Programul TEZAUR continuă și în luna decembrie

Distribuie articolul:

Ministerul Finanțelor a emis, începând de luni, 6 decembrie 2021, noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 şi 5 ani și dobânzi de 4,25%, 4,75% şi 5,10%.
Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.
„Titlurile de stat emise în cadrul programului Tezaur reprezintă, în continuare, o modalitate de economisire avantajoasă pentru populație.
Titlurile de stat pot fi cumpărate:
·        Între 06 – 20 decembrie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;
·        Între 06 – 17 decembrie 2021 pentru mediul urban și 06-16 decembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Națională Poșta Română.
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.
Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.
Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.
Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publică)www.posta-romana.ro.
Baza legală: ORDIN nr. 1.489 din 2 decembrie 2021 privind prospectul de emisiune a titlurilor de stat destinate populației, prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului și prin subunitățile poștale din rețeaua Companiei Naționale „Poșta Română” – S.A., în cadrul Programului Tezaur, aferent lunii decembrie 2021

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *