PSD Ialomița îl susține pe Liviu Cazan, cel mai bun candidat pentru primăria Urziceni

Distribuie articolul:

Organizația PSD Ialomița îl susține pe Liviu Cazan pentru primăria Urziceni. Un oraș în derivă cum este municipiul Urziceni are nevoie de un primar căruia viața de ofițer maritim i-a conturat un caracter puternic. Liviu Cazan este un profesionist în domeniul său, un om care a reușit și care va face din Urziceni un oraș european.

Marian Neacșu, președintele PSD Ialomița: „Propunerea noastră pentru primăria municipiului Urziceni este Liviu Cazan, un om cu o probitate morală ireproșabilă și cu o vastă experiență profesională. Viziunea lui Liviu Cazan de a deschide administrația către cetățean și proiectele lui de investiții născute din experiența dobândită în multii ani de activitate ca antreprenor ne oferă garanția că orașul va fi dus spre o nouă etapă de dezvoltare. Am PSD Moraru si Neacsuconvingerea că locuitorii din Urziceni îl vor sprijini pe Liviu în efortul său de a face din Urziceni un oraș prosper și prietenos cu locuitorii săi”.

Victor Moraru, candidat PSD pentru președinția Consiliului Județean: „Proiectul de dezvoltare pe care împreună cu echipa candidaților PSD îl propunem ialomițenilor vizează parteneriate ale Consiliului Județean cu toate localitățile din județ în vederea realizării unor investiții importante în fiecare localitate. Cu Liviu Cazan primar, parteneriatul dintre CJ și Municipiul Urziceni pentru atragerea unor investiții publice cu impact semnificativ asupra mediului economic va fi un succes. Avem idei comune, suntem amândoi adepții transparenței și eficienței în alocarea banilor publici, formăm o echipă solidă. Liviu este un coechipier admirabil, care a dovedit că știe să prețuiască echipa.  Echipa lui este formată în primul rând din cetățenii Urziceniului iar această echipă va avea întotdeauna sprijinul meu”.

Mihăiță Găină, deputat PSD: „Liviu Cazan este singurul candidat care poate să pună primăria Urziceni la dispoziția oamenilor. Liviu are, dincolo de alte calități care-l recomandă pentru funcția de primar, ceea ce nu mulți politicieni au și anume o mare doză de sensibilitate la nevoile oamenilor. Iar apropierea lui de oameni și de nevoile lor este cea mai bună premisă că va PAG campanie PSDreuși. Un primar care știe să-și asculte concetățenii și care vrea să le rezolve problemele nu poate greși”.

Ștefan Mușoiu, vicepreședinte Consiliului Județean Ialomița : „În activitatea mea de 8 ani la Consiliul Județean am lucrat cu mulți primari. Am cunoscut oameni gospodari, care nu așteaptă să vină cineva și să le rezolve problemele și care se descurcă în orice situații cu ce au la îndemână. Îi recunoști după modul în care vorbesc și după atitudinea pe care o au în momentele grele. Eu cred că Liviu Cazan este un asemenea tip de om. Experiența de ofițer maritim i-a dat abilitatea de a se baza doar pe el și pe capacitatea lui de a ieși din situații oricât de grele. A conduce o primărie seamănă cu a naviga prin ape agitate cu o corabie. Este nevoie de un om care să-și arate caracterul în clipele grele și care să nu se ascundă sub birou sau după funcționari. Să-și asume decizii importante și să facă față situațiilor de criză care apar mereu în viața unei comunități. Liviu este un astfel de om special pe care noi, și sunt convins că și cetățenii din Urziceni, îl susținem cu toată forța”.

Liviu Cazan: „Urziceniul are nevoie de o instituţie a Primăriei care să funcţioneze în slujba cetăţeanului în mod echitabil” .

Liviu Cazan propune Urziceniului modelul Administraţiei interactive, un tip de management public câştigător pentru dezvoltarea municipiului. Candidatul PSD la Primăria Urziceni punctează, în interviul de faţă, principalele coordonate ale proiectului ce va impune la nivelul municipalităţii normalitatea administrativă atât de necesară oraşului.

„Urziceniul merită mai mult”?

Liviu Cazan: „Cu siguranţă, da. Urziceniul are nevoie în primul rând de normalitate. Acest lucru înseamnă o Administraţie puternică şi eficientă, al cărei act decizional pune cetăţeanul în centrul proiectelor publice. Municipiul are nevoie de o instituţie a Primăriei care să funcţioneze în slujba cetăţeanului în mod echitabil. De un primar cu viziune ce poate aduce dezvoltare, consens şi respectarea normelor. De oameni care să scoată ura din spaţiul public. De încredere. Şi, nu în ultimul rând, de certitudini administrative, de garanţia că oraşul are resurse pentru o dezvoltare pe premise corecte pe toate palierele sale.”

Cum aţi gândit repunerea Urziceniului pe harta de interes investiţional al Administraţiei judeţene, centrale şi al mediului de afaceri?

Liviu Cazan: „Întâi de toate, Urziceniul trebuie să redevină reprezentativ şi să-şi consolideze rolul de centru de dezvoltare în zonă. Acest lucru nu se poate realiza decât ghidat de două coordonate: un management eficient şi o politică aplicată în spiritul binelui public. Cât priveşte reprezentarea, datorită imaginii bune pe care PSD Urziceni o are la nivel judeţean, Organizaţia municipală merge în alegeri cu 6 membri pe locuri eligibile de consilieri judeţeni. În comparaţie, PNL Urziceni nu are niciunul. Asistăm la o premieră care vorbeşte de la sine despre reprezentarea municipală. Liberalii din Urziceni nu vor avea niciun om în viitoarea construcţie administrativă judeţeană. Despre cealaltă coordonată, nu cred că management eficient înseamnă să aloci cea mai mare parte din ceea ce ar trebui sa fie buget de investiţii către un capitol care la Urziceni s-ar numi „fonduri la dispoziţia primarului” şi să angajezi cheltuieli după bunul plac, fără a da socoteală Consiliului Local. De asemenea, nu cred că investiţie durabila în infrastructură reprezintă drumuri reabilitate care necesită reparaţii consistente după doar un an, aşa cum e cazul asfaltării din cartierul de peste linii. Daca an de an, buget după buget, nu aloci instituţiilor culturale municipale decât strict banii pentru cheltuieli cu utilităţi şi salarii, nu te poţi aştepta să existe viaţă culturală în oraş. Oare îşi mai aminteşte cineva când a fost cel mai recent spectacol de cultură la Urziceni? Nu vorbesc despre divertisment ieftin. Aşa ceva vedem la fiecare mare sărbătoare a oraşului şi a conducătorului mult iubit. O cheltuială suportată din bani care nu au fost vreodată identificaţi punctual în buget şi supuşi aprobării Consiliului. În acelaşi mod s-a procedat şi cu aprobarea cheltuielilor cu servicii juridice deşi, conform legii, atunci când instituţia are compartiment juridic, aceste cheltuieli necesită aviz separat din partea aleşilor locali. Ca o coincidenţă, de fiecare dată, beneficiarii acestor sume sunt consilierii PNL. Desigur, posesori ai elocinţei…”

– Promovaţi un tip de ofertă administrativă atipică pentru un municipiu oarecum ermetic, cum este Urziceniul. Ce reprezintă de fapt modelul Administraţiei interactive pe care îl propuneţi cetăţenilor?

– Liviu Cazan: „Urziceniul şi-a dobândit în optica generală caracteristica de oraş închis în mod nedrept, contrar poziţiei sale administrativ – teritoriale şi economice. Nu vreau să conchid că asta s-a dorit sau că doar atât s-a putut face de la nivelul conducerii sale, fiindcă mi-am conturat mereu proiectele pentru Urziceni pe aportul pozitiv pe care municipiul e obligat să îi aibă din punct de vedere zonal. Modelul managementului public interactiv este exact normalitatea administrativă despre care am spus mai devreme că Urziceniul o merită şi are atâta nevoie. Ideea centrală este aceea că locuitorii municipiului trebuie să participe la administrarea oraşului, să utilizeze pârghiile pe care legea le conferă contribuabililor şi să ceară autorităţii să implementeze anumite proiecte necesare. În acest parteneriat activ cu Administraţia, cetăţenii fac agenda municipalităţii, decid ierarhia de proiecte municipale către care vor merge resursele bugetare locale şi îşi pun amprenta reprezentării directe în actul de decizie. Urziceniul merită o astfel de Administraţie. O Primărie deschisă. Un management construit pe dialogul cu cetăţenii în problematica descrisă de obiectivele electorale asumate, ce vizează toate domeniile constitutive ale infrastructurii pe sectoare publice de dezvoltare.”

(Publicitate Electorala)

 

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *