RAJA Constanţa – despre preţul apei ca „gogoaşă electorală”

Distribuie articolul:

Suntem convinşi că aţi şi aflat despre inaugurarea Staţiei de Epurare – obiectiv de utilitate publică aparţinând, de-acum, municipiului Feteşti. Suntem convinşi şi că aţi aflat că S.C. RAJA Constanţa a construit această „bijuterie” tehnologică, fără de care apa rezultată în urma activităţilor casnice desfăşurate în gospodăriile populaţiei s-ar fi vărsat în Dunăre, cu-adevărat murdară, întru distrugerea – lent, dar sigur! – a ceea ce vieţuieşte în fluviu şi pe lângă acesta. Nu la fel de convinşi suntem că au înţeles toţi cetăţenii-beneficiari ai serviciilor oferite de operatorul de apă şi canalizare, cât de oportună a fost, şi cât de benefică se va dovedi  implicarea S.C. RAJA raja-2Constanţa în derularea proiectelor cu finanţare de la Uniunea Europeană.

Iată un motiv pentru a aduce în atenţia publică răspunsurile oferite de directorul  S.C. RAJA S.A. Constanţa, domnul Felix STROE, tuturor jurnaliştilor care i-au adresat întrebări, dintre cele mai divers formulate, toate întru lămurirea concetăţenilor care mai au unele reticenţe, mai ales din cauza raportului calitate – preţ.

„ (…) Discutam cu cineva care îmi zicea : parcă aş vream, parcă n-aş vrea să veniţi în Slobozia că aveţi apa scumpă. Şi-i spuneam: doamnaă, ştiţi cât costă apa? Da’ dumneavoastră când gătiţi mâncare, când spălaţi rufele, vasele, când beţi cafea, sucuri, cum faceţi? Şi-mi zice: cumpărăm apa de la alimentară! Şi-o întreb: câtă apă cumpăraţi de la alimentara? Şi-mi zice că sunt trei persioane (…) Fac o paranteză. Ştiţi câtă apă consumă un cetăţean în Uniunea Europeană? Vă dau statistici. În U.E. un cetăţean consumă 129 de litri de apă pe zi. Asta-i media consumului! Ori 30 de zile, înseamnă 4 metri cub de apă. Hai să spunem că noi suntem mai atenţi, ne spălăm mai des ca nemţii, şi consumăm cam 5 metri cub de apă. Cam atât consumă o raja-conf-presapersoană. Dacă nu udaţi grădinile…

Şi i-am zis doamnei: deci, trei persoane consumaţi 15 mc de apă pe lună. Ori 4 lei, costă 50 de lei pe lună. Cât lei daţi pe apa de la alimentara? Şi mi-a răspuns că o costă de cinci ori mai mult. Şi-atuncea, întreb şi eu aşa, generic: Este normal să-i ţinem pe cetăţenii oraşului Slobozia, cu-această  gogoaşă electorală că-i apa prea scumpă? De fapt e influenţa politică! Să ţinem influenţa politică, să minţim populaţia că-i apa scumpă… Ştiţi care este mecanismul legal pentru a-i ajuta pe cetăţenii săraci? Este mecanismul ANCHETEI SOCIALE! (…) Pentru acei cetăţeni săraci se stabileşte o formă de ajutor şi le plătim un număr de metri cub de apă. Pot fi ajutaţi cetăţenii săraci. Dar trebuie să fie un preţ corect la apă, pentru ca o companie să nu mai dea faliment! Pentru că, din păcate, dacă luaţi situaţiile financiar-contabile ale companiei de apă din Slobozia (URBAN S.A, n.red!) veţi vedea că de ani de zile e în faliment! (şi au de suferit furnizorii, impozitele statului nu mai sunt plătite, datoriile blochează conturile…) Deci, nu se poate să ascunzi un faliment, pentru că ţii preţul la apă 90 de bani, cu TVA, ştiţi cazul din Constanţa, nu se poate să maschezi astfel un faliment! Cât îi mai păcăleşti pe cetăţeni? Nu mai merge! Hai să ne facem odată oameni serioşi! (…) ” 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *