Rezidenţiatul – un examen înainte de…plecare!

Distribuie articolul:

Un număr de 5.777 de tineri medici s-au înscris pentru a susţine concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.
La fel ca în anii trecuţi, concursul se desfăşoară descentralizat, în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.
Potrivit MS, în sesiunea din 2015, absolvenţii universităţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie concurează pe un număr de 3.388 de locuri şi posturi pentru medicină, 263 locuri şi posturi pentru medicină dentară, precum şi 152 de locuri şi posturi pentru farmacie.
Din cei 5.777 de tineri medici care s-au înscris la concursul de Rezidenţiat anul acesta, 4.302 au optat pentru domeniul medicină, 1.066 pentru domeniul medicină dentară şi 409 pentru farmacie.
Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.
Ocuparea locurilor/ posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/ posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.
Tematica de concurs şi bibliografia aferentă sunt cele din anul 2014, precizează MS. Ne-ar fi plăcut să titrăm că acest examen este unul ce va fi susţinut înainte de angajare aici, în România! Din păcate, luând în considerare statisticile, nu putem decât să ne afişăm îngrijorarea faţă de plecarea peste hotare a cadrelor medicale. Căci, ca şi medicii, asistentele sunt din ce în ce mai atrase de câştigurile, dar şi de condiţiile tehnice şi medicale din spitalele din alte ţări…


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.