RAJA Constanţa a inaugurat, în municipiul Feteşti, STAŢIA DE EPURARE

Distribuie articolul:

[slideshow_deploy id=’43828′]

  • Proiectul „Reabilitare front captare şi reţea de alimentare cu raja-bazineapă, extindere reţea canalizare şi staţii de pompare apă uzată menajeră” realizat în municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa a căpătat o nouă dimensiune în ceea ce priveşte dezvoltarea utilităţilor publice.

În prezenţa presei şi a celor care au contribuit la realizarea acestei bijuterii în domeniul instalaţiilor ce folosesc cele mai noi descoperiri în materie de tehnică şi tehnologie pentru separarea şi înlăturarea elementelor impurificatoare conţinute în apele uzate, aducându-le în limitele admise pentru a putea fi descărcate în emisarii naturali, conducerea S.C. RAJA Constanţa a taiat panglica a încă un obiectiv de investiţii marca binecunoscută de-acum şi pe teritoriul judeţului nostru. Şi-aşa cum se obişnuieşte, directorul Felix STROE a mulţumit colaboratorilor, dar a şi făcut unele precizări, întru clarificarea eventualelor semne de întrebare. Şi-a zis:  Este astăzi un moment de bucurie pentru Compania noastră, şi m-aş bucura să fie şi pentru cetăţenii municipiului Feteşti, cei în slujba cărora suntem şi cărora dorim să le oferim servicii de calitate, de apă, canalizare şi epurare. Este momentul când inaugurăm a 15-a Staţuie de Epurare. (…) După cum ştiţi Programul Operaţional de Mediu a vizat două judeţe, Constanţa şi Ialomiţa. La acel moment (şi nici astăzi!) judeţul Ialomiţa nu avea un OPERATOR REGIONAL – condiţie OBLIGATORIE pentru a accesa fonduri europene, condiţie obligatorie stabilită de Bruxelles, şi nu stabilită de Constanţa sau de Slobozia. Ne angajam atunci să facem un program de investiţii ambiţios în judeţul Ialomiţa, în municipiul Feteşti, în oraşul Ţăndărei, în oraşul Fierbinţi, în localitatea Dridu şi nu numai. Astăzi, vă pot spune că ne-am îndeplinit angajamentele. Ba, pe parcurs, s-au mai adunat alte câteva Unităţi Administrativ Teritoariale cărora le-am

raja-conf-presamodernizat sistemele de apă şi le construim sisteme de canalizare

   Primăriile riscă amenzi mari!      

A avea un sistem modern de apă, canalizare şi epurare, nu este o ambiţie politică şi nu poate fi meritul unui partid! Apa nu trebuie să aibă culoare politică!  Serviciul de canalizare şi epurare este cel care asigură o Natură prietenoasă, un mediu sănătos, în care să trăim cu toţii, în care să crească şi nepoţii noştri. Sunt condiţii obligatorii ce sunt cuprinse Tratatul de aderare, pe care România l-a asumat în momentul intrării în Uniunea Europeană. (…) În acel Tratat, pe care România l-a asumat, sub riscul declanşării procedurii de infrigement (deci nu şi l-a asumat aşa, să se afle-n treabă!) sunt prevăzute două termene capitale. Termenul de 31 decembrie 2015 şi 31 decembrie 2018. Sunt cele două termene la care România trebuie să se conformeze integral! România înseamnă şi judeţul Constanţa, şi judeţul Ialomiţa. Aceste judeţe sunt ale Românie, nu sunt ale unor autorităţi locale, vremelnice, pe care cetăţenii le aleg sau nu le aleg, sancţionându-le pentru incompetenţă! Aceste două termene prevăd că până la 31 decembrie 2015, toţi cetăţenii trebuie să aibă acces la o sursă sănătoasă, durabilă, de apă, iar până la 31 decembrie 2018, toate Primăriile mai mari de 2.000 de cetăţeni, trebuie să aibă canalizare, integral, şi să deverseze canalizare într-o Staţie de Epurare. Ce se întâmplă după aceste termene? Se declanşează procedura de infrigement, iar România este sancţionată. Pentru neconformare, Unitatea Administrativ Teritorială va plăti o amendă ZILNICĂ. Amenda este între 3.400 – 130.000 de Euro. Amendă pe care va trebui s-o plătească UAT din bugetul propriu, până când va rezolva raja-ei-fanfara(cu fonduri proprii, dacă nu a vrut cu fonduri europene ! ) problema respectivă.

Astăzi, municipiul Feteşti este racordat la o modernă Staţie de Epurare. Astăzi, apele uzate din municipiul Feteşti ajung în Dunăre curate ca lacrima! De-acum încolo, în Dunăre, apa care pleacă din municipiul Feteşti va fi epurată pentru ca să avem şi un fluviu sănătos! Este o Staţie de Epurare care a costat 26 de milioane. Compania de apă a contribuit, din IFfonduri proprii, cu 3 milioane, iar municipiul Feteşti cu 100.000.”

Primarul, nu, viceprimarul, nu, preşedintele CJI, nu…

Zilele trecute am publicat câteva fotografii înfăţişând o acţiune culturală desfăşurată de Muzeul Agriculturii, o acţiune menită a prezenta tinerei generaţii tradiţia stoarcerii strugurilor şi coacerii pâinii. Spuneam cititorilor că, oarecum, am simţit o senzaţie de silă vâzându-i prezenţi la manifestare, atât pe preşedintele CJI, cât şi pe cei doi vicepreşedinţi, dar şi pe secretarul instituţiei. Ca să nu mai zic că au fost prezenţi şi prefectul, şi 2-3 directoraşi ai instituţiilor din vârful administaţiei publice, subordonaţi ai CJI. Ei bine, vă vine sau raja-de-susnu să credeţi, la acţiunea în care o investiţie de-asemenea anvergură cum este cea a unei noi Staţii de Euprare, n-a catadicsit să participe nici măcar primarul municipiului Feteşti! Ce treabă mare a avut domnul primar Gafiţoi, numai el ştie! Să ţi se înnobileze localitatea cu asemenea „bijuterie tehnologică”, aşa cum a denumit-o directorul RAJA, iar tu, primarul, să nu ai cumsecădenia de-a fi prezent, măcar ca să te bage presa în seamă, dacă  nu pentru a-i face o bucurie şi constructorului, asta spune multe despre modul în care edilul-şef se raportează la mediul de afaceri, la eforturile financiare ale firmelor care investesc întru dezvoltarea societăţii şi, implicit, a localităţilor! Deşi nu s-a arătat supărat, totuşi, în discursul rostit de domnul Felix STROE s-a simţit amărăciunea, mai cu seamă atunci când a zis: „ Poate că în viitorul apropiat o să ne bucurăm de simpatia extinsă a autorităţilor. Mai ales că noi facem un lucru bun, nu facem un lucru rău! Aş raja-bazine-1vrea să spun celor care nu ştiu că, Societatea Comercială RAJA Constanţa este o Societate de Acţiuni (S.A.) deţinută integral de Statul român prin 34 de Consilii Locale. Deci, nu au venit hunii, gepizii şi alte popoare migratoare ca să cucerească municipiul Feteşti! Municipiul Feteşti rămâne aici, sistemul de apă şi canalizare este şi va rămâne al municipiului Feteşti! Noi am venit să facem un lucru bun, să modernizăm această părticică din viaţa localităţii.”  Mai multe amănunte despre Staţia de Epurare, despre investiţiile făcute de RAJA veţi putea citi, ca şi până acum, în următoarele ediţii ale ziarului Ştirea.

 


Distribuie articolul:

3 thoughts on “RAJA Constanţa a inaugurat, în municipiul Feteşti, STAŢIA DE EPURARE

  1. Na, felicitări pt realizarea obiectivului, domnule Felix Stroe….mulțumim pt lecția de legislație în materie de apă și canal la nivel european! Altfel…lasă-te domnule de aprecieri politice și polemici cu șefii de UAT , ăi necălăriți de Raja!!Nu stau acum să caut pe site…să văd cât din capitalul RAJA e deținut de cele 34 de consilii locale:)) Adică…nu vreau să mă cert cu Ghinea…că-i și dânsa deținătoare de firmă…și chiar e aiurea să vă judec io activitatea economică! Dar…dacă domniile voastre încep cu polemici…cu iz de șantaj…chiar o să întipinați probleme ..și de ați reuși vreo preluare forțată a serviciilor de apă și canal din Slobozia! Și de-ar dori șefii de UAT…cei Primari..și Prefect și Președinte de CJ, din politețe, să vină la acțiuni ce țin de imaginea RAJA…păi vă dați seama ce comunicate de presă o să dea Tinel….ce de plânderi penale va iniția dânsul din interes în jocul politic? Altfel..io nu-mi doresc ca serviciul de apă și canal să iasă din coordonarea consiliului local! Nu poți..ca primar ales..lider din partid…să stai la jocurile avocățești duse de unii ..cum este firma voastră, ce-ar deține controlul pe-un segment sensibil…cu grad mare de impact asupra populației!Sunt convins că toate contractale nu le sunt favorabile UAT urilor unde operați…iar cetățenii…cred că au numai laude:))))))) Altfel…nu știu ce rahat de guvernant a acceptat prevederile alea legislative…și n baza la ce analize! Sunt convins că niște hoți și trădători de țară au acceptat această legislație…și chiar cred că nu sunteți străini de aceste jocuri de culisese! Altfel…de veți dori să vă asociați cu CL Slobozia…și de ne-o mai da Trezoreria vreun credit să devină CL ACȚIONAR MAJORITAR LA RAJA..păi tu , domnule Stroe..o să zbori din funcție:)))))…că ai tupeu..bre ,corporatistule….mârâi la aleșii noștri:)) Treaba dumitale…dar nu-i frumos. Nici dracu nu pune botul la victimizarea dumitale! Altfel, vă rog să spuneți..pe principiul transparenței clamate , care este structura acționaratului…ponderea fiecărei UAT și ce spune contractul de asociere! 😉 Sunt convins că-mi zboară comentariul:)))))))))

    1. Mă gândesc serios să te blochez şi pe site, şi în lista de facebook a soţului meu, peste tot pe unde ai putea să fii prea scârbos în exprimare şi nedrept în postarea părerilor DESPRE MINE…Cine eşti tu să mă judeci pe mine, măi Bala Dănuţ??? Mă plăteşti cumva, dând publicitate la acest ziar pentru a rezista pe piaţa (DE PROFIL) cumpărată de PSD? Sunt salariata ta? NU SUNT NICI MĂCAR SALARIATA STATULUI, la care tu să plăteşti impozite, ca să ai pretenţii de la mine!!! Ce-i cu tine? Tinel DESFĂŞOARĂ conferinţe de presă, în timp ce ai tăi, PSD-iştii, nu ! Eu nu glorific PNL, nu-l laud pe Tinel!!! Vezi dracului CÂT DE PUPINCURISTĂ este presa favorabilă vouă, PSD-iştilor, şi-apoi să te scremi aciişa până ce-ţi pute gura!

  2. Ai spus un adevăr, toată presa faceți un pact cu-n drac ca să rezistați. Na, clasa asta politică este creația voastră. Altfel, sănătate și cât mai puține conferințe cu Tinel. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *