SAJ Ialomiţa are la orizont proiecte de modernizare

Distribuie articolul:

  • Serviciul de Ambulanţă nefiind, nicicum, în administrarea Consiliului Judeţean, nu se regăşeşte în amplul proces de modernizare, în care se află, la această dată, Spitalul de Urgenţă din Slobozia.

Auzindu-l pe preşedintele CJI, dl. Marian Pavel cum prezintă prefacerile din curtea unităţii medicale de interes judeţean, unii dintre angajaţii SAJ ne-au întrebat dacă avem informaţii despre îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, şi din cadrul SAJ, nu numai din Spital? Pe cale de consecinţă, l-am sunat pe directorul Patrichi, şi am aflat că SAJ nu ţine de atribuţiunile/competenţa domniei-sale, şi că ar trebui să ne adresăm celor de la ISU.  Domnul Bâcu – şeful ISU ne-a lămurit precizând că NUMAI partea de dispecerizare prin apelul unic de urgenţă: 112, ţine de ISU, Serviciul de Ambulanţă aparţinând de Ministerul Sănătăţii. Nevând nr de telefon al doamnei Dr. Liliana-Magdalena GHITA – şefa SAJ Ialomiţa, l-am sunat pe Păun Tigeliu – directorul MEDICAL al Ambulanţei.

Am vrut să aflăm dacă SAJ are proiecte de modernizare, măcar cât să nu se simtă angajaţi precum Cenuşăreasa, atunci când lucrările la Spital fi-vor finalizate. Răspunsul domnului doctor a fost unul îmbucurător, fapt pentru care ne grăbim să-l aducem în prim-planul preocupărilor publice şi, mai ales, profesionale.

„ După lungi discuţii, am primit sprijin din partea, şi a Primăriei, şi a Consiliului Judeţean. Adică, au venit şi au măsurat terenul acela pe care.l avem şi pe care a funcţionat SAJ cu garajele, teren pe care urmează să ni-l dea nouă, Serviciului de Ambulanţă Slobozia, Ialomiţa. Deja s-a întocmit şi Cartea Funciară, urmând să fie perfectate documentele necesare dării terenului în administrare. Pe acest teren, din Fonduri pe care urmează să le accesăm/primim (căci, şi Consiliul Judeţean ne-a promis că se va implica!) urmează să dărâmăm garajele acestea foarte vechi, ca să construim altele, iar deasupra lor, la etaj, să ridicăm birouri, vestiare, tot ce trebuie pentru ca Serviciul să funcţioneze „ ca la carte”, aşa cum trebuie, şi din punct de vedere al necesarului asigurării condiţiilor optime la locul de muncă.”

Din convorbirea cu domnul doctor am mai reţinut că, deocamdată, problema modernizării este doar la stadiul de discuţii. Cu CJI, cu Ministerul Sănătăţii. Şi că, după ce se finalizează transferul terenului aferent SAJ, din curtea Spitalului, urmează să se discute/întocmească proiectarea, să se construiască ceea ce toţi salariaţii îşi doresc de ani de zile.

Cu speranţa că onor conducerea CJI, chiar va şi urgenta demersurile, promitem să ţinem urmărim acest subiect care, la urma urmei, ar trebui să ne preocupe pe toţi cei care, mai devreme sau mai târziu, putem avea nevoie de ajutorul specializat al SAJ.      


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *