S.C. PAZĂ ŞI SERVICII COMUNITARE S.R.L – un „şmen” pe banii cetăţenilor

Distribuie articolul:

S.R.L.-ul întortocheat

Prin anul 2013, ziarul Ştirea făcea o scurtă descriere a acestei „învârteli” referitor la afacerea din banii cetăţenilor, plătitori de taxe şi impozite, care îşi are începuturile în anul 2010. Prin OUG 63/2010, Poliţia Comunitară Slobozia, actualmente Poliţia Locală a municipiului reşedinţă de judeţ, a fost nevoită să disponibilizeze câteva zeci de angajaţi. La vremea respectivă, „băieţii deştepţi” s-au gândit că legea poate fi „fentată” şi că pot înfiinţa o societate comercială în care să fie acţionar şi primăria Slobozia. Ce folos are un astfel S.R.L.?  Diferite surse ne afirmă faptul că acei poliţişti comunitari, ce urmau a fi disponibilizaţi, erau membri ai partidului de la „cârma” oraşului, ori apropiaţi ai acestuia…

Bani de (la) stat…

Administratorul acestui S.R.L. este nimeni altul, decât fostul poliţist comunitar, domnul Ivanciu Ionel Gelu, care a ocupat funcţia de expert, în cadrul Poliţiei Comunitare. Din declaraţiile de avere ale familiei Ivanciu, aflăm că soţia domniei sale este salariată pe postul de expert al Poliţiei Locale. În paralel, ambii soţi sunt salariaţi ai S.C. IVY CONCEPT S.R.L. Această societate comercială are ca domeniu de activitate, conform codului CAEN 4321 , precum şi diplomei de excelenţă obţinută în anul 2015, lucrări de instalaţii electrice, ocupând onorabilul loc 3 în Slobozia. Dacă sunteţi curioşi să aflaţi ce venituri au realizat aceştia, vă spunem că, în conformitate cu declaraţiilor de avere din anul 2015, doamna expert a încasat 16.490 lei pe an, iar domnul administrator, peste 40.000 lei pe an, aşadar 3.335 lei lunar, bani susţinuţi din bugetul local al oraşului Slobozia. Aferent celuilalt job, soţii au încasat laolaltă, 6.492 lei pe an, de la S.C. IVY CONCEPT S.R.L.

Citește și articolul:   Prefectul judeţului Ialomiţa zice c-a făcut, că urmează să mai facă...

Cheltuim cât şi cum vrem, pentru că suntem S.R.L…

Pe acest principiu s-a bazat şi anul acesta Primăria Slobozia, alocând 20 miliarde de lei vechi acestui S.R.L. Cum plănuieşte societatea comercială să administreze banii, vă întrebaţi? Peste 18 miliarde vor fi cheltuiţi pentru plata salariilor agenţilor de pază. Aceştia sunt aproximativ 70 la număr, rezultând un salariu mediu lunar de 2.142  lei. Nu-i deloc rău, spun cetăţenii, având în vedere faptul că au drept scop paza clădirilor de interes public, adică şcoli, grădiniţe, etc., unde nu se întâmplă mai nimic, niciodată…Slobozenii se întreabă dacă acest SRL participă la licitaţii pentru a câştiga aceste contracte cu statul, cum fac restul societăţilor comerciale, sau dacă această firmă din „ograda” primăriei este privilegiată? Altă întrebare – retorică, desigur! – ar fi dacă această firmă mai supraveghează şi alte obiective, de natură privată, ori care nu intră în atribuţiunile de pază a clădirilor aparţinând domeniului public? Desigur, toate aceste întrebări, pe care le regăsim pe buzele multor locuitori din Slobozia, le vom adresa cu proxima ocazie persoanelor abilitate să ne ofere un răspuns oficial, după care vom reveni pe acest subiect.

Victor GHINEA


Distribuie articolul:

4 thoughts on “S.C. PAZĂ ŞI SERVICII COMUNITARE S.R.L – un „şmen” pe banii cetăţenilor

 1. sunteti gresit informat in ce priveste salariul unui agent de securitate in cadrul acestui S.R.L.va informez eu….minim pe economie ,adica in jur de 800 de lei.salariile se platesc in functie de contractele de paza intocmite, nu se aloca bani de la buget,aia e minciuna,daca doriti va explic principiu cu alta ocazie…sau intrebati pe dl admninistrator.
  alte societati specializate nu pot participa la licitatii pe obiective administrate de primarie….se intelege de ce.va spun din proprie experienta.am lucrat la politia comunitara,si am fost adjunctul serviciului paza.
  apropo daca e dat afara displinar un agent,plange jumate din primarie…adica neamuri etc

  1. Domnule Sorin,
   DACĂ, aşa cum spuneţi, salariile sunt atât de mici, CE FACE administratorul cu atâţia bani PUBLICI care, ÎN FIECARE AN, îi sunt asiguraţi de la bugetul local?

   1. cred ca raspunsul e la dansul si la cei care aloca acesti bani…si sunt niste institutii care verifica cum s-au cheltuit banii….ati auzit ceva,control? eu nu

   2. Nici un „daca”.chiar așa e.salariul de 800 -850lei fără bonuri.luati de mai sus la scuturat, agenții sunt doar oameni care au nevoie de servici, sau mă rog, unii dintre ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *