Gheorghe Tinel cere demisia conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia

Distribuie articolul:

Expresia „peştele de la cap se împute, dar de la coadă se curăţă” pare a face o radiografie succintă asupra planului de acţiune al deputatului liberal Gheorghe Tinel. În cea mai recentă conferinţă de presă susţinută din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal Ialomiţa, acesta a argumentat motivul pentru care anumiţi miniştri de la Bucureşti dar şi şefii deconcentratelor din Ialomiţa ar trebui să-şi prezinte demisiile.

Demisia managerului Mariana Iancu

Prima persoană de pe lista scurtă a deputatului ialomiţean este chiar managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, care în opinia acestuia a gestionat extrem de prost cea mai recentă criză din sistemul judeţean de sănătate, atunci când urmare a aplicării legii 153 / 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, angajaţii din spitalele ialomiţene şi cei din Direcţiile de Sănătate Publică au ieşit în stradă: „Aşa cum am spus la adoptarea legii de către PSD, legea va produce inechităţi şi iată efectele se văd. O categorie mică beneficiază de creşteri salariale iar cea mai mare parte a personalului sanitar cu calificare medieMARIANA «beneficiază» de scăderi salariale. Aţi văzut reacţia oamenilor în Gorj, în Dolj, în Bucureşti şi iată şi la Spitalul Judeţean Slobozia. La acestea se adaugă şi un management catastrofal al doamnei Iancu şi eu cer pe această cale Consiliului Judeţean Ialomiţa şi domnului preşedinte Victor Moraru să purceadă de îndată la demiterea doamnei Iancu pentru incapacitatea de a gestiona această unitate medicală.” Acesta am mai afirmat faptul că pe lângă nemulţumirile personalului medical cu studii medii din cadrul spitalului, recent i-au fost aduse la cunoştinţă şi nemulţumirile cadrelor medicale care se opun total desfiinţării liniei a II-a de gardă de pe Secţia de Chirurgie generală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, şi nu în ultimul rând situaţia economică dezastruoasă în care se află cea mai mare unitate medicală din Ialomiţa având datorii acumulate de peste 4,5 milioane lei. Ca urmare a tuturor aspectelor prezentate presei, deputatul liberal Gheorghe Tinel a afirmat că mai mulţi oameni politici din cadrul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor au depus o moţiune simplă în ceea ce priveşte situaţia sistemului de sănătate din România, iar după această dezbatere liberalii au de gând să ceară demisia ministrului Sănătăţii Sorina Pintea.

Cine conduce Inspectoratul Şcolar Ialomiţa?

„Eu cred că lucrurile sunt foarte grave în două domenii cheie din punct de vedere social la nivelul judeţului Ialomiţa: Educaţia şi Sănătatea. (…) După cum bine ştiţi această «aventură» a Ministerului Educaţiei cu privire la modalitatea practică aleasă pentru demiterea conducerii Inspectoratului Şcolar este mai degrabă compatibilă cu perioada până în `89. Să «decapitezi» ambii inspectori şcolari, şi adjunctul şi primul pentru ce? Pentru faptul că un raport de evaluare a barcari isjcatalogat activitatea celor două conducătoare ale instituţei publice cu calificativul nesatisfăcător, în condiţiile în care proaspătul ministru Popa este tot un Pop. (…) Să ieşi în conferinţă publică şi să transmiţi în comunicat să spui «dom`le a fost o greşeală, pardon, nu se poate, am revenit…» după care să vii si să spui «dom`le ne cerem scuze dar rapoartele au fost corect întocmite» mie mi se pare foarte grav ce se întâmplă şi mai ales că suntem în perioada premergătoare examenelor de Capacitate şi Bacalaureat când n-ar trebui să aibă loc astfel de evenimente.” Acesta a mai spus că este inacceptabilă situaţia prin care trec cele două doamne inspectoare, în special în condiţiile în care cele două au ocupat funcţia de Inspector general respectiv Inspector general-adjunct prin concurs organizat de oamenii din PSD la acea vreme, iar acum nu există nicio explicaţie logică pentru care atunci rezultatele au fost bune iar acum sunt nesatisfăcătoare, fiind necesară demisia acestora.


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Gheorghe Tinel cere demisia conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia

  1. Tinel ,deputatul fantoma, vine o data la doua luni in Slobozia si atunci isi pune poalele in cap , poate poate prin ziaristii platiti il mai aude cineva ! Forma fara fond ! Tinel toaca pe luna aprox. cinci sute milioane lei vechi pe luna din taxele platite de noi ! Ce a facut pentru acesti bani pentru platitorii ialomiteni ! NIMIC ! Doar galagie o data la doua luni ! Cred ca Tinel ar trebui sa demisioneze mai intai , daca ar avea demnitate ! Dar , nu are !

    1. Vali, stimabile! În parte v-aş putea da dreptate. DAR vă întreb şi eu: Parlamentarii PSD ce dracu’ au făcut mai mult decât Tinel? Sau ăia nu tot atâţia bani publici „toacă”? Cât priveşte presa plătită, fiţi convins că şi PSD-iştii fac taman la fel, DAOR CĂ plătesc presa din bugetele locale, al CJI, al instituţiilor aflate în subordine sau „la mâna lor” !

  2. Aici aveti perfecta dreptate ! Dar Tinel e in opozitie ,de la el si presedintele Pnl Slobozia, Gigi Manea , care e si consilier judetean, astept mult mai mult !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *