RADIO CAMPUS vrea ca, noi toţi, să considerăm judeţul IALOMIŢA – casa noastră! Curată şi frumoasă!

Distribuie articolul:

* Jurnaliştii postului local de radio au propus primarilor ca, mai ales în lunile de primăvară ale acestui an, să iniţieze acţiuni edilitar-gospodăreşti. În cadrul întâlnirii pe care conducerea judeţului a avut-o cu edilii celor 66 de primării, Clementina Tudor a ţinut şi o alocuţiune pe această temă. Pentru ziarul Ştirea, directorul Radio Campus a răspuns invitaţiei de-a adăuga aceste consideraţii, parcă menite a răscoli sentimente care, altădată, animau mare parte din „ suflarea satului”, consideraţii pe care noi, colegii de breaslă, ne grăbim a le publica, în speranţa că o asemenea iniţiativă „va face valuri”  în conştiinţa şi, mai ales, în atitudinea concetăţenilor noştri.         

  Ce valoare poate avea un palat înconjurat de mizerie şi sărăcie? Care mai este rostul celor 7 ani de acasă într-o societate de consum, indiferentă şi egoistă, chitită pe distracţie şi paradă? Cât mai contează sfaturile de bun simţ faţă de ce e bine şi ce e rău, frumos sau urât, într-o competiţie de viaţă şi de moarte pentru a dobândi laurii efemeri ai capitalismului feroce? Nu vă grăbiţi să-mi răspundeţi cu o altă întrebare, pentru că fiecăruia îi pasă chiar dacă de multe ori mimăm indiferenţa. Iar proba o avem când sufletul ne tresare la aflarea unui colţ de rai, cu pomi, flori şi verdeaţă, undeva între blocuri, în faţa unei case sau la balconul unei gospodine. Depinde şi de noi să ne facem viaţa mai frumoasă, mai calmă, mai aşezată! Un lăstar de floare, un fir de liliac, bulbi şi seminţe de flori, le putem obţine fără bani şi ne putem îngriji de ele pentru confortul nostru, psihic şi fizic! Orice modă trece! Să sperăm că au înţeles şi primarii care au tăiat pomii fructiferi din localităţi pentru a planta varietăţi de brazi, fără a ţine cont de clima capricioasă a Bărăganului. Ştim doar că putem stopa deşertificare plantând liziere de salcâmi…. Ce mai aşteptăm? Să dăm sens străzilor cu nume de flori! Şi dacă le-am botezat ,,strada narcisei“ apoi să avem şi narcise pe această stradă…Să-i tragem de mânecă pe toţi cei care scapă ambalajele pe jos! Sau să le batem obrazul celor care sparg seminţe la canapea şi lasă în urma lor mormane de coji! Să îi privim cu dispreţ pe cei care coboară din maşini luxoase şi aruncă lângă acestea cutiile de sucuri şi energizante! Dar, în primul rând, să arătăm că nu suntem ca ei. Simplu şi demn! Să restabilim împreună regulile de convieţuire, civilizate, după care tânjim uitându-ne în ograda altora, din ţările Europei! A venit vremea să ne îngrijim de noi şi în afara locuinţei, să preţuim şi să valorizăm mediul înconjurător, să ne cunoaştem potenţialul real şi să ne regăsim în acest loc, spaţiu şi timp în care vieţuim. Pentru toate acestea vă chemăm să fiţi parte în campania ,,Ialomiţa – casa noastră! Curată şi Frumoasă!“ Cum? Ne vom recunoaşte după preocupările noastre! Edilii din judeţ sunt invitaţii speciali ai proiectului pentru a da exemplu că le pasă de educaţia şi nivelul de civilizaţie al celor pe care îi reprezintă, dar şi de aspectul localităţilor. Cele mai ingenioase idei vor fi mediatizate de partenerii media ai campaniei: Ziarul Ştirea, Antena 1 Slobozia, Radio CAMPUS, şi lista rămâne deschisă, iar cele mai spectaculoase reuşite vor fi răsplătite de partenerii programului, instituţii publice şi societăţi comerciale.  E un demers menit să ne unească şi să ne facă mândri că suntem ialomiţeni!


Distribuie articolul:

2 thoughts on “RADIO CAMPUS vrea ca, noi toţi, să considerăm judeţul IALOMIŢA – casa noastră! Curată şi frumoasă!

  1. Speram ca biocenoza si biotopul ialomitean vor avea de castigat din aceasta initiativa, desi nu scrie nimic despre alaturarea vreunui ecologist ialomitean, in poza vad numai politicieni uls (hoti, mincinosi, puturosi)…Ehe, unde o fi acum petronela moroianu,unelta aia de doi bani a lui paros, din trecuta campanie pentru alegerile locale? Chiar n-au nimic de zis mincinosii aia inghesuiti pe listele per?

  2. E romantica rau Clementina…..si io s visator…as vrea strada pasaricii de….balta ialomitei:))Lasam gluma…si spun ca initiativa arata bine ….da’ n ai cu cine si cu ce …Normal…vine primavara si toti ne curatim casele si curtile in mod special…si n orase se deretica pe bulevarde….O sa se termine actiunea cu Ciuperca plantand lalele sau vreun primar floricele….De ce dracu mi se par asa de false asemenea initiative?Poate ca se doreste normalitatea….dar nu cred ca se obtine cu campanii publicitare…In primul rand uitati de starea economica a judetului…Cred ca mai corect suna „Cel mai curat”….fara peturi pe strazi si canale…sau rahat de animale ….oricum ce i curat…are si o frumusete.Daca localitatile imbrobodesc cu flori ceva strazi…iar periferiile si si spatiile comune sunt pline de mizerii…ce valoare are o floare n centru ..daca i gunoi intre blocuri sau pe ulite laturalnice?Probabil „mike”are dreptate….actiunea e sustinuta de „judet”(a se citi ciuperci)…dar a grait „Doamna Clementina”….cum ar fi zis pretenul Ionascu in derect:))Si ca sa ne umpleti de valuri de entuziasm…zic sa si mai faca psdistii lu Ciuperca o fundatie….si sa ne taie chitanta cand venim….tot la Spital…Cand JEGURILE DE POLITICIENI n au credibilitate…se transfera neincrederea si spre jurnalist…Rar sau deloc se transfera increderea din jurnalist spre politician….Deci lasa ne Clementino cu domnii tai primari….O sa ti urmaresc campania,asa neincrezator….si ti spun ca va fi o actiune de membri de partid….Si cum toate partidele au la filialele locale niste rapciugosi de sefi…o sa ti castige vreo rapciuga de primar …cu un rond de flocirele…la cata saracie e n tara ….daca rezolvam doar curatenia …e perfect!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *