Rovana Plumb : „ În Ialomița, Comandamentul pentru Situații de Urgență a acționat cu maximă eficiență”

Distribuie articolul:

După sosirea doamnei Rovana Plumb, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, în Slobozia, președintele Consiliului Județean, Vasile Ciupercă, precum și prefectul Gigi Petre au însoțit-o pe aceasta pe teren, acolo unde urmau să supravegheze activitatea de deszăpezire a ultimelor localități rămase izolate după viscolul din această săptămână. La întoarcerea din cele două localități, aceasta a convocal Comandamentul de Urgență pentru a prezenta un raport asupra celor întâlnite pe teren. Cu toate că Ialomița a fost, și încă este, în pare parte acoperită de zăpadă, iar traficul este foarte dificil, Rovana Plumb se declară incredibil de mulțumită de activitatea Comandamentului, dar și de a prefectului, aceasta declarând: „ Vreau să vă mulțumesc pentru că de atâtea zile, activați cât se poate de alert, și cu eficiență maximă, astfel încât cetățenii din Ialomița, să treacă mai ușor peste această perioadă deosebit de grea, din cauza condițiilor meteorologice. Vreau să vă mulțumesc pentru tot ce faceți, pentru modul vostru de implicare și vreau să vă transmit că, împreună cu președintele Consiliului Județean, cu domnul prefect, am fost în cele două comune izolate. În comuna Săveni, sat Frățilești, în momentul în care am ajuns, acționau deja utilajele, mai era doar o parte a satului care nu era încă degajată. Acum, satul a ieșit din,  izolare, chiar dacă se circulă mai anevoios, faptul că există legătură este foarte important. În comuna Valea Ciorii, cu satele Bucșa și Dumitrești, am asistat la degajarea drumului de acces, care face legătura între satele aparținătoare comunei, și dintre comună și drumul național.” Prefectul județului Ialomița, Gigi Petre, a declarat : „ Am pus viața cetățeanului înaintea tuturor problemelor. (…) În continuare monitorizăm toate aspectele. Nu am solicitat mai multe utilaje de sprijin, considerăm că ne putem descurca așa, cu ce avem la nivelul județului. Mulțumim vicepremierului pentru freza pe care ne-a oferit-o în ajutor. Sperăm s-o mai putem folosi încă vreo 3-4 zile pentru a mai lărgi zonele, dar ne-ar mai fi utilă încă o freză la nivelul județului.” Deși venită cu planuri mari, trimisa lui Liviu Dragnea, a rămas ea însăși înzăpezită cu mașina pentru câteva zeci de minute, înainte să se reușească să iasă și să își continue drumul. Se pare că prefectul deBrăila, Gheorghi Obreja, nu este singurul salvator devenit victimă în această perioadă de iarnă.

Cristina Ghinea

 


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Rovana Plumb : „ În Ialomița, Comandamentul pentru Situații de Urgență a acționat cu maximă eficiență”

  1. De cand sta Gaina aia plouata in capul mesei la CJSU? Ce functie are incapabilul ala? De LINGAU banuiesc. A venit in vizita PsCdRul?
    Zic io ….

  2. Personaje si actiune precum in opera lui Eugen Ionescu: teatrul absurd. Important pt usl este ca,fortand codurile de vreme rea, banii tarii au ajuns la destinatia planuita, in timp ce armata face treaba pe solda angajatilor. Dragnea e multumit, zombii stiu de ce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *