PSD este în cădere liberă iar partidele din opoziţie profită

Distribuie articolul:

PSD a ajuns, conform sondajului IMAS prezentat mai sus, la doar 28,4% din intențiile de vot ale românilor. Chiar dacă în decembrie 2017 când a câştigat alegerile parlamentare, partidul condus de Liviu Dragnea era cotat cu 32,4%, iată că după numai aproape doi ani PSD este în cădere liberă iar partidele din opoziţie profită din plin.

În altă ordine de idei, Liviu Dragnea a primit o nouă condamnare – 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman, iar în Parlament au fost aduse modificări extrem controversate la codul penal, codul de procedură penală, legile justiției dar și alte legi importante fapt care deşi oficial nu este declarat politic, pare că a reuşit la nivel subconştient să unifice partidele aflate în opoziţie. Aceeaşi soartă pare că a avut-o şi partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, respectiv partidul ALDE, care pare că a pierdut substanţial din popularitatea de care a beneficial la alegerile din luna decembrie 2016, situându-se la doar 8,6% din intențiile deTinel Gheorghe old vot.

„Ca urmare a măsurilor disperate ale lui Liviu Dragnea, electoratul taxează Partidul Social Democrat. Încă o dată se demonstrează că strategia politică a Partidului Naţional Liberal de a «cenzura» toate acţiunile hazardate ale PSD-ului sunt apreciate de poporul român.” a declarat deputatul ialomiţean Gheorghe Tinel. Pe de altă parte, Partidul Naţional Liberal a ajuns la 29,2% din intențiile de vot ale românilor, şi se află în creștere cu două procente față de luna decembrie a anului trecut. În creștere este și USR care a câștigat în câteva luni aproape 3% din intențiile de vot, ajungând la 11,3%, chiar dacă încă nu este clar pentru nimeni pe ce latură a spectrului politic se situează aceştia. Sincer să fiu cred că nici ei nu şi-au dat seama încă şi numai «mimează» colectiv ca fiind de dreapta pentru a nu ajunge partidul care a fost «linşat» politic împreună cu coaliţia PSD+ALDE în aceste vremuri tulburi. Deși încă nu există oficial ca partid, formațiunea fostului premier Dacian Cioloș – Mișcarea România Împreună (RO+) – are o intenție de vot de 8% iar UDMR se menține în marja de 5% de care se tot bucură de atâta amar de vreme. Trebuie menţionat faptul că cercetarea sociologică IMAS este de tip omnibus (definiţie: Tip de cercetare cantitativă realizată periodic pe un eşantion reprezentativ pentru o anumită populaţie, cercetare în care sunt incluse întrebări provenind de la mai mulţi investitori sau mai multe partide politice în cazul de faţă). Această cercetare este efectuată lunar pe un eșantion de 1010 persoane cu vârsta peste 18 ani iar marja de eroare este de ± 3%.

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *