Rotary Club Slobozia trimite elevii la Testul celor patru întrebări…

Distribuie articolul:

Săptămâna trecută, un număr mulţumitor de elevi au participat la o expunere a „paşilor de urmat” pentru elevii din Ialomiţa care îşi propun să participe la Concursul Regional, cu participareRotary COLOR 2 naţională, ajuns deja la cea de-a VI-a ediţie.

Aşa după cum mulţi aţi aflat deja, în acest an întrecerea a fost stabilită a se organiza în perioada     1 aprilie – 5 mai 2018,  ziua de 5.05.2018 fiind dată la care va avea loc faza naţională. Judeţul Brăila este şi de-această dată gazda acestui concurs menit a evalua competenţele de exprimare scrisă şi orală, prin construirea logică a unui discurs, prin exersarea tehnicilor de argumentare şi prin propunerea de soluţii proprii, acesta fiind bazat pe cunoscutele întrebări formulate de Herbert J. Taylor:

  1. Este adevărat?
  2. Este corect faţă de toţi cei implicaţi?
  3. Va crea bunăvoinţă şi prietenii mai bune?
  4. Va fi benefic faţă de toţi?

Potrivit organizatorilor, acţiunea urmăreşte ca tinerii să-şi apropie un model decizional bazat pe principii, funcţional în cazul unei dileme morale…Cine sunt tinerii care s-au înscris, ce teme au abordat ei în scrierea şi susţiunerea eseurilor, cu ce rezultate se vor întoarce ei de la Brăila, fie după faza regională, fie după faza naţională, sigur vom afla şi vă vom comunica. Până atunci, vi-i înfăţişăm, iată, aşa cum au vrut ei să le publicăm întâlnirea pregătitoare pentru concursul care, poate, într-o zi se va desfăşura chiar în judeţul nostru, elevii din Ialomiţa numărându-se printre câştigătorii premiilor demne de podium.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.