discriminarea pe bază de apartenenţă la mediul bugetar. Vorbesc de discriminare, având în vedere precizarea din Hotărârea Guvernului, potrivit căreia „ diferenţa de locuri se va stabili în urma finalizării procedurii de achiziţie”, adică după ce „grosul” banilor fi-vor repartizaţi pe hotelurile turistice aparţinând Casei Naţionale de Pensii. Adică, acelor hoteluri care au încăput pe mâna unora dintre „băieţii cu ochii albaştri”, care nu numai că n-au ieşit din pluton, dar – unii! – s-au şi transformat în „băieţii deştepţi” ai deja săvârşitelor privatizări (şi, nu mă îndoiesc că tot ei vor „năşii” şi viitoarele privatizări din domeniu!) care i-au îmbogăţit al dracului de repede pe unii dintre oamenii de afaceri. În judeţul Ialomiţa, mai exact în Staţiunea Amara, hotelul „Ialomiţa”  aparţine Societăţii  Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (TBRCM), unitate aflată în subordinea Casei Naţionale de Pensii Publice. Director, Liviu Ionescu.  De ani de zile, an de an, sume de-a dreptul fabuloase au intrat în conturile acestui hotel. E-adevărat că, acolo, în Hotel „Ialomiţa” şi împrejurul acestui aşezământ de tratament şi odihnă s-au realizat şi câteva aşa-numite „obiective de investiţii”. Dar,  şi „pomparea” banilor a fost una pe măsura cheltuielilor care, unora, li s-au părut cam „trase de păr” şi, desigur, cam „piperate”…Cum ştim foarte precis că anul trecut (ca şi-n toţi anii de când, de la bugetul de stat, se subvenţionează Biletele de tratament şi odihnă), aferent anului de dinainte, pentru hotel Ialomiţa s-au valorificat – şi decontat, desigur! – un număr de 5.257 de locuri, în valoare de fix 8.032.322 de lei RON, adică peste 80 de miliarde de lei vechi, şi mai ştim şi cât de mare-i diferenţa dintre suma alocată acestui hotel şi suma alocată celorlalte două hoteluri din aceeaşi Staţiune balneoclimaterică Amara, văzând că şi-n acest an statul, prin Casa Naţională de Pensii, procedează la fel, amintindu-mi doar în treacăt şi despre încasările din organizarea de nunţi, botezuri, revelioane, conferinţe, chiar şi întâlniri ale politicienilor, cu „masele largi populare” (încasări din care CNP pare că se alege doar cu „ciuciu”, pardon, scuzaţi de expresie!), şi coroborând informaţiile „pe surse”, potrivit cărora se pregăteşte o privatizare, în „stilul smuls”, nici nu avem cum să nu ne minunăm că nimeni, nici măcar Opoziţia, nu vrea să pună „cep” scurgerii masive de bani publici în destul de controversatele Bilete de tratament despre ale căror beneficiari se spun lucruri care frizează, cel puţin, imoralitatea, dacă nu penalul! Cum deschiderea sezonului nu-i departe, ne facem datoria şi vă spunem că „minunatele prefaceri” pe care le vedeţi în Staţiunea Amara – mai ales cele din hotel Ialomiţa sunt realizate pe banii noştri, ai tuturor!  

IONICA GHINEA    


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Se fac pregătiri pentru alt sezon estival. „Alţi bani, altă distracţie”…la Amara!

  1. Nu e nimic de spus. Ce, nu se ştie?! Securistul, pardon, sereistul Ionescu, fiul „marelui manager” de televiziune, tov. Ionescu (cu exprimare gen „Toate femeili din lume ştie că binili învinge! – radio Guerrilla), a înşfăcat hotelul, de parcă ar fi fost lăsat moştenire. Dar ce să faci când Felix, alias Dan Voiculescu, marele escroc internaţional a acaparat tot?! Sunt curios cine va câştiga la o eventuală licitaţie pentru privatizarea complexului hotelier IALOMIŢA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *