Polaris vrea să crească preţul gunoiului din Slobozia

Distribuie articolul:

Chiar dacă, deocamdcată, consilierii locali nu au dat girul,   majorarea de tarif pentru colectarea deșeurilor menajere este inevitabilă, slobozenii fiind în curând obligați să plătească 1 leu Polaris Marianaîn plus față de tariful actual de 3,6 lei.

Deşi încasează o căruţă de bani, iar oraşul este sufocat de mirosuri pestilenţiale degajate dinspre platformele de gunoi nespălate, iar oamenii sunt împroşcaţi cu praf, deoarece măturile din nuiele (?) sunt manevrate ziua în amiaza mare deşi în orice ţară civilizată sunt obligatoriu de respectat orele în care se poate presta serviociul de salubrizare a străzilor, conducerea firmei constănţene a solicitat  consilierilor locali să i se permită „ajustarea tarifelor” pentru activitatea pe care o execută…aşa cum o execută! Adică, revoltător de deficitar, după părerea multora dintre cetăţenii-plătitori ai tarifului care, din păcate, nu a fost negociat, ci impus. Ştiţi, sau dacă nu ştiţi, aflaţi acum că prinprimaria Slobozia Hotărârea Consilului Local al municipiului Slobozia nr. 160 din 13.10.2014 s-a aprobat DELEGAREA gestiunii serviciului de salubrizare a municipiului Slobozia. Salubrizare care, în toţi anii de după ’89 a fost pe mâna celor care au deţinut binecunoscuta firmă VIVAVI  SRL, cu „satelitul” ei, S.C. SERVICII COMUNALE. Deoarece povestea aranjamentelor dintre cele două firme a fost ceva…mai pe larg dezbătută în ediţiile anterioare ale ziarului Ştirea, iar Contractul nr. 62492 încheiat în toamna anului 2014 poate să creeze premisa unor cercetări mai amănunţite efectuate de către Organele cu atribuţiuni de control ale statului, azi nu mai pritocim decât pe „reţinerea” pe care onor consilierii au resimţit-o în braţul cu care aplică legea, votând, desigur! Pe ordinea de zi a şedinţei EXTRAORDINARE ce s-a desfăşurat în data de 20.05. 2016, au figurat două poziţii (s-a urmărit derutarea consilierilor sau nu?!) referitoare la aceeaşi problemă. Başca, faptul că ele, poziţiile, au figurat la propuneri SUPLIMENTARE proiectelor de Hotărâre supuse pe Ordinea de zi a şedinţei! Astfel, în lista cu propunerile suplimentare, la poziţia nr. 1 a fost primaria FUNCTIONARItrecută „ajustare” a tarifelor Polaris, iar la poziţia nr. 7 a fost trecută „modificare” tarife Polaris.

Faptul că „băieţii deştepţi” angajaţi în Primăria Slobozia au uitat (sanchi, căci asemenea scuze n-ar ţine nici măcar în faţa proştilor!) să supună la vot, în plenul unei şedinţe a  Consiliului Local, acel contract de prestări servicii de salubrizarea încheiat cu SC Polaris M Holding S. A. Constanţa, iar mai apoi au uitat să aprobe și majorarea duratei contractului, de la 8 ani la 49 de ani, musai să atragă atenţia nu numai a controlului ANRSC, ci şi a altor „Organe” cu atribuţiuni în sfera infracţiunilor penale. Şi ce dacă unii jurnalişti au scris despre un control al ANRSC care a scos la iveală faptul că Primăria Slobozia nu a reușit să aprobe prețul Polaris, conform procedurilor stabilite de Ordinul 109/2007 în care se precizează necesitatea unei Fișe și a unui memoriu tehnico-economic care să cuprindă consilieri PSD brinzatoate elementele de cost care stau la baza tarifului? Credeţi că onor consilierii se vor jena să aprobe creşterea neruşinată a tarifului? Nici vorbă! De ce au respins, de-această dată, proiectul de Hotărâre strecurat pe Ordinea de zi a şedinţei? Nu numai din cauză că aşa se obişnuieşte; mai întâi „se arată pisica” întru „decartare”, ci şi din cauză că fiind în campanie electorală şi neştiind cine câştigă alegerile, care dintre ei mai rămâne, care cu care pun de alianţă,…cei mai mulţi consilieri n-au vrut să facă „jocurile” pentru alţii, majoritatea preferând să amâne luarea unei Hotărâri…       


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Polaris vrea să crească preţul gunoiului din Slobozia

  1. un leu in plus lunar nu inseamna mare nenorocire ,inseamna o tigara mai putin intr-un pachet ,dar cand se scumpeste apa nostra cea de toate zilele mai comenteaza cineva ? daca ar fi mai multa curatenie as da si 2 lei in plus

  2. De ce nu spuneti ca de fapt Vivani cere majorarea tarifului de depozitare? Acesta fiind motivul majorarii pretului la salubrizare. Sau nu va sponsorizeaza Polaris si asta este problema?

    1. Dacă voiam mă sponsoriza, domnule Badea George! Şi cum n-am spus şi asta, cu tarifele lui Vivani? Că nu citeşti dumneata tot ce scriem noi, nu-i vina noastră! Şi dacă tot dai vina pe Vivani, nu crezi că ar trebui mai întâi să ne spui cu dracului de Mariana Iancu e şefa la Polaris când a condus Vivani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *